Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

He he - no mnie też przerosło. :D A płaci się ryczałtem, czy np. od ilości wywiezionych kontenerów?

Płaci się z góry za wywóz w zależności od ilości osób w gospodarstwie. Możesz wystawić worków ile masz. Poza tym w określonych terminach wywożą segregację (szkło, puszki i plastik) - niektórzy też nie mają, oraz popiół - co poniektórzy też popiołu nie posiadają i palą 100% węglem ;)

Wczoraj padłam :)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas to samo - spalają odpady :( raz coś tak strasznie trzaskało w ognisku, że myślałam że sąsiad w powietrze wyleciał :o na przeciwko spalają gumę na podwórku, smród nie z tej ziemi.

Nemi, głupota to jedna i brak edukacji w min. stopniu. My mądre, zwłaszcza po OŚ :D a tacy ludzie - całe życie na wsi, nauczeni od dziecka że się pali tym co jest pod ręką. Nie wspomnę o pałacu, który został wyburzony (niedaleko naszego msca zamieszkania) i ludziska powynosili zabytkowe meble, sofy, otomany, fotele, lustra i tym palili w piecach. Ciemnogród.

U nas dochodzi jeszcze w lecie problem sąsiadów którzy głośno sluchają muzyki bo pracują na polu za domem. Bez policji w tym roku też się nie obędzie. Właściciel powiedział, że puszcza na swoim podwórku i przed 22:00 więc mu wolno (a że u nas szyby latają to już nieważne,a mieszkamy 200m dalej....)

Edytowane przez yokasta

A tata powinien być szczęśliwy, że Ty jesteś, nie ? ;)

:no:

ale mama przekazała mu informację i mówił, że pasowałaby nie tyle śnieżnobiała co bardziej kremowa z przecierkami. Niestety ja przecierek nie lubię.

Wydaje mi się, że obrazowi będzie dobrze, ponieważ rama pozostanie ozdobna, ale na białej ścianie się "straci" i wydobędzie obraz, który do tej pory był przytłoczony ramą.

Yokasta, sąsiad nie ma prawa słuchac tak głośno muzyki.

Art. 51. Kodeksu wykroczeń.

Ale o tym pewnie wiesz :)

Ja u rodziców miałam podobny problem.

Sąsiadka słuchała na cały regulator disco polo i tym podobnej muzyki.

OK, każdy lubi co innego, ale szlag mnie trafiał.

Cała rodzinka taka, że bez kija nie podchodź...

Zlewali wszystko. I dodatkowo jakieś koneksje mieli.

Cóż... Ja lubię dość specyficzną muzykę.

Było przykro, że pół osiedla musiało jej słuchać w takim natężeniu.

Ale cel osiągnęłam. Disco polo się sciszyło :lol2:

yokasta, maluję... ręcami męża :D A tak na poważnie to Duplicolor cośtam, ale nie wiem co.

pysiaczku, efekt pokażę jak będzie wystarczająca ilość warstw, bo póki co przebija jeszcze. No i jak rama wyschnie i z powrotem zmontujemy obraz. Ale na pewno o was nie zapomnę :)

narendil, mój tata to nie zauważy ubłoconych butów, ale zmianę koloru ramy czy obrazu to nawet po ciemku ;)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...