f.5 05.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 W varii bh dokładnie tak samo jest wygłuszenie.szkoda ze nie cyknęłem fotki jak wkład był rozłozony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 05.04.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 W varii bh dokładnie tak samo jest wygłuszenie. szkoda ze nie cyknęłem fotki jak wkład był rozłozony szkoda. czy ktoś oblatany może potwierdzić lub zaprzeczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 05.04.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 f.5 Nie przesadzaj, może i sznur jest podobny,ale na pewno nie jest tak fachowo zawiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 05.04.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 czyli po pierwsze primo: lepszy sznur (samoprzylepny może ?) drugie po primo: lepiej zawiązany wybór jest już prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 05.04.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.04.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 f.5 Nie przesadzaj, może i sznur jest podobny,ale na pewno nie jest tak fachowo zawiązany. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158326-Tanszy-odpowiednik-Spartherm-Varia-2Rh&p=5829575#post5829575 jak by kto pytał ja dalej czekam na odpowiedz bo nijak nie wiem jak ten problem rozwiazac a wieczor juz minął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 05.04.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Panie Mariuszu pozwole sobie zadac pytanie. planuje obłozyc cegła- płytką częsc kominka wiem ze musze zachowac dylatację miedzy wkładem a scianą. widzę tam varia Bh jakies srubki czy szczelina pomiedzy wkładem z scianą musi byc jakas duza? czy musi byc dostep na jakis klucz aby zdjąc taką szybę czy robi sie to od srodka ? http://images37.fotosik.pl/1967/9a6810bf6b6783d7med.jpg i http://images37.fotosik.pl/1967/e514a7cae8384ac6med.jpg jeszcze jedno pytanie mam jak przykleje cegłe do sciany bedzie widac brzeg tej sciany pomiedzy wkładem. http://images39.fotosik.pl/1944/9f638da39ed42129med.jpg jaka jest opcja aby zrobic ten element dobrze - aby nie było widac brzeguszarej sciany. najwłasciwszy był by jakis teownik czarny ktory wchodzi pod płytkę - cegłe i maskuje brzeg sciany i brzeg płytki czy takie elementy sa dostepne? http://images48.fotosik.pl/600/9731b2d39fdac483med.jpg Śrubki można trwale zamaskować.My zastawiamy cały profil. widoczna jest tylko szyba. Bok płytki można zamaskować w dowolny sposób: wykonać stalową blendę, zakupić gotowe narożniki z płytek, dociąć płytki na kąt 45st i skleić w formie narożnika, wkleić kamienną (np. granitową) listwę, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dziekuję Panie Mariuszu Tylko jak zamaskuję boki to nie bedzie przepływu powietrza ???Pytanie brzmi czy ten przepływ jest potrzebny bo zauwazyłem ze boki wkładu sa lekko ciepłe nawet przy hard corowym paleniu.czy to wkład tak izoluje ten bok czy moze to ze mam szparę cyrkulacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 05.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 0,5 cm szczeliny dylatacyjnej wystarczy. Z boku drzwiczek, żadnego przepływu powietrza nie trzeba robić. Nie wiem skąd te mity się wzięły? Natomiast warto pozostawić większą szczelinę nad drzwiczkami po to, aby sprawie i szybko odprowadzić gorące powietrze znad szyby. No i co by równo smrodek po całym domu się rozszedł, jak kominek z lekka poddymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.04.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 20.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 nic nowego w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qazimodo 30.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy pojawi się obiecany filmik z PIAZETTĄ w roli tytułowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Obiecanki cacanki, a głupiemu stoi...powiedział Ptyś do Balbiny... Kupuj to to cudo Piazettą zwane, nakręć filmik. Chętnie popatrzymy...obiektywnej opinii posłuchamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Obiecanki cacanki, a głupiemu stoi...powiedział Ptyś do Balbiny... Kupuj to to cudo Piazettą zwane, nakręć filmik. Chętnie popatrzymy...obiektywnej opinii posłuchamy... Słuchacz sie znalazł............ obiezdywiskacz :cool:.Nakręci a ty go zajedziesz.............dobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.05.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam.Jak by kto chciał pooglądać sobie więcej to można przecież zalinkować do strony producenta ... http://www.piazzetta.it/it-IT/Product/Search/focolari/tutti/tuttiJest tam i linia produktów MA SL - popularna na rynkach wschodnich (tak reklamowana przez Kamila), jak i "normalne" linie ME i HT, z wkładami porównywalnymi poziomem technicznym i jakością wykonania do wielu innych firm opisywanych w tym wątku ...To co jest na rynku polskim, mało ma wspólnego z estetyką i jakością do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni mając na uwadze tego typu produkty ...Wybór należy do kupującego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.05.2013 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 .....To co jest na rynku polskim, mało ma wspólnego z estetyką i jakością do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni mając na uwadze tego typu produkty ... Wybór należy do kupującego............ Bardzo mi się podobają ,szczególnie wersja IG.Gdyby był z PW ech........... http://www.piazzetta.it/it-IT/Product/Details/monoblocchi-a-gas/ig-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 05.05.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 A czy są tu użytkownicy zadowoleni lub nie kominków Unico z serii Nemo czy Dragon wodniaków ?Jak wygląda podwójna szyba w tych wkładach z użytkowego punktu widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 19.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ponieważ jestem zainteresowana kominkiem to czytam posty, które tego tematu dotyczą i dochodzę do takich wniosków - nie stać cię na spartherma nie kupuj wcale kominka, nie stać cię na mercedesa wsiadaj w tramwaj. a ja mam volkswagena i na moją kieszeń i potrzeby w zupełności mi wystarcza. Zawsze lepsze to niż tramwaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.06.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam. Zobacz lepiej ile kosztuje najtańszy Golf w salonie ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 19.06.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam. Zobacz lepiej ile kosztuje najtańszy Golf w salonie ... Pozdrawiam. Po co golf można też pewnie gdzieś poloneza kupić :) A mój Volkswagen Turan świetnie się sprawdza i o mercedesie nie marzę bo mnie na niego po prostu nie stać. Natomiast mam przyzwoity samochód za mniejsze pieniądze. Może do kominka też należałoby tak podejść. Na pewno da się coś zrobić przyzwoitego np. z Hajdukiem, z płytami akumulacyjnymi za 11 - 15 tys.? Mercedes to nie będzie ale może nawet dobrze się będzie prowadził:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts