Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum działa coraz lepiej...

admin1719498882

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

??

Czerwono-czarna "belka" na górze strony, tam pierwsze z lewej "Forum" i z menu wybrać "Regulamin"

???

Pod tą "belką" znajduje się:

Although the administrators and moderators of Forum Murator will attempt to keep all objectionable messages off this site, it is impossible for us to review all messages. All messages express the views of the author, and neither the owners of Forum Murator, nor vBulletin Solutions, Inc. (developers of vBulletin) will be held responsible for the content of any message.

By agreeing to these rules, you warrant that you will not post any messages that are obscene, vulgar, sexually-oriented, hateful, threatening, or otherwise violative of any laws.

The owners of Forum Murator reserve the right to remove, edit, move or close any content item for any reason.

No chyba, że tylko u mnie, bo "psioczyłem" na Regulamin

Dopiero dzisiaj udało mi się otworzyć link z powiadomieniem o odpowiedzi. Do tej pory nie mogłam się zalogować, a jak się już to udało, to po zalogowaniu się mogłam otworzyć tylko skrzynkę i trwało to całe wieki.

To by oznaczało, że jest poprawa, bo w ogóle zaczęło mi działać.

Był taki moment, kiedy myślałam, że zostałam zablokowana przez Administratora i zastanawiałam się za co i dlaczego ???

Jestem dzisiaj pierwszy raz odkąd Forum zmieniło szatę graficzną i nie tylko i rzeczywiście jest duuuuuużo lepiej. Co prawda na IE nadal zamula, natomiast na Google Chrome "śmiga" . Nie ma co oczekiwać cudów od razu, w końcu to wersja Beta, ale po tym jak wprowadzono zmiany to myślałem, że już tutaj nie będę zaglądał, a tu proszę, taka niespodzianka...

Strasznie muli.

To nic nie znaczy

Znaczyć będzie, kiedy podasz prędkość swego łącza w tym momencie, kiedy "muli", korzystając z jakiegoś konkretnego testera [np. http://www.speedtest.pl ], by inna osoba mogła sprawdzić to u siebie, info o uzywanej przeglądarce i czasy odświeżania stron: głównej oraz innej, najlepiej jakiegoś konkretnego wątku

A jeśli dodam, że w porównaniu z tym, jak chadzało i w porównaniu z tym, jak szybko ładują się inne fora, to czy to już coś znaczy?

Speedtestów nie zrobię.

Łącze 1,3Mb/s.

Czyli szybkość deklarowana; rzeczywista - bez speedtestu - pozostaje nieznana

Od wtorkowego popołudnia 6 kwietnia nie zauważyłem żadnych większych problemów z prędkością (poza kilkoma dłuższymi przerwami na naprawy, ale wtedy strona po prostu nie działała przez kilka czy kilkanaście minut)

U mnie standardowe przeładowanie strony to ok. 3 sekundy, na Operze, Chrome i FF podobnie; jedynie >> "Użytkownicy" zawsze 'wchodzą' dłużej, ok. 10 sek.

szybkość mojego łącza to ok. 7,3 Mb/s [ http://www.speedtest.pl/results/7437392.jpg ]

Forum dalej czołga się, a nie śmiga.

Zmierzyłem - strona ładuje się około 20sek – do możliwości „przewijania” czy „klikania”.

W niektórych tematach wejście na odpowiednia stronę trwa nawet ponad 30sek.

Dla porównania inne fora zabierają mi max. do 3 sekund, a Onet wchodzi max. do 5 sek.

• 3 weeks później...