Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłowgowe w miedzi

hiro77

Recommended Posts

Podobno miedź nie może mieć bezpośredniego kontaktu z betonem i istnieje ryzyko jej uszkodzenia w czasie robienia wylewek ponieważ jest miękka w związku z tym moje pytanie brzmi jak prawidłowo wykonać podłogówkę z miedzi ? tzn. jaki kupić materiał – czy ze specjalną warstwą plastiku np. firmy Cuprotherm czy układać w peszlach.

to znaczy że przewidujesz puszczenie w podłogówkę temperatur wyższych niż 50C?

ciekawe,

musisz i tak mieć układ mieszający do podłogówki, a do tego wymiennik dla kotła na paliwo stałe,

i tak Cię to wyjdzie taniej od miedzi,

o upierdliwości układania podłogówki z miękkiej miedzi nie wspomnę,

i ciekawe jak chodzić po podłodze powyżej 50C pewnie w kapciach. a poważnie to jest niebezpieczne dla wylewek betonowych i materiałów wykończeniowych na podłogach. Zawór mieszający i warto zastosować termostat na rozdzielaczu aby przy przekroczeniu zadanej max temperatury wyłączył pompę Edytowane przez Piotr G

• 1 month później...

witam.....

Zaczynam budowę.....Moim nowym "m" jako ogrzewanie chciałbym zastosować ogrzewanie podłogowe na całym domu.

Dom budowany z jednowarstwowej Ytong Energo 36,5, powierzchnia netto 132 m2.

Otóż sporo "kolegów" mówi, że ogrzewanie to się nie sprawdzi i będę musiał dogrzewać. Radzą mi, żebym grzejniki zwykłe założył, Tylko, że każdy z nich zna się na tym z opowieści sąsiadów, którzy zastosowali ogrzewanie podłogowe i ŻAŁUJĄ...

Teraz pytanie jak się sprawdza ogrzewanie podłogowe w waszych domostwach.... Sprawdza się///

witam.....

Zaczynam budowę.....Moim nowym "m" jako ogrzewanie chciałbym zastosować ogrzewanie podłogowe na całym domu.

Dom budowany z jednowarstwowej Ytong Energo 36,5, powierzchnia netto 132 m2.

Otóż sporo "kolegów" mówi, że ogrzewanie to się nie sprawdzi i będę musiał dogrzewać. Radzą mi, żebym grzejniki zwykłe założył, Tylko, że każdy z nich zna się na tym z opowieści sąsiadów, którzy zastosowali ogrzewanie podłogowe i ŻAŁUJĄ...

Teraz pytanie jak się sprawdza ogrzewanie podłogowe w waszych domostwach.... Sprawdza się///

mam sporo takich realizacji-gwarantuje ci ze zupełnie sie sprawdza i to lepiej niz grzejnikowe

• 1 month później...