hiro77 06.04.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Podobno miedź nie może mieć bezpośredniego kontaktu z betonem i istnieje ryzyko jej uszkodzenia w czasie robienia wylewek ponieważ jest miękka w związku z tym moje pytanie brzmi jak prawidłowo wykonać podłogówkę z miedzi ? tzn. jaki kupić materiał – czy ze specjalną warstwą plastiku np. firmy Cuprotherm czy układać w peszlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 06.04.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A nie taniej i prościej rozwinąć PEXa z krążka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hiro77 06.04.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Miedź też planuję rozwijaną ze szpuli. Natomiast na miedź zdecydowałem się ze względu na piec na paliwo stałe i możliwość skoków temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.04.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 to znaczy że przewidujesz puszczenie w podłogówkę temperatur wyższych niż 50C? ciekawe, musisz i tak mieć układ mieszający do podłogówki, a do tego wymiennik dla kotła na paliwo stałe, i tak Cię to wyjdzie taniej od miedzi, o upierdliwości układania podłogówki z miękkiej miedzi nie wspomnę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 08.04.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) i ciekawe jak chodzić po podłodze powyżej 50C pewnie w kapciach. a poważnie to jest niebezpieczne dla wylewek betonowych i materiałów wykończeniowych na podłogach. Zawór mieszający i warto zastosować termostat na rozdzielaczu aby przy przekroczeniu zadanej max temperatury wyłączył pompę Edytowane 13 Maja 2010 przez Piotr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 09.04.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 do podłogówki jest specjalna miedż cuprotherm w osłonie plastikowej 0,8mm http://www.kme.com/en/products_and_markets/plumbing_systems/cuprotherm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 10.04.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Tylko poco ? Jak można kupić Wavina PEX za mniej niż 3zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 10.04.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 to sie okaze za 10 lat jak system sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac6 18.05.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 witam.....Zaczynam budowę.....Moim nowym "m" jako ogrzewanie chciałbym zastosować ogrzewanie podłogowe na całym domu.Dom budowany z jednowarstwowej Ytong Energo 36,5, powierzchnia netto 132 m2.Otóż sporo "kolegów" mówi, że ogrzewanie to się nie sprawdzi i będę musiał dogrzewać. Radzą mi, żebym grzejniki zwykłe założył, Tylko, że każdy z nich zna się na tym z opowieści sąsiadów, którzy zastosowali ogrzewanie podłogowe i ŻAŁUJĄ... Teraz pytanie jak się sprawdza ogrzewanie podłogowe w waszych domostwach.... Sprawdza się/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 18.05.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 witam..... Zaczynam budowę.....Moim nowym "m" jako ogrzewanie chciałbym zastosować ogrzewanie podłogowe na całym domu. Dom budowany z jednowarstwowej Ytong Energo 36,5, powierzchnia netto 132 m2. Otóż sporo "kolegów" mówi, że ogrzewanie to się nie sprawdzi i będę musiał dogrzewać. Radzą mi, żebym grzejniki zwykłe założył, Tylko, że każdy z nich zna się na tym z opowieści sąsiadów, którzy zastosowali ogrzewanie podłogowe i ŻAŁUJĄ... Teraz pytanie jak się sprawdza ogrzewanie podłogowe w waszych domostwach.... Sprawdza się/// mam sporo takich realizacji-gwarantuje ci ze zupełnie sie sprawdza i to lepiej niz grzejnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.05.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 W swoim życiu ułożyłem kilometry podłogówki i się sprawdza, to dlaczego u Ciebie ma się nie sprawdzić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 18.05.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Nie słuchaj nikogo kto niema danego rozwiązania a tylko słyszał coś gdzieś. Zawsze najlepiej wiedzą że "panie to da rady" ci co nie mają podłogówki/solarów/pomy ciepła .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 06.07.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Ja mam 100% podłogówki u siebie nawet żona jest zachwycona u klientów naprawdę dużo układów z podłogówką cześciową i całkowitą - nie ma reklamacji W łaziekach zostawiłem podejścia do suszarki na reczniki i nie zamontowałem tylko dziury w płytkach zostały. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts