miko305 05.04.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 dzien dobry mam pytanie czy ktos spotkal sie ze zrobieniem wentylacji ze starego komina dymnego. w domu byly piece kaflowe kiedy zrobilem centralne przestalem ich uzywac to juz z 8 lat. niestety po jakims czasie zaczela mi wychodzic wilgoc na sciany. nie mam jak zrobic wentylacji i zastanawiam sie czy moge wykozystac te kominy mam ich piec. prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.04.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Nie masz w domu żadnej wentylacji? Kominy dymne oczywiście mógłbyś użyć do usuwania zużytego powietrza. Kłopot jest tylko taki, że pewnie są w pomieszczeniach "czystych" i suchych, czyli salonie i sypialniach. A powietrze usuwa się z pokoi "brudnych" i mokrych, czyli kuchni i łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marax 15.04.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Przyczyna wilgoci jest na pewno brak odpowiedniej wentylacji. Mógłbyś zainstalować osuszacz powietrza,jednak nie wiem czy to zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts