Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W piwniczce się zakochałam. Altanę strasznie bym chciała mieć, mam nawet plan wstawić do niej naszą kozę budowlaną, żeby można było zimą rozpalić i posiedzieć. Ale niestety na wszystko potrzebna kasa :( W tym roku mamy do zrobienia tynk na domu, (marzyłam o piaskowcu na wykuszu, no ale... :() oraz płot. O bruku nie wspominam, bo w tym roku nie ma szans. A w szklarni to pomidory :) takie prawdziwe, pachnące pomidorami a nie papierem.

Zapomniałam o tarasie. Też na listę marzeń :(

Edytowane przez ane3ka1

Dorben, może być i dla hobbitów ;)

Ponieważ bardzo po troszku myślę o pokoju dla malucha wklejam ku pamięci: http://mieszkanienamiare.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

Wczorajsze pierwsze efekty malowania lamelek są takie

DSCN4668.JPG

DSCN4669.JPG

Niestety to żmudna robota dla cierpliwych. Na tym etapie widać słoje drewna. Podoba nam się, ale z uwagi na osadzający się kurz pomaluję jeszcze raz.

Ania, wiem, że jest taka opcja, ale 1. ja lubię sobie dłubać, 2. nie mam pojęcia gdzie to kupić, bo na stronie mają dużo a w sklepach aż tyle nie ma, 3. jak się nie mylę to gotowe białe nie są drewniane a ja jednak wolę niedoskonałości drewna :)

cieszę sie bardzo, że sie nasza piwniczka podoba

wpadłam tu, poniewaz ane3k1 odezwałas sie do mnie, a tu taki piekny dom.... juz mi chodza po głowie plany przemalowania mojej kuchni na szaro, bo tez mam Stat. Ale dam sobie sobie spokój, dopiero 1,5 roku mieszkam i nie mam jeszcze sypialni zrobionej, wiec może cos podpatrzę. te tapety, piekne.

a piwniczka - Prowansja i hobbici, fajne pomysły. Wg nas piwniczka miała byc troche jak schron czy bunkier poniemiecki....mieszkamy na pokrzyżackich terenach. jest nowa, ale nasz murarz fajnie ja postarzył. Troche jeszcze pajęczyn brakuje i farba za biała. Tu w okolicy są autentyczne takie piwnice jeszcze.

mówicie, że za mało miejsca - piwniczka moze być fajnym elementem ogrodu - wystarczy na niej posadzić niskie krzewy albo skalniak zrobić, albo trawiasty wzgórek na sanki dla dzieci.

Edytowane przez Zielony ogród

no to po pierwsze ogromne gratulacje :) odpoczynku dużo i zdrówka życzę..

pozwoliłam sobie napisać, bo bardzo mi się domek podoba....

marzę o takim pięknym stole... chociaż ja bym potrzebowała trochę większy, ale niestety jak na razie oglądaliśmy taki właśnie jak Twój z tymi pięknymi narożnikami z drewna litego woskowanego, ale z ludwik styl i kosztuje 10 tysiaków ponad i niestety nie możemy sobie pozwolić.... jeżeli Twój był trochę tańszy to podaj namiary jeśli możesz na stronkę a chętnie skorzystam...

no i cieszę się, że są osoby co kury mają i chcą mieć, bo myslałam już, że jestem trrochę crazy... wogóle jakoś dziwnie się czuję, bo budujemy się pod lasem i ile możemy to korzystamy z niego(spacery, rowery latem codziennie), a ludzie z wioski to nawet na spacery rzadko chodzą niedzielne z tego co widzę... więc miło słyszeć, że ktoś kurki ma i to chwali sobie....

będę podglądać... jeśli mogę...

Zielony ogrodzie i tosiu125 witajcie w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za komplementy.

Zielony ogrodzie, mam nadzieję, że pomysł Twojej piwniczki uda mi się kiedyś wdrożyć w życie.

tosiu125, kur nie mam, ale bardzo bym chciała. Tylko do tych moich wszystkich pomysłów musiałabym zrezygnować z pracy. Normalnie wstaję ok. 5.30-6.00 rano żeby dotrzeć do pracy a przy gospodarstwie z kurami to sobie tego nie wyobrażam... Stół zamówiłam w firmie STOLWIS, pisałam o tym w wątku wielokrotnie. Kosztował znacznie, znacznie mniej niż 10 tysięcy ;)

Piękna pogoda się u nas zrobiła a tu Waderka u siebie straszy jakimiś mrozami. A fuj, a kysz!

u mnie też ładnie jeszcze, już się nie mogę doczekać pracy w ogródku.. spacerów przy słoneczku i wiaterku.. ale ciepłym... a taki był jeszcze wczoraj, a dziś już zimniej się robi... chyba jednak na trochę do nas wróci zimnisko.... ja też normalnie wstaję o 5:30 i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, więc rozumiem, ale teraz to sobie odpocznij trochę...

dzięki za namiary na stół, naprawdę świetnie wygląda...

Cześć Arnika! Dzięki... Czuję się dobrze, jakoś ta pogoda mnie uskrzydla. Tyle bym chciała zrobić. Patrzę za okno i chciałabym coś już robić na ogródku. A tam tylko glina i kupa ziemi do rozgarnięcia. Wczoraj zabrałam się za prace domowe, ale troszkę przesadziłam. Potem zaczęłam się martwić, żeby dzidziusiowi nic nie było.

Fajnie Aniu, ze Masz sie dobrze ale nie przeginaj z pracami domowymi :D fajny ten link dzieciowy, bardzo jestem ciekawa Waszego dzieciecego krolestwa, ja wciaz mysle nad pokojem dla Marysi, chcialabym kupic jak najszybciej meble, zeby zdazyly sie wywietrzyc i wysmierdziec do konca kwietnia

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...