Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

Famelia, Ania, dzięki za komplementy. Ja drzwiami jestem zachwycona.

Aniu, na Twoje specjalne życzenie wrzucam widok domu z zewnątrz, chociaż nie ma naprawdę co pokazywać. Zdjęcie jest z czasów kiedy czekaliśmy na drzwi zewnętrzne (coś z tymi drzwiami mamy ;) ).

Dom docelowo ma być szary z białymi opaskami wkoło okien. Wykusz z dużym łukowym oknem oraz ściana wejściowa mają być inne. I tu różne nasze (a raczej moje) pomysły:

- największe marzenie to jasny piaskowiec

- z uwagi na brak finansów podróbka - płytka imitująca piaskowiec

- ciemna szara płytka klinkierowa, ale chyba nam nie wolno, bo mamy zapis w PZP odnośnie jasnej elewacji

- dechy (sidding)

http://lh5.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/Su12VNqTt1I/AAAAAAAAB8g/MSvkTMThvhI/s640/452.jpg

Docelowo chciałabym osiągnąć kolorystykę jak na zdjęciu :)

http://lh6.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S9Z73FP_8YI/AAAAAAAADIM/iB834Bx8o20/s640/Obraz%20041.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

Dość rzadko jestem na forum, choć ostatnio coraz częściej. Twój wątek przejrzałam z zapartym tchem !!! Domek jest po prostu cudny !!!!!!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem ! Ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witaj agus.z! Dziękuję, bardzo mi miło i aż głupio - tyle komplementów. Bo mnie cały czas coś nie tak ;) Ale cieszę się, że komuś się podoba. Zapraszam, zapraszam!

Edytowane przez ane3ka1

Witam przeczytalam że w lazience zrobiliście wnękę na prysznic my też tak zrobiliśmy kosztem pokoju syna jest to super sprawa każdemu polecam dużo miejsca malo mycia żadnych zakamarków jak w kabinie no luksus a co do projektu to mi się bardzo podoba a wady to przy każdym projekcie po czasie widać ale to nie są wady tylko czlowiek by poprostu chcial co nieco zmienić i to tylko tyle pozdrawiam

Oj, baby... yokasta, ana289, nazwa12 - witam was bardzo serdecznie w moich 4 kątach.

Nadulko, ostatnio jakoś nie mam co pisać, no bo nic się nie dzieje (przynajmniej w domu). Jakoś nie możemy się zmobilizować do prac, choć chciałabym nadrobić troszkę do świąt. Niemniej jednak zaglądam do was. I cieszę się, że jeszcze ktoś o mnie pamięta.

waderko - dziękuję. I podziwiam Twój zapał do pracy. Ja się wypaliłam.

Olszynko, bardzo Ci dziękuję za troskę.

Ja po prostu jestem już zmęczona. Chciałabym w sobotę posprzątać i usiąść przed telewizorem i odpocząć. A nie przepychać pudła po kątach, malować, dokręcać, uganiać się z praniem u teściów... Ale do tego daleka droga.

Pisałam o tym u Roko. Będą zmiany. Jakiś czas temu doszłam do wniosku, że zamienię moją samotnię z pokojem "niepotrzebnym". Niepotrzebny teraz będzie ten z tapetą w ptaki a ja się przenoszę z moim majdanem do tego mniejszego. Pokój będzie biały, bo tak go pomalowałam jeszcze przed zmianą decyzji. Kolor miał zyskać dopiero w odpowiednim dla niego momencie. Ale nie zyska! Będzie biało... biały sekretarzyk, biała komoda, biała sofa, białe ściany. Na razie udało się przenieść kontakt zza drzwi we właściwe miejsce. To i tak duże osiągnięcie. Pozostało przykręcić listwy, zamontować lampę i poprzenosić graty. Może kiedyś na ścianie z sekretarzykiem pojawi się tapeta, ale na razie odebrało mi siły ;) Mam nadzieję, że niebawem pojawią się zdjęcia...

Z nowości, w salonie pojawił się telewizor. Co prawda nie jestem tym faktem jakoś bardzo zachwycona, ale niech małż (A.) też ma coś z życia. Jedyne moje życzenie to była biała ramka (obudowa). No i jest :)

Pozdrawiam

Ane3ko, ja jestem blisko granicy wypalenia - póki jej nie osiągnęłam robię coś, bo wiem z doświadczenia, że potem zaliczę przestój w tej dziedzinie...

Sama kontakt przeniosłaś?! Cześć i chwała Tobie za to, ja jak podłączę tylko kontakt, to już wymagam hymnów pod moim adresem - nie lubię się z elektryka i już. Podoba mi się wizja białego pokoju, marzyłam o takiej sypialni, teraz sie lekko łamię czy nie pomalowac ścian na beż / szary beż. Ale dalej podobają mi się białe wnętrza, białe od A do Z.

Moje Wy kochane dziewczyny z wkrętarkami. Biały to również mój ulubiony kolor. Mój dom przez rok na pewno też będzie z konieczności cały biały, ale wcale mnie to nie martwi. Potem, jedną ścianę w kuchni i jedną w salonie machnę na szaro. Ponieważ nie mam na razie co wkręcać pozazdrościłam Wam Dziewczyny Czynu i popełniłam rękodzieło. Uszyłam z czerwonego lnu kilka ozdóbek choinkowych (gwiazdki, serduszka, choineczkę). Teraz chodzę dumna i blada ku wielkiej uciesze moich domowników. Co roku przed świętami dokonuje się cud w moim życiu. Na powrót staję się dzieckiem.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...