Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotka - dom z nadzieją

Recommended Posts

TY!!!! Już do komputera i na forum :) ;)

Nelciu, mnie też było bardzo miło Was gościć. Troszkę mi smutno, że dzieciaki się u nas nieco nudziły, ale my jeszcze nie jesteśmy z dziećmi obeznani. Ale z czasem chyba nam przyjdzie. Dziękuję za wszystkie komplementy i w ogóle... Szkoda, że byliście tak króciutko...

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie nudziły, a rybki? :) Nie musi Ci być smutno :) Całą drogę do domu mówiły o cioci Ani i o jej brzuszku ;) Snuły plany, w co będą się bawić ze Stasiem, a Jula obliczała, ile będzie mieć lat, jak Stasiu będzie taki, jak Mikołaj teraz :lol2:

Aniu, ucałuj męża i powiedz mu, że będzie wspaniałym OJCEM, ja już tam wiem :)

Ty jesteś cudowną MAMUSIĄ :)

To będą zdjęcia.

Po pierwsze domek - tynk został skończony, pozostały tylko płytki elewacyjne. Chłopaki zamontowały też balustradę w naszym bezsensownym oknie (okno z pokoju Stasia). Z opaskami wokół okien wygląda następująco

DSCN4990.JPG

DSCN4991.JPG

DSCN4992.JPG

i tyły domku... Tam gdzie rusztowanie (oczywiście to rozłożone na ziemi) kiedyś powinien być taras (drewniany, a jak!!!)

DSCN4993.JPG

Przed dom (nad garażem, po bokach drzwi wejściowych i nad drzwiami tarasowymi) będą takie lampy

http://img.bazarek.pl/88454/7641/696585/20508197284b59847d35fc9.jpg

Edytowane przez ane3ka1

Po drugie - jak obiecałam, po weekendzie, pokój Stasia.

Jest parę niedoróbek, nadal nie zrobiłam karuzelki z sówkami, ale wrzucam...

Tu widać jak mało ustawny jest pokój. Niestety nie myślało się na etapie budowy, to teraz są skutki. Całe szczęście udało mi się wykorzystać zasłony z salonu - te do których zabrakło materiału na rolety.

DSCN5004.JPG

Po lewej mój prezent urodzinowy - fotel bujany. Taki mi się marzył.

DSCN5006.JPG

DSCN5010.JPG

Po lewej sofka i półeczka na pierdółki

DSCN5008.JPG

Zbliżenie na dekoracje. Po lewej obrazki z ptaszkami wykonane własnoręcznie. Po prawej półeczka

DSCN5001.JPG

DSCN5002.JPG

Stasiowe autka

DSCN5005.JPG

Takie ptaszki przyfrunęły przez okno

DSCN5007.JPG

kilka przysiadło na komodach

DSCN5009.JPG

jeden na kontakcie

DSCN5016.JPG

:jawdrop:

Dom wygląda super !!! Szybko im poszło z tą elewacją !

A pokój Stasia bombowy i będzie można kombinować jak już trochę urośnie i sam będzie decydował co mu się podoba:)

Wszystko gotowe - zazdroszczę, że to już lada dzień przywitasz Stasia na świecie :D będzie zadowolony!

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Z domku jestem bardzo zadowolona (chodzi oczywiście o wygląd zewnętrzny). Nasze chłopaki też podziwiają swoją robotę i im się podoba, bo zwykle chyba robią żółte elewacje. To chyba ich pierwsza szara. Balustrada to mój pomysł a wykonanie mojego kochanego ślubnego. Satysfakcja z własnego wyrobu bezcenna.

Pokój stasiowy jest jaki jest. Trudny do zagospodarowania i duży, może dlatego wydaje się taki pusty. Ale jak Staś się pojawi to pewnie już będzie pełno ;) Tylko Stasiowi się jakoś nie spieszy.

Jeszcze potem cyknę kołyskę, którą kupiłam, żeby móc mieć Stasia przy sobie jak coś będę robić na dole (w kuchni).

Ane3ko wszystko piękne! Domek wygląda z zewnątrz jakby go 'przywieźli' ze Skandynawii, chociaż przepięknie komponuje się z naszym polskim złotym zbożem :)

U Stasia widzę patenty, które i ja wykorzystałam u mojej małej tzn. przerobione Malmy i Lack na pierdółki. Fotel bujany to też moje marzenie, ale pewnie na przyszłoroczne urodziny, bo limit na ten rok już u mnie wykorzystany :( Łóżeczko prze, przepiękne, a mamina pościel to patchwork na miarę Riviera Maison. Chyba musisz namówić mamę na hurtową sprzedaż :-) Pozdrowionka i buziaki :-*

P.S. Uściski dla Stasia!

Aniu- Wasz domek jest świetny, tylko to słowo przychodzi mi do głowy, kiedy tu zaglądam. A sprawia mi to ogromną frajdę. Chciałabym, co tam- chcę, żeby mój był podobny! Nie bądź taka krytyczna: macie prawdziwy powód do dumy i zadowolenia. Więc siądź sobie wygodnie w fotelu, nogi wysoko (koniecznie) i ponapawaj się swoimi wnętrzami! A pokój Maluszka jest taki, jak być powinien - może skusisz się na umieszczenie jego fotek w wątku z pokojami dla dzieci, myślę, że może wielu rodziców naprowadzić na właściwy, że tak napiszę, trop :) Bardzo serdecznie z Krakowa pozdrawiam (ale jeszcze jakiś czas temu pozdrawiałabym jako Ślonsko-Opolsko Dziołcha)

Marzena

:D normalnie mnie zawstydzacie

panczurko, ja to jestem zakochana w tych skandynawskich domach. Ale kocham też śródziemnomorskie okiennice i piaskowiec na ścianach. Stąd ten kamień. Na pewno kiedyś, jak będziemy stawiać domek ogrodowy, to będzie drewniany i też szary z białymi drzwiami i oknami :) A co do szycia, myślę, że na nasze warunki jest to nieopłacalne. Taka pościel na ETSY kosztuje dość sporo i mnie osobiście nie byłoby stać na jej kupno. Ale jak widziałam pracę mamy, to jest ona tyle warta.

makrz,WITAJ i dziękuję. Z domem jest tak, że on ładnie wygląda z zewnątrz, ale z funkcjonalnością bywa różnie. Wiele brakuje i z pewnością drugi dom wybudowałabym inny. Powierzchnia mieszkalna a raczej sprzątalna w zupełności mi wystarcza. Brakuje tej gospodarczej.

A gdzie ja mogę znaleźć ten wątek z pokojami dziecięcymi???

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...