deratus 06.04.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Otrzymałem właśnie zawiadomienie o tym,że postępowanie dotyczące decyzji lokalizacyjnej na zjazd z drogi powiatowej na moją działkę zmierza w kierunku wydania decyzji sprzecznej z moimi oczekiwaniami (a więc "nie" dla mojej propozycji zjazdu).Z rozmowy telefonicznej z jednym pracowników wynikało,że będę mógł taki zjazd wykonać,ale w innym miejscu niż zaplanowałem.Ponieważ jestem właścicielem działki sąsiedniej (rolna,ale w MPZP również przeznaczona pod budownictwo mieszkaniowe),wg urzędników powinienem zrobić drogę wewnętrzną ,aby obsłużyła moja posesję i ewentualne inne ,które być może w przyszłości powstaną.Zaznaczam,że ta droga powiatowa jest bardzo mało uczęszczana (prowadzi do lasu,praktycznie nie ma przejazdu dalej),ruch samochodowy w ilości kilkunastu samochodów dziennie.Czy są argumenty,których mógłbym użyć,aby jednak wjazd był umiejscowiony wg mojej propozycji? Jeżeli jednak nie ma takiej możliwości,to czy można wykorzystać istniejący już zjazd , przez np. zgłoszenie samej tylko przebudowy (aby uniknąć procedury typu pozwolenie na budowę, projekt,kierownik budowy itp)? Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez deratus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
task55 07.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Do pozwolenia na budowę domu wystarczy sama decyzja o lokalizacji, przebudowie zjazdu.Wystąp o przebudowę/ bądź lokalizacje zjazdu jeśli nie maja go na mapach, jak wydadzą pozytywna decyzje to to wystarczy do pozwolenie na budowę domu, nawet nie pakuj się w budowę mostka itd http://forum.muratordom.pl/showthread.php?137558-WJAZD-NA-DZIA%C5%81K%C4%98-Z-DROGI-POWIATOWEJ&p=4023576#post4023576 Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez task55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts