Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałam zacząć od gratulacji ale nie wiem od których zacząć (czy tylko mi się wydaje, czy wyszło mi masło maślane...?) :)

Czy za gratulować domu, czy pomysłów, czy... Nie, no zacznę od najważniejszego - gratuluję dzidziusia! :)) Niech rośnie zdrowo i za bardzo mamusi nie dokucza.

A co do imienia -jako Magdalena czuję się zobligowana nieskromnie powiedzieć, że Magdalena to piękne imię ;)

Pozdrawiam cieplutko

Toście się baby rozpisały... Ja wróciłam właśnie od lekarza. Kazał mi siedzieć w domu, bo sezon grypowy i lepiej żebym nic nie złapała. No to będę siedzieć... nie narzekam. W domu mi dobrze. Dzidzia ma się ok, rozwija się dobrze, więc się cieszę.

Witaj Ane3ko wpadłam do ciebie z rewizytą - a tu proszę - jaka wiadmość! Gratulacje!!Czyli hasło nowy domek-nowy potomek - aktualne, super! Mam nadzieję, ze i w moim przypadku w koncu się spełni. Obejrzałam sobie twoje włości - jestem zachwycona!! Śliczny stylowy domek i widzę ze też masz dzwon obiadowy!! Bardzo mi się podoba zestawienie szarości z zielenią w statowej kuchni, super klamki i drzwi i schody, w ogole długo by wymieniac..NO i ta wanna w mozaice - cudo!!!!!!! (pewnie da się zauważyc, ze choruję na wszelkie zielenie i oliwki) Tak swojsko i domowo u Ciebie a jednocześnie szalenie elegancko - oj, będę się na Tobie wzorować i odgapiac!! A elewacja domku będzie szara czy taka oliwkowa jak na wizualizacji?

Pozwolisz ze Cię podpytam troszkę w sprawie kuchni - jak sprawują Ci się szafkl z przeszkleniami - czy dużo zachodu jest z utrzymaniem ich w czystości? I to samo dotyczy witrynki szklanej-chciałbym bardzo te przeszklenia gdzies u siebie, ale część osób mi odradza, więc się waham...

pozdrawiam ciepło i będę podglądać!!

Hej hej dorben! Ja też się u Ciebie zachwyciłam mimo, że jeszcze etap budowy. Ale pomysły świetne. Jest tak bardzo wiejsko. Marzę o takim budynku gospodarczym. W ogóle to jestem dziwna, ale chciałabym mieć kury.

Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.

Dom docelowo ma być szary z białymi obwódkami wkoło okien. Wykusz i wejście do domu miały być w jasnym piaskowcu, ale obawiam się, że to marzenie ściętej głowy i skończy się na jakiejś podróbce.

Szafki z przeszkleniami sprawują się całkiem w porządku. Nie macam ich brudnymi paluchami więc nie jest źle. Jedynie co to się kurzą - jak szyby w oknach i z uwagi na szprosy trochę trzeba się narobić żeby je wytrzeć. Ale u mnie w ogóle się jeszcze kurzy, bo cały czas coś się robi. No i sezon grzewczy (przy ogrzewaniu węglowym) też daje się we znaki.

Życzę powodzenia i szybkiego dotarcia do etapu urządzania!

Ania siedź w domu i się rozpieszczaj na całego :)

My też kiedyś kury mieliśmy - fajna sprawa, bo pożyteczne a zabijać nie trzeba żeby pożytek był. No i smak tych jajek...

Nasza ostatnia kura (bo dożywocie u nas miały, wykruszały się stopniowo, w końcu tylko jedna została) była wyjątkowo brzydka, ale oswojona jak pies. Przychodziła do dzieci, żeby ją głaskały. A 4 i 2 -latki o zbytnią delikatność bym nie posądzała :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...