ane3ka1 23.09.2010 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Znalazłam coś fajnego, ale niestety za długo trzeba czekać...http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_info/warszawa_targowek/nowe/vallvik.jpg Stary poczciwy Leksvik w białej wersji. Hmmm, coś ta biel za mną jednak chodzi.Jeszcze taki stolik mi się podoba http://www.ikea.com/PIAimages/57411_PE162995_S3.jpg Myślę co może pasować do tej tapety i miętowych ścian.... A surowa sosna? Nie za siermiężna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.09.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Śliczna komoda. Wg mnie powinnaś odczekać i kupić w promocji ze 2 sztuki:) A na razie przetrzymasz jakoś, od czego kartony i wieszaki na ubrania zawieszone na drzwiach - no, nie mów, że się nie da!!Czego się nie robi dla spełniania marzeń i to w promocyjnej cenie. Surowa sosna nie będzie się komponowała z tym sekretarzykiem, niestety...A ja go widzę u Ciebie Aniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 sekretarzyk jest przeuroczy:) bardzo pasuje do Ciebie:) albo raczej do Twojego wnętrza nowego domku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.09.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Ja też stawiam na biały;). Docelowo fajnie byłoby coś na wymiar zrobic u stolarza. Hemnes jest fajny, sama tez uzytkuje ogromna komodę Hemnesa i jest git;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.09.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 białe, jak najbardziej białe też mam wielkiego Hemnesa komodę i jest git. ale może warto poczekać na tego białego Leksvika jednak? tyż ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.09.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Ja Hemnesa uwielbiam... Myślę tylko czy się zmieści. To znaczy zmieścić się zmieści, ale będzie w dużej odległości od ścianki kolankowej. Znalazłam jeszcze coś mało przydatnego, ale cholernie mi się podoba http://www.dywany.lublin.pl/rozne/meb/952869_001.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusi847 23.09.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witaj , ślicznie Tu u Ciebie. . Dzisiaj przez przypadek weszłam na Twój profil i bardzo spodobał mi się wasz domek. Bede śledzic wątek, czekam na fotki domku z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Ooooo wiedzę znajome biurko. U młode3go mam takie + komodę... Średnia raczej jakość, ale musi być skoro ją mam. O jakości przekonałam się wtedy gdy meble miałam już w domu.... Iiii ja też nie mam ani jednej szafki na ubrania ... Trzymam je nadal w workach . Nie mogę wielu rzeczy znaleźć, ale jakoś tak na razie musi być. Nie ma jednak jak to mieszkać we własnym domku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 23.09.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 (edytowane) Wiesz, jesteś piękna jak Chorwacja Serio. Miejsca na ubrania - a szafa w sypialni? Coś innego tam planujecie? Przepraszam za takie pytania może osobiste, ale się pogubiłam... Tak w ogóle to mi się ta szafa bardzo podoba, chciałabym podobną u siebie, tylko zakończoną inaczej - prosto do góry aż zetknie się ze skosem - wiesz o co mi chodzi? Szef mojego męża ma tak zabudowane prawie wszystkie ściany na górze (dach kopertowy, trochę tego wiec jest), bardzo mi się to rozwiązanie podoba. A w tym biurko co masz co jest pod papierem? Może papier zedrzeć skro łatwo schodzi i pomalować? Wiesz, ja przy tak niskiej ścinie kolankowej rozważyłabym postawienie biurka na środku - na przykład w tym miejscu gdzie odkurzacz, byłoby bardzo dobrze oświetlone wówczas. Na przykład coś w rodzaju ikeowego Liatropa by się nadało... A pod ścianą mogłabyś wówczas dać otwarte półki na segregatory i pudełka. Albo biurko obok tej ściny z tapetą, prostopadle do niej, obok tej ścinki kremowej (beżowej)?. Tylko nie wiem czy tam nie za nisko i czy to czasem w ciągu komunikacyjnym nie wypada. No i gorzej z oświetleniem... Edytowane 23 Września 2010 przez wadera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.09.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witajcie Kobitki! Przede wszystkim chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie rady i sugestie. Niedawno wróciłam z domu potocznie zwanego budową. Powoli kończy się mój front robót. Do tej pory żeby uniknąć pakowania zaczęłam sprzątać... Konieczność pakowania rzeczy wywołuje panikę :/Wygląda na to, że zostanie przy bieli. Bardzo podoba mi się ten sekretarzyk i kiedyś chciałabym go kupić. Zmierzyłam wysokość ścianki kolankowej - ma jakieś 55cm. Komoda wysokości 100cm będzie oddalona od ścianki jakieś 40cm. Nie ma tragedii. Robienie mebli na wymiar na razie nie wchodzi w grę z uwagi i na czas oczekiwania i na koszty. Waderko, szafa sypialniana jest duża. To żadna tajemnica - musi się tam zmieścić trochę rzeczy, m.in. ręczniki, 2 zapasowe komplety pościeli, koce, bielizna. Szafy z drzwiami mają drążki na wieszaki. Tam pójdą koszule męża i moje, garnitur(y), kostiumy, kurtki, płaszczyki, część sweterków (zapinanych) i krótsze rzeczy, które będzie dało się powiesić na wieszakach. Muszę gdzieś schować spodnie, swetry i bluzki.Swoją drogą pomysł z ustawieniem któregoś z mebla ma środku jest fajny. U nas jakoś się przyjęło dosuwanie wszystkiego do ściany. Tylko w przypadku biurka te wszystkie kable... Wszelkie kontakty i gniazdka pod komputer mam wyciągnięte po prawej stronie okna balkonowego.Na razie mam mętlik w głowie i nie wiem za co łapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.09.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Waderko, i dziękuję za komplement, choć ja niestety w lustrze widzę chyba inną osobę. Co do szafy, wiem o co chodzi. Ja nie chciałam zabudowywać po sam skos, bo na tej niższej części stanie mały telewizorek sypialniany. Niebawem myślę, że wrzucę jakieś zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.09.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) Ania,ale czemu chcesz ustawić komody przy ścianie kolankowej? A nie przy " zwykłej" normalnej wysokiej ścianie?Meble powinny być PRZY ścianie, a nie 40 cm OD, tak mi się to widzi.... A chcę, byś miała tam tak pięknie jak wszędzie, więc radzę z serca:) No i przecież Ty masz tyyyyyyle super komód z szufladami w sypialni......Nic tam ze swoich rzeczy nie upchniesz? Ja bym wzięła białe komody w promocji i postawiła je przy wysokiej ścianie. Edytowane 24 Września 2010 przez Anjazzielonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 ktos pokazywal fajnie zabudowane szafki pod skosami moznaby sprobowac zabudowac to jakos bo tak niska scianka kolankowa jest dosc bezuzyteczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.09.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) Witajcie babeczki. Anjuzzielonego, upieram się przy postawieniu komody przy ściance ze skosem, ponieważ te proste wysokie ściany wbrew pozorom są niewielkie (im wyższa komoda, tym musi być ona węższa). Jedna z tych ścianek (przy oknie po lewej jest zajęta grzejnikiem). Udało mi się znaleźć jakieś zdjęcie na którym komoda stoi w pewnej odległości od ścianki kolankowej i nie wygląda to najgorzej... markoto, wiem o czym mówisz i prawdopodobnie docelowo trzeba będzie coś takiego zrobić... Coś takiego tylko zabudowane drzwiczkami http://babeczkaa.blox.pl/resource/Carenalpert_interiors.jpg Tym czasem skuszę się chyba jednak na jakiegoś Hemnesa lub Leksvika, żeby wrzucić najpotrzebniejsze rzeczy, a jak będzie mnie stać to strzelę sobie zabudowę. Wtedy Hemnes powędruje do pokoju "niczyjego". I tak miałam tam kupić komodę i szafę. W międzyczasie może jeszcze coś wykombinuję... lub mi się odmieni. Edytowane 24 Września 2010 przez ane3ka1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.09.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 ja na poczatku ciuchy mialam na stole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.09.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hehe, wiesz, bo to chyba głównie chodzi o to, żeby się przyzwyczaić do myśli i do obrazu, że ciuchy póki co nie będą miały swojego miejsca. Na razie przychodzi mi ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.09.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) To jest mija garderoba..... .... Było..... ....pooglądaj bo zaraz skasuję.... Edytowane 24 Września 2010 przez Arnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.09.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Arnika, nie kasuj! Moje oczy muszą się przyzwyczajać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.09.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No Arnika jestes mistrzynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.09.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No przecież pisałam, że wszystko w workach mam.....Nic, albo niewiele da się znaleźć, a jak już naprawdę czegoś potrzebuję, to przegrzebuję worki... I tak na okrągło..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts