Magdala 06.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Niby drobiazg, a jednak...Na podłodze gres poler i z tego cięte cokoliki wysokie na ok. 12 cm.I ten gres ma swoją grubość, jakieś 1 cm, + klej i wyjdzie z 1,5 cm.Jak to od góry wykończyć estetycznie? Aby nie było zakończenia na prosto? Poradźcie, podpowiedzcie... Decyzja na już, niestety.Dodam, że cokolik cięty z płyt, nie oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 07.04.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 moze wyjde na wieśniaka ale proponuje listwę "ćwierć wałek" lub listwę prostą . Ja dałam tak w przdsionku ćwierć wałek i wygląda fajnie - listwa w kolorze stalowym (listwa metalowa) a kafle połyskujące grafitowe. Moze też uda się dobrac jakaś fajną listwę, nie wszystkie tego typu listwy są z bylejakiego plasitku i mogą fajnie się komponaować z kaflami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 07.04.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 właśnie myślałam o czymś takim, ale nie mam pojęcia, co w ogóle jest na rynku we wnętrzach sporo będzie drewna i właśnie chciałabym uniknąć plastiku. A mogłabyś wstawić foto Twojego rozwiązania? Ja jeszcze myślałam o ćwierćwałku z ceramiki, ale nie wiem, czy taki uda mi się dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KR1719506333 07.04.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 U nas cokół też cięty z płytek gresowych, u góry wykończony silikonem i pomalowany farbą w tym samym kolorze co ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 U nas cokół też cięty z płytek gresowych, u góry wykończony silikonem i pomalowany farbą w tym samym kolorze co ściana. Raczej akrylem . Sikilon nie daje sie zamalowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 07.04.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 a ten akryl nie "odłazi"? i jak jest uformowany - w łagodny łuk między ścianą a płytką?Może ktoś wstawiłby fotki swoich rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Akryl najwygodniej jest nakladac z tuby . Nastepnie sama nadajesz jemu wlasciwy ksztalt . I nie odlazi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 07.04.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) WitamU nas cokół zlicowany jest ze ścianą.Może to będzie dobre wyjście. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez bukalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KR1719506333 08.04.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Raczej akrylem . Sikilon nie daje sie zamalowac . No, tak masz rację to akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts