Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

psosin, dziękuję

A ja wrzucam obiecane zdjęcia lamp na zewnątrz domu

- porą wieczorową (nie zwracamy uwagi na dekorację pod drzwiami! My ludzie ze wsi!)

DSCN5249.JPG

DSCN5251.JPG

- porą dzienną :)

DSCN5252.JPG

DSCN5253.JPG

No i ten nieszczęsny telewizor :/ (dekoracje na bufecie też cudne)

DSCN5254.JPG

Z rzeczy do obfocenia w sumie to mam galerię ślubną w sypialni, która nadal czeka na 3 zdjęcia i zegar w "moim" pokoju. Mój pokój to obecnie graciarnia i marzę, żeby kiedyś pojawił się tam drewniany sufit.

Póki co na dworze ładnie i tam skupiamy nasze siły i czas.

A nad dekoracjami na bufecie popracujesz :)

No i widzisz w kwestii dodatków musiałaby pomóc tu np. yokasta (ale ona ma swoich rzeczy wystarczająco dużo na głowie), lub coś wspólnymi siłami. Ja nie umiem jakoś. Nie radzę sobie.

Ostatnio wypatrzyłam na sieci taki druciany koszyk w którym chciałabym trzymać świece w łazience i za cholerę nie wiem czy będzie pasował do łazienki. Lub zamiast tego słój z tealights - też nie wiem czy będzie pasował i gdzie by go ewentualnie postawić. Komody też nie mam pojęcia czym obstawić...

Bardzo ładnie się komponują lampy z domkiem :)

A przypomij mi czym wyłożone jest wejście? To jest kamień? Jak się spisuje? Czy to jest drogie?

Mężowi się taki kamień podoba i zastanawiamy się czy kiedyś takiego nie dołożymy przy wejściu....

Bardzo ładnie skomponowane wszystko zewnątrz i wewnątrz dziś stałam w Ikea nad tym abażurem co ty masz ale zdecydowałam ,że inna takie tłoczone kwiatki u mnie będzie w salonie zwis + 2 kinkiety plus w jadalni .A z tym Tv pierwsza myśl czemu to lustro jest białe albo czemu ta komoda nie jest biała.Kiedyś tam miałam Ci napisać ,że może Stasiowi przejdzie jak skończy 3 mc bo mój synek nie Staś a Michaś tak miał też na okrągło darcia myślałam ,że mnie do psychiatryka odwiozą aż wpadłam na super pediatrę jak miał 3 tyg i powiedział jak skończy 3 mc i dalej tak będzie to zaczniemy się martwić jak młody skończył 3 mc jak ręką odjął i do teraz a ma 9 lat i 4mc jest najmniej problemowy z mojej 3 a nawet jak pani wychowawczyni twierdzi z jej 17 .

Wy to jesteście kochane dziołchy!

Ja na razie nie wiem co chcę mieć na komodzie. Tam już stały różne rzeczy - słoik ze świeczkami, koszyki i zawsze mi się nie podoba i mam wrażenie, że tworzę ołtarzyki. Jakoś z zewnętrzem domu nie miałam takiego problemu. Od początku wiedziałam jak ma wyglądać. A te wszystkie dodatki jakoś mi nie leżą.

Postaram się powrzucać jakieś zdjęcia czy to inspiracji, czy to przedmiotów, które mi się podobają.

Sharlotko, nie chcę przemalowywać komody. Lubię ją taką, jaka jest,tym bardziej, że z tej serii mamy jeszcze ławę. Mam trochę przemieszane te meble - biało drewniane, ale to mi akurat nie przeszkadza.

Magdziu, kolor ścian jest ładny, bo to ciepła szarość, ale na tę farbę to ja klnę na czym świat stoi! http://www.sherv.net/cm/emo/angry/smiley.gif

P.S. Pozbyłam się jednego problemu - włosów ;)

Arniczko, na domku mamy płytki Campana firmy Stone Master. To jest "sztuczny kamień". Bardzo chciałam prawdziwy piaskowiec, ale niestety ze względu na żółte żyły nie pasowałby do tej szarości. Te płytki są podobne fasonem, ale lepiej się komponują kolorystycznie. Niestety cenowo wychodzą drożej niż takie płytki z piaskowca.

Taka wystawka to nie może być jeden element.

Ponieważ na górze jest tv, na bufecie jak najbardziej mogłyby stać dwie ramki oparte o siebie, np. ta z tyłu pusta i z przodu z jakimś obrazkiem (oczywiście mówię o blacie a nie o półeczce na samej górze). Jako kontrę po prawej stronie umieściłabym...lampkę lub świeczniki nawiązujące do lampy stojącej i wyrównujące proporcje.

Na razie tyle mi przyszło do głowy, ale ja się mogę nie znać :).

Ania, późno już jest i wiem, że coś bardziej z jajami by Cię interesowało ale na szybko tylko to mi przyszło do głowy: na górze napis, po lewej ramki a po prawej....ja lubię tkaniny poukładane jedna na drugiej :lol2: mimo, że to durnowate :). Zamiast tego - kilka ksiażek byłoby jak najbardziej na swoim miejscu.

http://i1.fmix.pl/fmi210/239d6350001b01ac4eb86bf3

Ania, późno już jest i wiem, że coś bardziej z jajami by Cię interesowało ale na szybko tylko to mi przyszło do głowy: na górze napis, po lewej ramki a po prawej....ja lubię tkaniny poukładane jedna na drugiej :lol2: mimo, że to durnowate :). Zamiast tego - kilka ksiażek byłoby jak najbardziej na swoim miejscu.

http://i1.fmix.pl/fmi210/239d6350001b01ac4eb86bf3

Świetnie! Ja bym jeszcze dodała na środku ze dwa świeczniczki, srebrnego koloru, niewielkie, a zdjęła serwetkę;)

Pomysł yokasty z literami wart rozważenia :)

Proponuję umieścić Wasze litery.

Może coś podobnego, jak zrobiłam Jakubowi:

literki u Jakuba

I może jakaś misa, wazon?

Spójrz na stronę mebli VOX (http://www.meble.vox.pl/). Mają fajne dodatki.

Edytowane przez narendil

:)

yokasta, dzięki!!! (Ty to kobieto masz zdrowie, żeby nie spać!). Bardzo podoba mi się pomysł z ramkami. Zrobię chyba tylko na odwrót - biała z tyłu, ciemna z przodu, ponieważ mam schowane w szufladzie zdjęcie, które bardzo lubię - mój tata ze mną, kilkumiesięczną, na rękach.

Magdziu, ściągnąć serwetę??? :jawdrop: Moją piękną ręcznie robioną na szydełku serwetę??? A tak zupełnie poważnie, myślicie? Niewielkie srebrne lub np. białe świeczniki (takie grube, toczone) by mi się podobały, ale nie na środku, tylko po prawej.

narendil, pomysł yokasty z literkami jest świetny. Tylko nasze imiona to dwie literki A http://www.matura67.republika.pl/emotikony/mysli.gif Jakby stanęło takie A&A nie byłoby głupio? Żeby nie wyszło, że jacyś anonimowi alkoholicy ;)

Tak na marginesie, tam gdzie te literki miałyby być stoi sterownik z pieca. Podobno tam najlepiej działa ;) Ahhh, te chłopy!

Usiłuję znaleźć jakieś stronki gdzie byłyby zdjęcia podobnych bufetów. To co jest w środku też widać i jakoś nie szczególnie jestem tym zachwycona.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...