Teska 24.11.2002 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 WIATJCIE......To ja tez Nicola do tego podklubu...w połowie listopada swietowałam...któres tam..Jesli chodzi o połaczenie...pewnie..Edzia szefowa damskiej czesci ...Big...meskiej swietny pomysł...Nicol...a gdzie budujesz??/Pozdrawiam was .....dziewczynyi chlopaków tez pozdrawiam...hi hi a co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Dobre rano! Witajcie wszyscy mili!Teska moja budowa (w zasadzie już zamieszkała) jest na drugim końcu Polski, woj. śląskie, mała miejscowość - Strzyżowice. Jest to koło miasta Będzin i jakieś 20 km od Katowic. Twoja lokalizacja - obrzeża Szczecina? - jest ciut ciekawsza. Powietrze zdecydowanie tak!! Teska napisz coś więcej o Swoich postępach w budowaniu. Edzia!Aby Twojego wątku nie zaśmiecać sprawami różnymi proponuję założyć jakiś wątek rozmaitości np. Kobiety u szczytu lub coś innego. A może nie masz nic przeciwko temu by babskie pogawędki odbywały się tu? Edziu o ile się zdążyłam zorientować to jesteśmy prawie sąsiadkami. Też budujesz w woj. śląskim. Czy grupa śląsk ..... organizuje też jakieś spotkania? Pozdrawiam Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.11.2002 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Witam trochę sennie jak na poniedziałek przystało . Tesko dzięki za poparcie. Nicol Nie mam nic przeciw Waszej obecności w moim wątku i babskim plotką.Fakt jesteśmy prawie sąsiadkami jest jeszcze na Forum wydaje mi się jeszce bliższa Ci sąsiadka lawio, która buduje w okolicach Będzina. Może tu zawita. Niestety grupa górny śląsk nie dorobiła się jeszcze spotkania klubowego, choć kiedyś na początku padła propozycja z mojej strony jednak pozostała bez echa. pozdr. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Edzia dzięki za wyrozumiałość. Widziałam Cię też w Kawiarni klubowej i przyszedł mi pomysł, że może lepiej tam pogawędzić? Z moich okolic jest jeszcze Wowka. Muszę go zagadnąć o lokalizację jego budowy. Ewo, jak będzisz miała chwilkę czasu to może podyskutujemy, nie tylko o budowie. Może zaproponujemy spotkanie na śląsku pozostałym forumowiczom. Rozumiem, że jesteś chętna, ja też. mam nadzieję, że jeszcze parę osób się znajdzie. Namówię Lawio jeśli tu tylko zajrzy. [ Ta wiadomość była edytowana przez: nicola dnia 2002-11-25 15:48 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.11.2002 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Co do spotkania to chętnie ale dopiero w przyszłym roku, chyba że losy /sprawy/ rzucą mnie w te rejony. Póki co to w tym miesiącu zaliczam Kraków/30.11./ i Warszawę /03.12. ale nie wiem czy uda mi się z kimś z Forum spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Wydaje mi się, że spotkanie w tym roku i tak miałoby nikłe szanse. W nowym roku, wiosną chyba i cieplej i dzień dłuższy. Do tej pory może zdołamy namówić więcej forumowiczów. Twoje wyjazdy są jednodniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.11.2002 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Ten do Warszawy teoretycznie 1-dniowy ale zaczyna się o 19,30 więc przedłuży się do 4.12..No też myślę o wiośnie tylko, że wtedy zacznie się u mnie intensywna praca na budowie ale zobaczymy co da się zrobićEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Wiem, że wiosną większość forumowiczów ostro ruszy z pracami budowlano-wykończeniowymi. Może aby zebrać siły, pokrzepić ducha przyda im się chwila rozrywki w gronie osób z podobnym "zboczeniem". Ja choć już nie buduję, też mam jeszcze wiele pracy i to takiej, której koniecznie trzeba przypilnować babskim okiem. Chęć spotkania z osobami, z którymi gawędzi się od czasu do czasu jest duża. [ Ta wiadomość była edytowana przez: nicola dnia 2002-11-25 09:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 On 2002-11-25 08:44, nicola wrote: Z moich okolic jest jeszcze Wowka. Muszę go zagadnąć o lokalizację jego budowy. Odpowiadam - Dąbrowa Górnicza. A urodziłem sie i wychowałem w ..... Grodźcu, czyli kamieniem rzucić przez Parcinę od Strzyżowic. Wiosną proponowałem by spotkać się podzczas targów budownictwa w Bytkowie. Niestety nie było jakoś chętnych. Może w przyszłym roku ... Przypominam termin - ostatni piątek-sobota-niedziela kwietnia. pozdrawiam Wowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2002 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Acha, także i ja zgłaszam akces do klubu 40-latków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Wowka!Super, że się odezwałeś. Czy mógłbyś uszczegółowić bardziej swoją lokalizację. Czy jest to Centrum (chyba nie bardzo, bo gdzie), Gołonóg, Korzeniec, Marianki itd. Jeśli to nie tajemnica. Jeżeli nie chcesz tak oficjalnie to napisz na privie.Pozdrawiam i witam w klubie. Nie wiem, czy mnie "młodocianej" wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Tereny zielone - Strzemieszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Strzemieszyce, z tamtych stron najbardziej kojarzę Dekorgips.Miejsce faktycznie zielone, cisza, spokój. Na jakim etapie jesteś z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Fakt "Dekorgips" to prawie sąsiad. Stan budowy: ostatnio fachowcy skończyli ocieplenie(12 cm styropian)- położenie tynku akrylowego zostawiam sobie jednak na miesiące wiosenne. W środku są już położone wszystkie instalacje przykryte tynkiem maszynowo-gipsowym. Teraz czekam aż to wszystko wyschnie i po nowym roku wstawiam drzwi wewnętrzne podłogi i wszystko inne co będzie potrzebne pod warunkiem, że będzie mnie jeszcze na to stać. Zbieram się by zamieścić zdjęcie swej budowy na forum. Czekam tylko na pierwsze śniegi które optycznie zniwelują pewne "niedoskonałości" rzeźby podmokłego terenu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.11.2002 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Wowka mam nadzieję, że jeszcze cierpliwie trochę poczekasz na śnieg, bo ja wolałabym żeby się jeszcze chwilę wstrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 25.11.2002 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Edzia trzymajmy razem kciuki za to, by śnieg jeszcze troszkę poczekał. Lubię śnieg ale tylko wtedy jak mogę jeździć na nartach, a nie samochodem na ulicy. Wowka, zdjęcia Twojego domku zapewne będą zachwycające. Może jednak nie czekaj na pierwsze śniegi, chcemy je już oglądać i podziwiać. Na placu budowy jest wszędzie podobnie: "czyściutko i słodziutko". Śmiało ze zdjęciami. Czy Twój domek ma czarną dachówkę. Taki zapamiętałam w sąsiedztwie Dekor...... Jeszcze sprawa spotkania naszego regionu. Zgłaszam akces. Termin i miejsce do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.11.2002 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Ten z ciemną dachówką to nie mój...... Mój ma Robena "jesienny liść" Co do śniegu to to rzeczywiście niech się jeszcze wstrzyma pod warunkiem, że w Wigilię będzie biało. Dom jest w tej chwili obłożony rusztowaniami (prace przy podbidce). Czyli jesteśmy umówieni na targach w Bytkowie ) Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.11.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 WITAM WAS...LATKOWIENicola..mieszkam w Szczecinie...ale swój domek projekt IRMA II z Archipelagu buduje 4,5km od miasta..w Koscinie..to taka wies 1 km od granicy..mamy ciagle wizyty strazy granicznej..hihi..znaczy do wsi jest ciut drogi..a osiedle nasze powstaje pomiedzy..w zatoce w lesie..narazie jest tylko 15 domów..ale pozniej docelowo bedzie 70...chyba ze czesc narodu kupi wiecej niz jedna działke..Moja działka jest podobno mała ma "tylko" 753m2..ale nie chciałam wiekszej ..od tarasu do płotu sasiada mam 16 m i to mi wystarczy..bałam sie koszenia trawników itp..a wieksza czesc roku jestem sama..mąż na wyjezdzie..W chwili obecnej mam stan surowy otwarty..na wiosne chce ciagnąc hahah to szalenstwo dalej..okna , ocieplenie..drzwi..i dopiero srodek..zupełnie nie wiem na co zwracac uwage przy wyborze ekipy która połozyłaby ocieplenie na sciany..jejku wszystko na mojej głowie..mozecie cos podpowiedziec??Załuje ze grupa szczecinska..spi..takie spotkania to mysle fajna sprawa..powodzenia w realizacji:))miłego dniateska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 26.11.2002 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Cześć Ewo i pozostali Forumowicze! Choć bliżej mi jeszcze do grupy 30 latków pozwolę sobie na wtrącenie paru słów, gdyż poczułam się prawie jak wezwana do tablicy. Z klubem 40 latków czuję więź sentymentalną, a o przyjęciu do tegoż klubu wprost boje się marzyć! Ewo, Nicola!Miło, że o mnie wspomniałyście. Jest tutaj jak zdążyłam zauważyć kilka osób z "sąsiedztwa". Mój dom buduję bardzo blisko Dąbrowy Górniczej, tak więc do Wowki tylko kilka kroków. Podobnie do Nicoli. Teska, nie boisz się ... las .... i Ty sama! Pytam o to, gdyż odczuwam podobne lęki. Mój dom buduję również w lesie ........ i w dodatku sąsiadów prawie brak (najbliższy i jedyny w odległości 200 m). Na domiar złego małżonek też często poza domem. Rozumiem więc Twoją sytuację .... i chyba szczerze współczuję. Mam nadzieję, że do momentu przeprowadzki do nowego domku, choć nie zanosi się na szybkie przemeldowanie, sytuacja się troszkę zmieni. Ewo, co dobrego słychać u Ciebie? Znalazłaś już "przepis" na zapracowanego męża? Pozdrówki od Wioli P.S. Czy można dołączyć się do randki na targach? Mam nadzieję, że nic mi nie wypadnie w tym terminie! [ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2002-11-26 11:21 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2002-11-26 11:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 26.11.2002 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Witajcie! Teska, mój dom wybudowany jest też na wsi, jakieś kilka km od miasta. W tej chwili każdy raczej ucieka od zgiełku. Powodzenia w realizacji planów wiosennych. Muszę jeszcze zerknąć na Twój domek. Namów waszą grupę na jakieś spotkanie. Zapewne chętni będą. Wowka, Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok bez śniegu wypadają raczej marnie. Na to mogę się zgodzić. Niech sobie popada od Wigilii do Sylwestra, ale potem Stop. Randka w Bytkowie to jest to! Mam nadzieję, że znajda się jeszcze inni randkowicze. Proponuje dalsze rozmowy przenieść do Grupy Śląsk. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts