barbe-cue 04.11.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Aniu, przeczytałam caaaaały wątek i wypadałoby w końcu przywitać się z Gospodynią i pozostałymi gośćmi. Bardzo tu u Ciebie sympatycznie i mam nadzieję, że będę czasem mogła przycupnąć w kąciku. Wnętrza ładne i wysmakowane, ale przyznam, że największe wrażenie zrobiło na mnie zewnętrze, czyli elewacja. Czegoś tak fantastycznego dawno nie widziałam! Kolor przepiękny, kształt domu trafiony w punkt, a do tego ta brama! Mistrzostwo świata. Ponieważ jestem fanką koloru czerwonego (rubinowego właściwie), to oczywiście widziałabym tu właśnie czerwone drzwi wejściowe. Nie pamiętam, ale chyba gdzieś u Ciebie padło zdanie o norweskich domkach z czerwonymi drzwiami? Nie namawiam do przemalowywania, bo pewnie to, co masz, wynika z jakiejś spójnej koncepcji, a tylko tak sobie próbuję wyobrazić ten piękny szary i piękny rubinowy razem... http://www.mr-skill.co.uk/wp/wp-content/uploads/2010/09/Mr-Skill-House-Grey.jpg http://3.bp.blogspot.com/_ltahMduUtlo/SbARywiFq1I/AAAAAAAACCQ/O98bXXbgOlY/s400/grey+house+red+door.JPG Edytowane 4 Listopada 2011 przez barbe-cue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.11.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Aneczka, przepiękna brama i furtka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaałaaaaa, jakie cudne!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 05.11.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Uwielbiam białe płotki, wszelkie podobieństwa mojego przyszłego domu (bardzo odległe plany) do twojego domu lub Yokasty będzie czysto przypadkowe jak miło jest popatrzeć na elewację, która nie bije po oczach odcieniami pomarańczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.11.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Dziewuchy, bardzo Wam dziękuję wszystkim za miłe słowa pod kątem zewnętrza. Mnie też się nawet podoba... dopóki nie zobaczę u kogoś coś innego panczurko, nie martw się. Prace ruszą na wiosnę a Ty masz teraz ważniejsze sprawy na głowie Choć ja, jak tylko mogę się wyrwać do ogrodu jestem wniebowzięta Arniczko, biegam po wątkac, choć nie zawsze się odzywam, bo akurat nic do powiedzenia nie mam. A wątków jest tyle, że nie sposób to wszystko ogarnąć. Ostatnio na dobre przytuliłam się do yokasty. Jakoś mi tam cieplutko i miło Granit, jasna cholera z transportem wychodzi strasznie drogo. A ja marzę choćby o ścieżce na ogródku z łupanego granitu. A jeśli z czegoś innego to z czego? Chciałabym coś naturalnego. WERI, witaj gliwiczanko z pomorza Przeciwny kierunek jest bardzo, bardzo ekskluzywny. Jak chcesz to napisz na prv w którym miejscu dokładnie się wybudowałaś barbe-cue, podziwiam za przeczytanie całego wątku, tych wszystkich wypocin, marudzenia i głupot Ja bym nie miała nerwów, choć czasem jak się gdzieś dopnę to też czytam. Fajne inspiracje z domkami. Bardzo "moje", ale drzwi zostawiamy białe. Są metalowe (Gerda), gdyby były drewniane, to co innego. No i raczej wybrałabym ciemną zieleń. Swoją drogą to szkoda, że drzwi nie są drewniane, bez szybki. Pięknie by się na nich eksponowało wieńce na różne okazje pendraczku, u nas cała wieś jest żółta. Mdli mnie. Jak widzę, że ktoś ociepla dom to tylko czekam aż pojawi się żółć. Razem z nami dom robili moi teściowie. Mają dość brzydki "klocek" z końca lat 70-tych. Zrobili elewację (za moją radą) w kolorze kawy z mlekiem, z takimi samymi białymi ramkami wkoło okien jak u nas. Resztę dodatków (poręcz, balkon, blachy na ogniomurze, kominy) mają brązowe. Domek wygląda ślicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Forumowe Ciocie - dziękuję za życzenia i gratulacje Lenka przyszła na świat w bólach krzyżowych i bez znieczulenia, ale jak ją tylko zobaczyłam i przytuliłam zapomniałam o całym bólu. Dzisiaj byłyśmy na pierwszym spacerku. Mam nadzieję Aniu, że się nie obrazisz, jak pokażemy się tutaj swoim ciociom: http://www.empikfoto.pl/albumy53/426945/1325717/previews/44826419_lenka.jpg?1319295710.jpg jejuśku, i ja to wydarzenie przegapiłam:o Panczurko gratuluję z całego serca!!! Piękna mała dama:rolleyes: Aniu, a twoje oczy naprawdę są hipnotyzujące. Oko na awatarze to też twoje? Zaesze myślałam, że jakiegoś dzikiego kta:lol2: Nieziemskie są A Stasiu ma takie rzęsy jak moja Hanka:wiggle: Najpiękniejsze jak się zmoczą w kąpilei;) Super chłopak!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 05.11.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Ania, ja nie wiem, co oni mają z tą żółcią, to jakaś paranoja, apropos wcześniejszego posta; to prawda zadomowiłam się u Yokasty, bo mam tam fuchę - sprzątam jej łazienkę , dołączam się do spóźnionych gratulacji dla Panczurki, cudowna mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.11.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Magda, dziękuję i witam oficjalnie. Nie dziwię się, że nie zaglądasz, bo nie da się opanować wszystkich wątków. Sama chciałabym bywać wszędzie, ale się nie da. Ostatnio jak zobaczyłam ile jest u Ciebie stron, to zwątpiłam. Oko na avatarku moje. Ja zupełnie jak dziki kot, więc na jedno wychodzi Dziś taki ładny dzień, że wyprowadziłam się na spacer. Oglądałam sobie nasz dom z daleka i przyznam, że bardzo mi się podoba. Gdybym zobaczyła taki u kogoś, to bym pewnie jęczała jak zwykle, że taki ładny, że też taki chcę mieć i w ogóle. Na zewnątrz wyszło fajnie No i dziś oficjalnie dom na zewnątrz został wykończony. Zostały przez ślubnego przyklejone brakujące płytki elewacyjne i przykręcone przed wejściem lampy. Już nie wiszą gołe kable z żarówkami. Lampy się należały. Teraz jest ładnie Jak będzie okazja to cyknę fotę. Aaaaaa.... teraz mi się przypomniało, że prace na domu nie zostały zupełnie skończone. W szufladzie leży numerek domu i czeka na przyznanie. Numerek specjalny - kafelek wykonany ręcznie, przywieziony z ciepłych krajów, gdzie w większości takie mają przy drzwiach. Ponadto dziś nareszcie kupiłam długo oglądane kinkiety na klatkę schodową. Żeby była równowaga. Jedne lampy powędrowały na ścianę, to będą leżeć następne Przy okazji kupiłam też lampki na stoliki nocne, bo do tej pory mamy niepasujące do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 05.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Fotki fotki prosimy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.11.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Fotki będą, ale raczej nie dziś Chyba by na nich nic nie było widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) A jak Staś? Urósł już....? Chodzi już... z dziewczynami na spacer... Skoro tyle narzeczonych... Przesypia nocki? Piśniesz choć słówko???????? Edytowane 6 Listopada 2011 przez Arnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.11.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Aniu, jak dobrze czytać Cię taką radosną, zadowoloną Masz ogromne powody do dumy Wyszło cudownie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.11.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Aniu, u mnie cieplutko ? BAAAAAAAARDZO się cieszę ( i teraz wyobraź sobie poczucie winy z powodu zdjęcia ). Ściskam Cię bardzo mocno i niecierpliwie oczekuję na zdjęcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.11.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 yokasta, daj spokój. Wrzuciłam coś co mi się skojarzyło nie u siebie, robię śmietnik, Twój wątek to masz prawo powiedzieć co tam chcesz mieć a czego nie. A cieplutko i przyjemnie jest. Arniczko, Staś jest bardzo duży. Właściwie to trochę mi wstyd mówić, bo jeszcze ktoś stwierdzi, że rozpycham dziecku żołądek czy coś. Jest długi i bardzo ciężki. Niedawno byli u nas znajomi z kolegą Stasia starszym o ponad 2 miesiące. Dzieci były równe na wzrost, Staś cięższy :/ A poza tym od ponad 3 tygodni śpi w nocy i wstaje między 6 a 8. Nelciu, odkąd Staś jest lepszy to i mnie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 [ Arniczko, Staś jest bardzo duży. Właściwie to trochę mi wstyd mówić, bo jeszcze ktoś stwierdzi, że rozpycham dziecku żołądek czy coś. Jest długi i bardzo ciężki. Niedawno byli u nas znajomi z kolegą Stasia starszym o ponad 2 miesiące. Dzieci były równe na wzrost, Staś cięższy :/ A poza tym od ponad 3 tygodni śpi w nocy i wstaje między 6 a 8. Nelciu, odkąd Staś jest lepszy to i mnie lepiej Wysocy rodzice i Staś duży... O 6-8 rano to jak normalne dziecko :)I wyspać się można Jak miło, że jesteś uśmiechnięta Od razu widać po wypowiedziach i to jak komentujesz ... i taka radość bije od ciebie... SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 06.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 A poza tym od ponad 3 tygodni śpi w nocy i wstaje między 6 a 8. Nelciu, odkąd Staś jest lepszy to i mnie lepiej :wave: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.11.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 No cóż przesiedziałam z nim prawie 3 miesiące na kolanach. Dla kogoś komu mop i odkurzacz nie odkleja się od rąk to normalnie kara patrzeć z perspektywy kanapy na ten syf Wklejam dla googulka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 06.11.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 wyszlo zarabiascie! jak to zrobilas? Tzn jak malowalas lietry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.11.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Hmmm, ja bym chciała żeby to było moje Skradłam to komuś z FM, ale nie mam pojęcia od kogo. Przypuszczam, że to naklejki lub szablon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 przyszłam uściskać i lecę kolację robić (wiem, że jest późno ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.11.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Dopiero teraz zauwazyłam: jaka piekna brama i furtka!! uwielbiam białe;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts