rosomakx4 24.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 płacimy głównie za niemieckie produkty bo to głowny producent w europie więcej niż klient niemiecki mimo, że produkt jet wytwarzany u nas. Krytykuje więc taką politykę, ja rozumiem że macie ludzi firmę, płacicie podatki ale co to ma wpólnego z tym, że pieniądze z naszych kieszeni są transferowane nie do waszych ale do kieszeni niemeckich. A wy z tym nic nie robicie ... Nie tylko w branży kominkowej tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.03.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Witam. jakie bzdury wypisywał wtedy forest Bardzo proszę szanowna Beatko i szanowny Sławku, moją osobą sobie dupci nie podcierać ... To co wtedy pisałem jak najbardziej podtrzymuję i na czas ówczesny firma ta sprowadzała i sprzedawała ten wyrób w sposób nielegalny i wbrew przepisom budowlanym obowiązującym w naszym kraju. Robiła to tylko dlatego że znalazła w naszym kraju całą rzeszę odbiorców, Polaków, podobnych do Was, szanowna Beatko i szanowny Sławku, którzy mieli w szczerym poważaniu nasze własne polskie prawo i dzięki którym takie procedery są w ogóle możliwe. Bo dla przypomnienia - tak jak wtedy, taki i dziś w dalszym ciągu nie może być wprowadzony w naszym kraju, żaden produkt do obrotu handlowego nie posiadający instrukcji i karty gwarancyjnej w języku polskim, tudzież już w samej branży budowlanej nie może być sprzedawany żaden produkt bez odpowiedniej certyfikacji produktu, robionej przez samego producenta bądź bezpośredniego importera. To było parę lat wstecz, obecnie rzeczona firma jak najbardziej robi legalnie to co robiła wcześniej nie koniecznie do końca zgodnie z przepisami naszego prawa. A że jest wolny rynek, nikt nikomu nie broni kupować jakiekolwiek wyroby od nich - zarówno samym wykonawcom, sprzedawcom oraz konsumentom indywidualnym. Cała ta sprawa pokazała natomiast pewne mechanizmy, które dopiero odbiją się nam wszystkim czkawką, bo jeżeli będzie więcej takich Beatek i Sławków, którym w głowach pali się tylko jedna żarówka z napisem "kasa", a raczej "mniej kasy do wydania" to tak jest i będzie w dalszym ciągu jeszcze przez wiele długich lat. Mam nadzieję, że takich przedsiębiorców znajdzie się u nas więcej i Polski łapczywy posrednik który nie potrafi zadbać o swojego klienta a tylko o własny zysk dostanie po dupie. Tym zdaniem własnie szanowna Beatko i szanowny Sławku pokazujecie jak jesteście naiwni i jak mało wiecie o rzeczach, w sprawie których tak autorytatywnie się wypowiadacie ... no ale jesteście jak najbardziej "rozgrzeszeni" w tym względzie, nie różniąc się w zasadzie od przeciętnego Polaka, znającego się przecież najlepiej na wszystkim ... a na kominkach to już w szczególności ... Pozdrawiam. Edytowane 24 Marca 2013 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 24.03.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Żarówka kasa to Wam się pali w głowach ja mam ciężko zarobione pieniądze, które staram się rozsądnie wydawać. Nie znam się na kominkach ale Ty nie znasz się na prawie, otóż od 2004 jesteśmy członkami unii, gdzie obowiązują trzy podstawowe zasady swobodny przepływ ludności towarów i kapitału. Gdyby rzeczony podmiot o którym piszesz rzeczywiście łamał prawo to w owym czasie o którym piszesz, ze rzeczona firma łamała prawo to znalazłby sie ktoś życzliwy i firma przestałaby istnieć więc nie powielaj kłamstw. Poza tym skoro firma działa jak piszesz w chwili obecnej "normalnie" to dlaczego przy każdej okazji wtykasz w temacie o którym wspomniałem swoje trzy grosze. Gęby sobie nie wycieram informuje tylko czytelników co zdążyłem przeczytać, zresztą po co opisywać lepiej zacytować: "I jak tu mówić o uczciwej konkurencji? Jeżeli jeden podmiot narusza prawo właśnie po to by być tańszy, lepszy, bardziej konkurencyjny na rynku?Prenumeruję poprzez internet biuletyn informacyjny o towarach będących w obrocie na rynku budowlanym (robi to też kilkaset innych firm budowlanych), a które są kwestionowane przez UNB (Urząd Nadzoru Budowlanego). UNB kontroluje samych importerów, składy budowlane, hurtownie, poszczególne budowy i nakłada naprawdę duże kary za brak "papierków", atestów, dopuszczeń, itp., łącznie z wycofywaniem ich z rynku i obowiązkiem ich demontażu. Raczej nie jest to miłe dla inwestora. A że nie wiecie o fakcie istnienia takich kontroli to nie znaczy że ich nie ma...Zachęcam więc do wejścia na ich stronę: http://www.gunb.gov.pl/.Moje zaangażowanie wynika z faktu nieuczciwości rzeczonej firmy wobec innych firm, pracujących na podobnych materiałach. Bo jakoś mnie nie przyszło by do głowy by omijać jakieś przepisy budowlane i inne w imię większego zarobku...I tyle.A o niezbyt "czystych" praktykach rzeczonej firmy niech świadczą np. powyższy post napisany przez samą firmę Pana H., oraz telefon z pogróżkami od właściciela tej firmy bym nie mówił publicznie o procederze, jaki czyni (przynajmniej ja to tak odebrałem).PS. Gratuluję pięknych kominków i dobrego ich wykonawstwa. Co nie zmienia faktu, że wsadzony w nie wkład został sprowadzony do Polski z ominięciem przepisów budowlanych obowiązujących każdego importera...Pozdrawiam. " Szanowny Foreście mój główny zarzut co do Was nie dotyczy w żaden sposób waszej fachowości ani technicznych aspektów w temacie kominki, więc nie zarzucajcie mi co chwila z Panem Piotrem Baturą, że się nie znam. Bo się na tych sprawach nie znam ale znam się na ekonomii bo takie mam wykształcenie i do zarzucenia Wam mam to, że nie dbacie pod tym względem o Polskiego klienta bo to od Was zależy sprzedaż Spartherma w Polsce i bez Polskich dobrych firm kominkarskich zależy sprzedaż i renoma tej firmy w polsce. Bo jeżeli zakładałby to byle kto to mimo dobrej jakości samego produktu tej renomy spartherm nigdy nie uzyskałby. Więc jeżeli stawiasz mi już zarzuty to trzymaj się tego co piszę a nie za wszelką cenę staracie się mnie zdyskredytować brakiem znajomości spraw technicznych. A idąc dalej to można na podstawie porównania cen w niemczech i na zachodzie poprosić UOKIK o sprawdzenie branży czy miedzy imorterem a firmami pośrednicącymi nie dochodzi do zmowy cenowej bo to też nie legalna praktyka. I jeszcze jedna sprawdzona informacja podana przez Foresta w 2009 r:"Witam.Piszę ten post z Frankfurtu, gdzie właśnie odbywają się teraz jedne z największych targów kominkowych w Europie. Jakieś trzy godzinki temu rozmawiałem z właścicielem firmy Spartherm i szefem polskiego oddziału firmy.W Urzędzie Nadzoru Budowlanego odpowiednim dla terenu działania rzeczonej firmy toczy się właśnie postępowanie wyjaśniające fakt importu przez nią materiałów budowlanych bez zezwoleń.Skutkować to może obowiązkiem demontażu przez tę firmę wszelkich zamontowanych w ten sposób wkładów.Jeszcze raz powtarzam:Zakupione wkłady firmy Spartherm w firmie Centrum Komina są przez nią sprzedawane na terenie naszego kraju bezprawnie i nie są obejmowane rękojmią producenta. W najgorszym wypadku dla nieświadomych niczego inwestorów konsekwencją może być nawet ich demontaż.Pozdrawiam i jeszcze raz po informację kieruję do żródła - firmy Spartherm w Strzelcach Krajeńskich. " Zgodnie z prawem skoro wiedziałeś o popełnionym przestępstwie powinieneś powiadomić odpowiednie organa, którym forum nie jest. A niezorientowanym czytelnikom pisze, że rzekome łamanie prawo polegało na tym, że ta firma kupowała kominki w Niemczech i sprzedawała w Polsce omijając głównego dystrybutora na Polskę, a przecież Forest pisał, że jest jeden cennik na całą Europę, namawiam każdego polskiego konsumenta aby zastanowił się na tym przykładzie jak jesteśmy traktowani jako konsumenci. Ktoś tu już napisał mentalnie i pokoleniowo w relacjach sprzedawca konsument jesteśmy daleko w dupie. Edytowane 24 Marca 2013 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 24.03.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Czyli konkretne podsumowanie... można zrozumieć tak jak poniżej? Firmy podlegają ogólnym przepisom UNIJNYM... firmy nie stanowią odrębnych praw.Przepisy są ogólno UNIJNE i obowiązują na terenie UNI, CZYLI w Polsce też. Nie wiem czy poruszana firma, a właściwie jej siedziba - produkcja w Polsce ma wyłączność na dystrybucję produktów na terenie Polski. No i jeszcze sprawa polityki cenowej, a potem jak ta polityka ma się do zlikwidowanych monopoli - zmów cenowych. Zdaję sobię sprawę, że ciągle trwają dyskusję i chęci poszczególnych krajów do wprowadzenia na swoim terenie jakiś odrębnych przepisów, czy wymogów certyfikacji. Jednak cięzko to przeforsować i dane państwo musi mieć dużą siłę przebicia. Niektóre państwa mają też jakiś wydłużony "specjalny" czas do dostosowania się do wymogów UNIJNYCH.Zresztą trzeba brać pod uwagę jedne z głównych celów istnienia UNIswobodny przepływ ludności towarów i kapitału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.03.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam. Żarówka kasa to Wam się pali w głowach ja mam ciężko zarobione pieniądze, które staram się rozsądnie wydawać. A nie no ... zapomniałem przecież że na tym forum to ja jestem przedstawicielem kasty złodziei, szubrawców i oszustów, leżących do góry pępkiem i liczących tylko kasę spadającą jak manna z nieba za samą tylko obecność w tym miejscu ... Całe szczęście że w miarę regularnie jest to tutaj przypominane przez kolejnego, życzliwego innym ludziom i prawego obywatela naszego fantastycznego kraju ... Pogratulować spojrzenia na świat ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 24.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Czyli konkretne podsumowanie... można zrozumieć tak jak poniżej? Firmy podlegają ogólnym przepisom UNIJNYM... firmy nie stanowią odrębnych praw. Przepisy są ogólno UNIJNE i obowiązują na terenie UNI, CZYLI w Polsce też. Nie wiem czy poruszana firma, a właściwie jej siedziba - produkcja w Polsce ma wyłączność na dystrybucję produktów na terenie Polski. No i jeszcze sprawa polityki cenowej, a potem jak ta polityka ma się do zlikwidowanych monopoli - zmów cenowych. Zdaję sobię sprawę, że ciągle trwają dyskusję i chęci poszczególnych krajów do wprowadzenia na swoim terenie jakiś odrębnych przepisów, czy wymogów certyfikacji. Jednak cięzko to przeforsować i dane państwo musi mieć dużą siłę przebicia. Niektóre państwa mają też jakiś wydłużony "specjalny" czas do dostosowania się do wymogów UNIJNYCH. Zresztą trzeba brać pod uwagę jedne z głównych celów istnienia UNI swobodny przepływ ludności towarów i kapitału No tak w dużym skrócie i idealnym świecie. Tyle, że to nie meritum doszło do tego, że Forest zarzuca mi, że liczę i uważam na to jak wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze i inni podobni do mnie którzy chcą mieć taniej lub chociażby na poziomie cen zachodnich psują rynek, dobre sobie. "A nie no ... zapomniałem przecież że na tym forum to ja jestem przedstawicielem kasty złodziei, szubrawców i oszustów, leżących do góry pępkiem i liczących tylko kasę spadającą jak manna z nieba za samą tylko obecność w tym miejscu ... Całe szczęście że w miarę regularnie jest to tutaj przypominane przez kolejnego, życzliwego innym ludziom i prawego obywatela naszego fantastycznego kraju ... Pogratulować spojrzenia na świat ..." Tobie należy pogratulować sposobu postrzegania świata bo nie wiem skąd te konkluzje. Ty podobnie jak ja i inni nie potrafimy skutecznie walczyć o swoje, swoich klientów itp. Napisz Forest czy miałbyś coś przeciwko sprzedawania swoich towarów w tej samej jakości przy tych samych dla Ciebie zyskach taniej swoim klientom? Edytowane 24 Marca 2013 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 24.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Dobry przykład jak to działa. Oglądałem dzisiaj na tvn turbo, turbo kamerę. Dwóch starszych Polaków kupiło w Polsce za złotówki mercedesy. Obaj panowie otrzymali auta bez nawigacji z polskim językiem i bez polskiego menu. Mimo, że byli zapewniani, że w przyszłości będzie taka możliwość po wpłaceniu pieniędzy po prostu przez kolejne miesiące ich olewano. Dopiero zainteresowanie telewizji sprawiło, że w ciągu kilku dni sprawę rozwiązano. Jako klient spotykam się z tym na codzień a jako klient budujący nawet częściej i brak mi na to słów. Poczytajcie moje wątki o dachówkach creaton, przyjechał z niemiec jakiś wybrakowany towar z obdartymi dachówkami poszczerbioną co drugą dachówką krańcową, wylaną farbą do malowania. Po reklamacji przedstawiciel powiedział, że jest ok i w normie, gdyby kolejny pan z hurtowni dziwnym trafem nie przeliczył się o jakieś 30% to nie miałbym co na dach położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.03.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Dobry przykład jak to działa. Oglądałem dzisiaj na tvn turbo, turbo kamerę. Dwóch starszych Polaków kupiło w Polsce za złotówki mercedesy. Obaj panowie otrzymali auta bez nawigacji z polskim językiem i bez polskiego menu. Mimo, że byli zapewniani, że w przyszłości będzie taka możliwość po wpłaceniu pieniędzy po prostu przez kolejne miesiące ich olewano. Dopiero zainteresowanie telewizji sprawiło, że w ciągu kilku dni sprawę rozwiązano. Jako klient spotykam się z tym na codzień a jako klient budujący nawet częściej i brak mi na to słów. Poczytajcie moje wątki o dachówkach creaton, przyjechał z niemiec jakiś wybrakowany towar z obdartymi dachówkami poszczerbioną co drugą dachówką krańcową, wylaną farbą do malowania. Po reklamacji przedstawiciel powiedział, że jest ok i w normie, gdyby kolejny pan z hurtowni dziwnym trafem nie przeliczył się o jakieś 30% to nie miałbym co na dach położyć. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212024-Spartherm-gwarancja&p=5894213&viewfull=1#post5894213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 24.03.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212024-Spartherm-gwarancja&p=5894272&viewfull=1#post5894272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212024-Spartherm-gwarancja&p=5894272&viewfull=1#post5894272 Forum brzydie przez cwaniaków jak Ty wchodzisz gdzieś chcesz się dowiedzieć od innych czegoś wartościowego a trafiasz na sieczkarnie pseudopomocników. Jak chciała dziewczyna doradzić to ją objechaliście, że ma wszystko do dupy i już jej nie ma i od jakiegoś czasu się to nasila. Załóżcie sobie forum kominki pl i tam się ścigajcie w uprzejmościach. Jako obserwator możesz tylko zadawać im pytania na które i to te co sobie wybiorą odpowiedzą.Zadajmy pytanie forestowi na ten przykład.Jak tam sprzedaż kominków-wkładów-realizacji za granicą???Jedno proste, a popatrz co nieomylny wiecznie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.03.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212024-Spartherm-gwarancja&p=5894604&viewfull=1#post5894604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212024-Spartherm-gwarancja&p=5894604&viewfull=1#post5894604 a to to na hu.........k??? ....Faktycznie. Na tym forum od pewnego czasu ciężko pisać brednie na temat kominków... Merytorycznie się zrobiło i paru bajarzom to się nie podoba. Nie Ty pierwszy , nie ostatni............... Płaczesz???.Czy skamlesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilM 25.03.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Dzięki forest za te miłe słowa. Jeśli chodzi o inne zamienniki to nie zaprzeczam że takowe istnieją. Moim celem jest tylko uświadomienie użytkownikom tego forum że istnieje taki produkt jak Piazzetta który jest naprawdę warty uwagi. Gdybym był nieobiektywny stawiałbym tamte inne (np. MCZ) zamienniki w złym świetle Nie poruszałem ich tematu bo to Piazzette znam najlepiej i chciałem żeby użytkownicy wiedzieli że istnieje taki produkt. Absolutnie nie kwestionuje Twojej wiedzy i doświadczenia bo napewno wiele mi do Ciebie brakuje, ja jestem "młodym wilkiem" jeśli mogę tak to określić. Ja w żadnym stopniu nie namawiam do niczego i nie przekonuje tutaj nikogo, informuję tylko że istnieje taki produkt i chcę go pokazać. Denerwuje mnie tylko że z góry przekreślasz tą firmę. I nasze wymiany postów miały charakter - atak z Waszej strony - obrona z mojej strony. Czas wszystko zweryfikuje. Niestety to nie te czasy co kiedyś Pozdrawiam Cie szczerze i serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 ja jestem "młodym wilkiem" jeśli mogę tak to określić. I w ten mrozny poniedziłek DJ radzio czyli forumowy F.5 zapodaje oczywiscie przy kominku jesli ktos posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 25.03.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 I w ten mrozny poniedziłek DJ radzio czyli forumowy F.5 zapodaje http://www.youtube.com/watch?v=QYbaVZR_dSo oczywiscie przy kominku jesli ktos posiada. i tym samym temat Spartherm został wyczerpany Lewa w Górę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilM 25.03.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 heheheh )) f.5 to podsumowałeś :] zamiotłeś mnie pod dywan tym linkiem :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.03.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 heheheh )) f.5 to podsumowałeś :] zamiotłeś mnie pod dywan tym linkiem :> No jak ładnie Kamilu! Dobry humorem więcej zdziałasz, niż nabzdyczaniem się..."Tak czymaj..."! - jakuby to powiedział jeden ze świrów z Gorzowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 25.03.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 No jak ładnie Kamilu! Dobry humorem więcej zdziałasz, niż nabzdyczaniem się..."Tak czymaj..."! - jakuby to powiedział jeden ze świrów z Gorzowa... Podsumowal mistrz w bredzENIU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 heheheh )) f.5 to podsumowałeś :] zamiotłeś mnie pod dywan tym linkiem :> http://www.youtube.com/watch?v=WF5aX4FNCgY Jak cie na utwory wyrywają;) to posłuchaj tego.Jak to bełkocąc w adoracji pewien Pan świr z Rogoźna zaznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.03.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=WF5aX4FNCgY Jak cie na utwory wyrywają;) to posłuchaj tego.Jak to bełkocąc w adoracji pewien Pan świr z Rogoźna zaznacza. Widzisz przyjacielu akurat ten zespół z mego miasta pochodzi trafiłes w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts