Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

Znalazłam coś fajnego, ale niestety za długo trzeba czekać...

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_info/warszawa_targowek/nowe/vallvik.jpg

Stary poczciwy Leksvik w białej wersji. Hmmm, coś ta biel za mną jednak chodzi.

Jeszcze taki stolik mi się podoba

http://www.ikea.com/PIAimages/57411_PE162995_S3.jpg

Myślę co może pasować do tej tapety i miętowych ścian.... A surowa sosna? Nie za siermiężna?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śliczna komoda.

Wg mnie powinnaś odczekać i kupić w promocji ze 2 sztuki:)

A na razie przetrzymasz jakoś, od czego kartony i wieszaki na ubrania zawieszone na drzwiach - no, nie mów, że się nie da!!

Czego się nie robi dla spełniania marzeń i to w promocyjnej cenie.

Surowa sosna nie będzie się komponowała z tym sekretarzykiem, niestety...

A ja go widzę u Ciebie Aniu!

Ja Hemnesa uwielbiam... Myślę tylko czy się zmieści. To znaczy zmieścić się zmieści, ale będzie w dużej odległości od ścianki kolankowej.

Znalazłam jeszcze coś mało przydatnego, ale cholernie mi się podoba :D

http://www.dywany.lublin.pl/rozne/meb/952869_001.JPG

Ooooo wiedzę znajome biurko. U młode3go mam takie + komodę... Średnia raczej jakość, ale musi być skoro ją mam. O jakości przekonałam się wtedy gdy meble miałam już w domu....

Iiii ja też nie mam ani jednej szafki na ubrania ... Trzymam je nadal w workach . Nie mogę wielu rzeczy znaleźć, ale jakoś tak na razie musi być.

Nie ma jednak jak to mieszkać we własnym domku :)

Wiesz, jesteś piękna jak Chorwacja :) Serio.

Miejsca na ubrania - a szafa w sypialni? Coś innego tam planujecie? Przepraszam za takie pytania może osobiste, ale się pogubiłam... Tak w ogóle to mi się ta szafa bardzo podoba, chciałabym podobną u siebie, tylko zakończoną inaczej - prosto do góry aż zetknie się ze skosem - wiesz o co mi chodzi? Szef mojego męża ma tak zabudowane prawie wszystkie ściany na górze (dach kopertowy, trochę tego wiec jest), bardzo mi się to rozwiązanie podoba.

A w tym biurko co masz co jest pod papierem? Może papier zedrzeć skro łatwo schodzi i pomalować?

Wiesz, ja przy tak niskiej ścinie kolankowej rozważyłabym postawienie biurka na środku - na przykład w tym miejscu gdzie odkurzacz, byłoby bardzo dobrze oświetlone wówczas. Na przykład coś w rodzaju ikeowego Liatropa by się nadało... A pod ścianą mogłabyś wówczas dać otwarte półki na segregatory i pudełka.

Albo biurko obok tej ściny z tapetą, prostopadle do niej, obok tej ścinki kremowej (beżowej)?. Tylko nie wiem czy tam nie za nisko i czy to czasem w ciągu komunikacyjnym nie wypada. No i gorzej z oświetleniem...

Edytowane przez wadera

Witajcie Kobitki! Przede wszystkim chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie rady i sugestie.

Niedawno wróciłam z domu potocznie zwanego budową. Powoli kończy się mój front robót. Do tej pory żeby uniknąć pakowania zaczęłam sprzątać... Konieczność pakowania rzeczy wywołuje panikę :/

Wygląda na to, że zostanie przy bieli. Bardzo podoba mi się ten sekretarzyk i kiedyś chciałabym go kupić. Zmierzyłam wysokość ścianki kolankowej - ma jakieś 55cm. Komoda wysokości 100cm będzie oddalona od ścianki jakieś 40cm. Nie ma tragedii. Robienie mebli na wymiar na razie nie wchodzi w grę z uwagi i na czas oczekiwania i na koszty.

Waderko, szafa sypialniana jest duża. To żadna tajemnica - musi się tam zmieścić trochę rzeczy, m.in. ręczniki, 2 zapasowe komplety pościeli, koce, bielizna. Szafy z drzwiami mają drążki na wieszaki. Tam pójdą koszule męża i moje, garnitur(y), kostiumy, kurtki, płaszczyki, część sweterków (zapinanych) i krótsze rzeczy, które będzie dało się powiesić na wieszakach. Muszę gdzieś schować spodnie, swetry i bluzki.

Swoją drogą pomysł z ustawieniem któregoś z mebla ma środku jest fajny. U nas jakoś się przyjęło dosuwanie wszystkiego do ściany. Tylko w przypadku biurka te wszystkie kable... Wszelkie kontakty i gniazdka pod komputer mam wyciągnięte po prawej stronie okna balkonowego.

Na razie mam mętlik w głowie i nie wiem za co łapać.

Waderko, i dziękuję za komplement, choć ja niestety w lustrze widzę chyba inną osobę.

Co do szafy, wiem o co chodzi. Ja nie chciałam zabudowywać po sam skos, bo na tej niższej części stanie mały telewizorek sypialniany.

Niebawem myślę, że wrzucę jakieś zdjęcia.

Ania,

ale czemu chcesz ustawić komody przy ścianie kolankowej?

A nie przy " zwykłej" normalnej wysokiej ścianie?

Meble powinny być PRZY ścianie, a nie 40 cm OD, tak mi się to widzi....

A chcę, byś miała tam tak pięknie jak wszędzie, więc radzę z serca:)

No i przecież Ty masz tyyyyyyle super komód z szufladami w sypialni......

Nic tam ze swoich rzeczy nie upchniesz?

Ja bym wzięła białe komody w promocji i postawiła je przy wysokiej ścianie.

Edytowane przez Anjazzielonego

Witajcie babeczki.

Anjuzzielonego, upieram się przy postawieniu komody przy ściance ze skosem, ponieważ te proste wysokie ściany wbrew pozorom są niewielkie (im wyższa komoda, tym musi być ona węższa). Jedna z tych ścianek (przy oknie po lewej jest zajęta grzejnikiem).

Udało mi się znaleźć jakieś zdjęcie na którym komoda stoi w pewnej odległości od ścianki kolankowej i nie wygląda to najgorzej...

poddasze_1_big..jpg

markoto, wiem o czym mówisz i prawdopodobnie docelowo trzeba będzie coś takiego zrobić... Coś takiego tylko zabudowane drzwiczkami

http://babeczkaa.blox.pl/resource/Carenalpert_interiors.jpg

Tym czasem skuszę się chyba jednak na jakiegoś Hemnesa lub Leksvika, żeby wrzucić najpotrzebniejsze rzeczy, a jak będzie mnie stać to strzelę sobie zabudowę. Wtedy Hemnes powędruje do pokoju "niczyjego". I tak miałam tam kupić komodę i szafę. W międzyczasie może jeszcze coś wykombinuję... lub mi się odmieni.

Edytowane przez ane3ka1

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...