Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu widzę, że rozpracowujesz ogród ...jestem pełna podziwu ...zwłaszcza, że jak piszesz to Twój własny projekt ...bardzo udany - to mówię ja - kompletne zero ogrodowe ;) A Staś śliczny ...dzieci są najśliczniejsze jak śpią hi hi ...a z Ciebie śliczna kobitka :)

Kochane! Bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów. Aż się człowiek rumieni jak to wszystko czyta. Ja na żywo wyglądam nieco inaczej, w szczególności w lustrze ;) Nadbagaż małżeński dość spory :) Jak patrzę na moją suknię ślubną do tej pory nie mogę uwierzyć, że miałam tyyyyyle w pasie (mało).

A propos zdjęć. Powiem Wam, że mam duży problem z włosami. Na zdjęciu mam takie półdługie (jak na mnie). W zasadzie całe życie mam włosy krótko obcięte z uwagi na to, że są cieniutkie i dość rzadkie. Miałam zapuszczone do ślubu i teraz podczas ciąży. W ciąży włosyć bardzo mi się poprawiły. W zasadzie nie musiałam ich układać. Ale teraz, to co się dzieje, woła o pomstę do nieba. Włosy wychodzą mi garściami. Codziennie muszę je myć i podczas czesania wyczesuję kępkę włosów. Przed ciążą miałam dokładnie te same problemy przy każdej próbie zapuszczenia włosów. Nie pozostaje mi nic innego jak znowu obciąć włosy na krótko, bo w zasadzie nic mi nie pomaga. Myślę, że to kwestia hormonów a nie witamin. Trochę mi żal, bo zawsze marzyłam o końskim ogonie. Też miałyście takie problemy?

A tego. Dziś na DOMO oglądnęłam sobie "Wielkie projekty". Ale dom pokazali. Taki szkieletowy jak od yokasty czy Nelli. Ale jaki wystrój - marzenie - sielsko wiejsko. Cudownie! Jakbyście miały okazję to zobaczcie. Na stronie DOMO pisali, że to seria 3, epizod 8, ale ja na chomikuj.pl znalazłam u kogoś ten odcinek jako 3 http://chomikuj.pl/ardasardas/tv/!design+interior+design+architektura/Grand+Designs

no więc po kolei:

domku nie obejrzę, bo trzeba zapłacić:) ale wierzę że jest świetny, bo większość domów z tego programu bardzo mi się podoba. Zwłaszcza takie nowoczesne, białe, z dużą ilością jasnego, naturalnego dębu, który fantastycznie ociepla te potężne przestrzenie.

z włosami miałam dokładnie tak samo: zawsze wypadały, w czasie ciąży przestały, ale po urodzeniu syna nadrobiły.

podobno nacieranie skóry naftą kosmetyczną bardzo pomaga, ale starczyło mi cierpliwości tylko na dwa razy:)

no więc po kolei:

domku nie obejrzę, bo trzeba zapłacić:)

No, jak kto ma konto i nie ma limita to se może zobaczyć. Za darmo można na stronie Channel4, ale tylko w UK i Irlandii :/

podobno nacieranie skóry naftą kosmetyczną bardzo pomaga, ale starczyło mi cierpliwości tylko na dwa razy:)

Kiedyś próbowałam, strasznie tłuste włosy są i ciężko zmyć. Próbowałam podobnie jak witamin, tabletek ze skrzypu, soku z pokrzywy, jajka, cud-szamponów...

Aniu alez mi milo Pania poznac - sliczna Mamusia i sliczny Synus szkoda, ze tatus nie dal sie poznac ale moze nastepnym razem. Ciesze sie niezmiernie, ze Piszesz, ze jest lepiej...Zobaczysz teraz bedzie juz coraz fajniej.

Wlosy...moja zmora...moje tez cenkie i wlasnie dlatego nie moge miec krotkich - mialam raz totalnie krotkie zaraz po slubie i nigdy wiecej...teraz zawiazuje albo upinam i jest ok, krotkie musialam codziennie ukladac bo w przeciwnym razie wygladalam jak 7 nieszczesc...i podobnie jak u Ciebie w ciazy super - nie spadl mi ani jeden wlos z glowy ale po porodzie - masakra...mi generalnie odrobine lepiej na wlosy tran robi - pije od ponad 4 lat codziennie, dziala dobrze nie tylko na wlosy...

Aniu, zapytaj Kasi_sw ona polecała jakąś odżywkę, po której nie dość że nie wypadają to jeszcze odrastają, sprawdziła na sobie i parę innych osob tez, ja jeszcze nie ale sprobuję :D.

Odcinek zobaczę, muszę sobie ściągnąć. A potem ściągnąć do inspiracji wszystkie cuda, które tam zobaczę ;)

Aniu,super wyglądasz,a Staś cudny i taki już duży:)

Po pierwszej ciąży też miałam problem z włosami,wypadały garściami,myślałam że całkiem wyłysieje,dostałam jakieś zastrzyki witaminowe i wcierałam Vichy Animexil (nie przetłuszcza włosów) do tego stosowałam szmpon też Vichy i była znaczna poprawa,widziałam jak włosy zaczynają odrastać.

Jakiś czas temu znowy powtórzyłam kurację i jestem zadowolona,włosy są mocniejsze,polecam!

Aniu, z wypadaniem po ciąży jest tak, że muszą wypaść wszystkie te, które w ciąży nie wypadły.

O rany, ale masło maślane mi wyszło :p

To kwestia estrogenów bodajże.

Ureguluje się wszystko.

Ale spójrz na to z tej strony. Nie wypadały Ci w ciąży. Nie musiałaś prawie nic z nimi w tym czasie robić.

Mi niestety wypadały przed ciążą, w trakcie ciąży i po ciąży.

Ot, taki dziwoląg jestem :p

Poprawiłam humorek?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...