romi_25 07.04.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 WitamPrzymierzam się do zakupu kosiarki. Mam działek o pow. 18ar, płaski teren, kosiarka ma mieć napęd. Wstępnie wyselekcjonowałem trzy kosiarki:http://www.electro.pl/produkt-NAC_Kosiarka_NAC_WR6548-501017,426.htmlhttp://www.multistiga.pl/product/id/1215,turbo-53-s-combi-bwhttp://www.megamajster.pl/kosiarka-spalinowa-makita-plm4601.php?cnv=f08b10-d948d14f03Która z nich byłaby najlepsza, lub może jakaś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 18.04.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Lepsza jest bez napędu ale z dużymi kołami z tyłu łatwiej tym manewrować i znacznie szybciej tym wykosisz. Sprawdz hondę super silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.04.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Lepsza jest bez napędu ale z dużymi kołami z tyłu łatwiej tym manewrować i znacznie szybciej tym wykosisz. Sprawdz hondę super silniki dlaczego "bez napędu " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 25.04.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 dlaczego "bez napędu " ? Bo napęd spowalnia koszenie. 1 Gorzej omijać przeszkody np drzewka 2 Ja bez napędu uzyskuje wieksze prędkosci samym pchaniem, Jak masz duże kółka z tyłu łatwo unosi się przód i można łatwo i lekko manewrować. Ja mam do koszenia 15 arów, górki i doliny, drzewka i taki sprzęt jak opisuje się sprawdza. Miałem przez miesiąc kosiarę z napedem i schodziło mi 2x dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostowiak 28.04.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Posiadam nac od 2007r.bez napędu z silnikiem 4.75km.jak narazie dziala,kosze okolo 700m2 trawnika.jedynie co ja zatrzymalo to kamien wielkosc 1litra. Myslalem ze nie odpali juz,ale noź pogieło i blache pod spodem,naszczescie noz jest mocowany na aluminiowym bezpieczniku to zerwalo ten bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 02.05.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Lepsza jest bez napędu ale z dużymi kołami z tyłu łatwiej tym manewrować i znacznie szybciej tym wykosisz. Sprawdz hondę super silniki Tak samo myślę . Przedstawiciel Hondy jest na Puławskiej , warto zajrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 06.05.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ja mam osiemnaście arów do koszenia. Teren niezbyt równy, na lekkim zboczu i kosiarkę z napędem i tylnymi dużymi kołami. W życiu nie zamieniłabym na taką bez napędu, bo nie wymaga siły przy obsłudze - w zasadzie robi wszystko "sama", wystarczy ją nakierować. Skoszenie całości zajmuje około godzinę, więc chyba nie tak najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.05.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 MAm okolo 1000 m2 dzialki do koszenia.Wahalem sie pom. srednica noza 45 a 53 cm.Roznica kolosalna w szybkosci koszenia i mniejsza,ale jest,w ciezkosci=upierdliwosci fizycznego dzialania.Kupilem Husqvarne 145 sv,czy jakos tak, z napedem,ciezkawa ale :slidna,ekonomiczna,porzadna,trwala,w sam raz do koszenia i na lata.Silnik BiG,Honda-tez dobra,ale...zapomnialem,czemu z tm silnikiem nie kupilem.Naped-rewelacja-bezstopniowy-rewelacja,nie wyobrazam sobie bez napedu.Oczywiscie-duza kosiarka,gdy malo do objezdzania wokol rabatek,krzakow,wowczas,mala albo podkaszarka.Obsluga,serwis silnikow prosty,ale warto regularnie to robic i nie oszczedzac.Uwazam,ze zakup na lata,to kosiarka nowa .Mam uzywany wertykulator,niestety nie pierwszej mlodosci,wiem,ze silnik juz swoje wypalil,jednak zakup udany i przy duzej ilosci pow. trawnikow ,wart rozwazenia poza kosiarka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.06.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Ja kupiłam Hondziawkę z napędem. Jeżeli chodzi o czas- to wybrałam taką z prędkością regulowaną w manetkach i idzie jak z procy strzelił.Ważna jest szerokość- wtedy mniej kilometrów się człowiek nachodzi.Wszystko zależy od tego, ile można na nią przeznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 A co sądzicie o kosiarkach samojezdnych? Nie zbiera toto skoszonej trawy, ale piszą że częste koszenie i resztki po nim nawożą trawnik, chyba lekko naciągane,co?Huaqvarna takie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts