Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strasznie wooolno działa!

Recommended Posts

W Internet Explorerze otwieranie jakiejkolwiek strony Forum zajmuje teraz co najmniej 1/2 minuty, a niektórych 2 minuty. Zajętość procesora bite 100% - komputer się czołga. Rozumiem, że Szanowna Redakcja prosi o cierpliwość, ale chyba nie o taką ilość! Na starym Forum mogłem w tym czasie sporo przeczytać, odpowiedzieć i się wylogować.

Czy to stan przejściowy, czy mam coś pokręcić w ustawieniach, czy może żegnać się już z Forum?

mam IE 7, Windows XP

na przeglądarce google chrome wszystko chodzi bardzo dobrze :)

To bardzo miło. Jednak nie takiej odpowiedzi się spodziewam. Póki co IE stanowi 50% rynku przeglądarek. W normalnych instytucjach jak Pan Informatyk zrobi jakiś wynalazek, który nie chodzi pod IE, to się takiego Pana zwalnia z pracy.

To bardzo miło. Jednak nie takiej odpowiedzi się spodziewam. Póki co IE stanowi 50% rynku przeglądarek. W normalnych instytucjach jak Pan Informatyk zrobi jakiś wynalazek, który nie chodzi pod IE, to się takiego Pana zwalnia z pracy.

Być może , ale tak się właśnie dzieje z czystego lenistwa w/w informatyków.

nie jestem zwolennikiem IE (nawet nie produktów Microsoft) ale zmiana przeglądarki to kiepska rada, ja rozumiem, że można zrezygnować z supportu przeglądarki typu dillo ale rezygnować z IE? Przy całej niechęci do IE nie odważyłbym się uruchomić czegoś z czego użytkownicy IE nie mogą skorzystać, bo nie chodzi o to czy przeglądarka jest dobra czy nie ale ilu osobom uniemożliwia się skorzystanie z forum... A poza tym idąc za Waszymi radami muszę mieć inną przeglądarkę do forum (chrome), inną do innej strony (gdzie działa mi dobrze FF) i jeszcze inną do trzeciej strony (bo tu mi chrome i FF rwie filmy a epiphany wymiata). To nie jest dobre rozwiązanie, choć przychylam się do sugestii aby najlepiej zmienić przeglądarkę na coś innego niż IE, ale już nie jako rozwiązanie problemu wolnego działania FM :)

poza tym idąc za Waszymi radami muszę mieć inną przeglądarkę do forum (chrome)

Nie musisz - większość porad Forumowiczów dotyczy tego, jak najlepiej korzystać z FM teraz, w okresie ciągłego wprowadzania poprawek w działaniu nowego skryptu.

Inna sprawa, że IE jest powolne, ale informatycy muszą uwzględniać to, że bardzo wielu użytkowników z niego korzysta i pod niego dopinać działanie FM

ja używam trzech:

Opera to podstawowy traktor do surfowania ;)

FF do poczty, maili itp.

Chrome do różnych testów, Youtube etc.

Edytowane przez ponury63

muszę to napisać, choć nie chciałem, funkcja cofnij kieruje mnie do okienka, gdzie ktoś mnie serdecznie wita i dziękuje za zalogowanie obiecując przekierowanie

ad rem:

na FF mi hula, na IE tnie jak cholera, czekanie to stąd do wieczności, nie mówiąc, ze padło i chciało odświeżenia strony, co nic nie dawało

zgadzam się z freetask

dodam, że nie zawsze każdy ma wybór co do użycia przeglądarki, warto to mieć na uwadze, a dostosowanie do kilku głównych, chyba nie powinno sprawiać kłopotu

OT:

co do innych spraw, to się nie będę wypowiadał, to jest już passe, jak niektórzy kreatorzy gdzie indziej zauważyli, mogę tylko dodać, że pracuję nad wydzielaniem mleka (tylko którym gruczołem) i pobieram lekcje śpiewu u niebieskiej milki

dziękuję za uwagę

pzdr

Mam maxtona.

Czekam 2-4 minuty... na paseczku napis - kontrola treści, hm.....

Przeglądarki nie zmienię. Trudno, bedę miał więcej czasu.

No właśnie - problem jest ze stronami generowanymi przez vBulletin, a nie z szybkością działania samego serwisu.

Tu kilka tropów, gdyby Admin miał zbadać tą sprawę:

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=209252

http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?203452-Fast-in-Firefox-Slow-in-IE-Style-issue

http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?179736-Firefox-Fast-IE-randomly-slow&

Sprawdziłem stronę w walidatorze HTML. Znaleziono 25 błędów, w większości niedomknięte tagi:

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fforum.muratordom.pl%2Fshowthread.php%3F158374-Strasznie-wooolno-dzia%25C5%2582a%21%26s%3D08fcbe87816c1655d671b9f439a31cd5&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Jak można z czymś takim iść do ludzi!?!

... halo ... jest tu jakiś Admin?