Masterus 07.04.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Na wstępie zaznaczę, ze przeglądałem forum w tym zakresie jednak nie jest to to czego potrzebuje. Od dziś zaczyna się u mnie wielki remont łazienki (za sprawą kabiny prysznicowej ruszyła cała masa innych pomysłów). Jednym z nich jest cyrkulacja czyli jak dobrze rozumiem ciepła woda na bieżąco w kranie. Remontu nie przeprowadzam ja (matura się zbliża xD) tylko mój tata. Poprosił mnie jednak żebym poszukał / zapytał w internecie jak można to zrobić. Oczywiście jest to majsterkowicz i żadnego hydraulika nie będzie zatrudniał, więc byłbym ogromnie wdzięczny za wszelakie schematy, rysunki (nawet w paincie ). Różnica między moją sytuacją a zasobami forum polega na tym że nie używamy kotła CO do podgrzewania wody tylko bojlera elektrycznego bodajże 80l marki "delfin" . Oczywiście w planach jest pełna przebudowa instalacji wodnej w łazience, wiec czekam na propozycje Sam bojler znajduje się w łazience toteż jest bardzo blisko wszystkich urządzeń które ew. miałyby używać tego systemu. Za wszystkie odpowiedzi, pomoce, schematy, linki i pomysły z góry dziękuję Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 09.04.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 wg mnie nie ma sensu wykonywanie cyrkulacji w wypadku kiedy bojler masz tak blisko. Takie ustrojstwo montuje się kiedy zasobnik masz w piwnicy koło kotła np. dwufunkcyjnego i jest daleko od odbiorników. A tak przy okazji kiedyś widziałem że pewien hydraulik zrobił sobie pompkę obiegową którą uruchamiał włącznikiem czasowym w kuchni po minucie pompka się wyłączała a ciepła woda leciała na bieżąco.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts