anulkawj 07.04.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Mamy dach kopertowy, kąt 20 stopni; odeskowany i pokryty papą. Jak sadzicie, czym go pokryć ? Opinie sa zróżnicowane. W projekcje była blacha. Ktos powiedział, ze przy kopertowym jest dużo odrzutów. Później słyszałam opinię,że jest za mały kąt, że lepiej gont. Jakie są Wasze opinie i doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 08.04.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 my mamy 20 stopni i kryjemy dachówką Bogenn Innovo 10. Nadaje się do niskich dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.04.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Najekonomiczniej będzie pokryć dachówką cementową np. firmy Braas. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 11.04.2010 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Dzieki. jest jednak inny problem- w projekcie jest blachodachówka. Nie wiem, czy nie bedzie zbyt ciężko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 11.04.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Najekonomiczniej napewno gont , napewno tez najszczelniej pod warunkiem zastosowania gontu na pelnym kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Gont bitumiczny z racji swojej żywotności nie jest najekonomiczniejszym rozwiązaniem. Należy jeszcze wziąć pod uwagę fakt, iż przy profesjonalnym wykonaniu należałoby zastosować płytę OSB grubości minimum 18 mm, podkład systemowy i gont bitumiczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ... czy nie bedzie zbyt ciężko? Nie wiem co rozumiesz pod tym stwierdzeniem. Mogę tylko przypuszczać, że chodzi Ci o wytrzymałość więźby dachowej. A skoro tak to należy skonsultować się z projektantem (konstruktorem). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts