Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

Anetka, no troszkę przesadziłam. Generalnie to dupsko chciało by zrobić dużo, ale nie na wszystko jest siła. Albo jak jest siła to potem mam strach w oczach. Poza tym mam taki śmieszny problem bo jestem dość okrągła i szybko przybieram kilogramów a do tego mam malutkie stopy. I się śmieję, że taki nacisk na taką małą powierzchnię... stopy mnie strasznie bolą po całym dniu.

Pokój dzieciowy za jakiś czas będę urządzać, ale jakaś taka przesądna jestem i się boję. Generalnie kolor zostanie ten sam - miętowy z tapetą w ptaki. Ponieważ tapeta zostaje to myślę o motywach z ptakami, drzewami :) Prawdopodobnie sama coś namaluję. W oko wpadła mi taka inspiracja

http://www.woonidee.nu/voorbeelden/images/65_747.jpg

http://www.woonidee.nu/voorbeelden/images/65_752.jpg

Meble raczej będą białe. Nie wiem czy będzie jakaś rewelacja z tego pokoju, bo strasznie nieustawny, pomimo, że duży.

Chciałam Wam pokazać świeczniki, które dziś w końcu odebrałam. To świeczniki od betib :) Są śliczne, drewniane, masywne, takie jak chciałam - na kominek. Ale bateria mi w aparacie padła :/

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu ja mialam tak spuchniete stopy i dlonie, ze wygladaly jak u Fiony tyle, ze koloru na zielony nie zmienilam:lol2:. Pod koniec to wogole bylam opuchnieta dosc mocno, na szczescie szybko przeszlo. :yes:

Pokoj ptasi bedzie fajny, ja tez mysle o bialych meblach bo sa bezpieczne, mozna zmieniac kolor scian, dodatki /biale meble sa poprostu super.u mnie zreszta wiekszosc mebli biala bo ja poprostu bardzo lubie ten kolor.:D

No to czekamy cierpliwie na zdjecia swiecznikow:yes:

Bateria w aparacie naładowana...

Świeczniki od betib :D

DSCN4680.JPG

lasche, nie szczęściaro, tylko trzeba betib pomęczyć ;)

Anetko, w kwestii mebli dziecięcych chyba skończy się na Ikea. Nie mam rozeznania w meblach dziecięcych. Nie chcę też szaleć, bo i nawet nie bardzo portfel na to pozwala. Meble i tak po pewnym czasie trzeba będzie wymienić.

Fajne te swieczniki :yes:.

Aniu ja tez sie powaznie zastanawiam nad Ikea, Wiesz dla Okruszka zaszalelismy, wydalismy na meble ponad 7 tys i szlag mnie trafia bo pozostawiaja wiele do zyczenia:mad::mad::mad:. Ikea nie jest zla, moze nie sa to jakies wyszukane formy ale...proste meble, szuflady na niezlych prowadnicach no i wiesz co kupujesz.... Ja bardzo chcialabym jekies stylowe meble do pokoju Marysi ale kolejnego felernego zakupu nie zniose:sick:

podobaja mi sie w ten desen

http://img155.imageshack.us/img155/6748/foto1tg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

wiecej tutaj, zreszta moze znasz ta strone

http://www.modedevie.pl/

Anetka, ja bardzo lubię Ikeę, za prostotę, za przystępność cen, za możliwość w miarę szybkiej reklamacji lub zwrotu, za w miarę solidne meble. Niestety na obecnym etapie nie jesteśmy w stanie szaleć z meblami do dziecięcego pokoju, choć wiadomo, wyczekane i chciałoby się dać wszystko. Ale za kilka lat i tak będą potrzebne inne mebelki. Powoli będziemy coś kombinować. Ja sama do pokoju dziecięcego marzę o bujanym (koniecznie białym!) fotelu, ale nie rattanowym tylko drewnianym.

Zaszaleć to bardzo chcę z wózkiem ;) Inglesina Classica mi się śni po nocach :)

Anulko, została mi jeszcze jedna strona do pomalowania jeden raz (w międzyczasie gotuję, prasuję, piorę ;) ). Ale samo mocowanie to już robota dla ślubnego i tu już jest problem, bo on cały czas w drodze. W weekend zaś ma robotę a w przyszłym tygodniu znowu szykuje się delegacja :/ Nie wiem kiedy on to zamocuje...

Kobieto nie przemęczaj się :) jeszcze będziesz miała na to czas ;)

Świeczniki super! I mebelki, które Aneta wrzuciła też fajne.

Stara dobra Ikea nie jest zła, tzn. jej stosunek ceny do jakości czy jakości do ceny jest adekwatny z przewagą jakości moim zdaniem. Zależy na jaką serię się trafi, ja jakoś wybieram rzeczy, które się nie rozwalają, moja siostra w ostatnich dwóch miesiącach składała 3 reklamacje :)

Czy ja się już witałam? Nie pamiętam. To witam się !

yokasta, zawitałaś do mnie dość dawno ;) Mnie się hensvik też podoba, podobnie jak leksvik, jest tylko bardzo dziewczęcy a jakoś mam inne przeczucie :)

Iwek, nie wtrącasz się, wątek otwarty dla wszystkich na wszystkie tematy. Wózkowe również.

Ania jak Ty chcesz zmieścić tą Inglesina Classica w aucie? A wiesz ile miejsca zajmuje w wiatołapie i najlżejsza też nie jest - byłam sobie podotykać, a co :-) Wizualnie klasyka sama w sobie, ale... Tak jak Iwek widzą mi się Bugaboo - funkcjonalne, ale masakrycznie drogie lub Jane Rider - ciut tańsze, a funkcje podobne. Marzą mi się różowe, ale coś mi się wydaje, że to u nas mało prawdopodobne...

kicikici, ściągnęłam Cię myślami. Myślę cały dzień żeby zapytać jak się czujesz. Inglesine chciałam 3-funkcyjną. Może sobie kiedyś pomacam. Póki co on-line analizowałam. Jeśli coś będę kupować to w neutralnym kolorze, bo jak już zaczęłam się rozmnażać to co mi tam, może na następne będzie ;)

Dziewczyny ja temat wozkow zglebialam 3 lata temu:D, my mamy bebe confort high trek http://www.tosia.pl/sklep/product/p/134/bebe,confort,high,trek.html jak dla mnie idealny :yes:, 3 kolowce sa wedlug mnie sa praktyczniejsze w prowadzeniu. My sporo spacerujemy po lesie i drogach szutrowych, no i oczywiscie po sniegu - ten nasz wozek jest z amortyzatorami i sporymi pompowanymi kolami - spisuje sie idealnie. Co wazne gondole mozna uzywac w samochodzie - ja to robilam sporadycznie bo wiadomo fotelik bezpieczniejszy ale jednak czasem zdarzalo sie , ze Lukaszek wracal samochodem w gondoli. I co wazne sklada sie jednym ruchem, rozklada tez, zajmuje nie wiele miejsca, ja mam kombi wiec zmieszcze niemal wszystko ale ten model jest zgrabniutki, w razie czego w ekspresowym tempie zdejmuja sie kola. brzmi jak reklama:lol2:ale ja naprawde jestem mega zadowolona z tego wozka i z czystym sumieniem moge go wszystkim polecic:yes:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...