xandmar 03.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 też proszę o pomoc...wybudowałem to szkieletowe badziewie i szlak mnie już trafia ze stropem...belki nośne 22,5 co 60 cm, płyta osb 2x18 przykręcona podkłąd i panele...od dołu płyta g-k, izolacja wełna 15 cm. Dodatkowo jest on za słaby bo przenosi drgania na ściany, chyba, że jest to spwodowane nie oddylatowaniem od ścian... zastanawiałem się już nawet nad wzmocnieniem belkami i zrobieniem wylewki ale wtedy trzeba drzwi balkonowe podnosić, itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis R6 05.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam serdecznie.Jestem nowym uzytkownikiem na tym forum i prosze o pomoc. Problem tkwi, wlasnie nie wiem gdzie. Od roku mieszkamy w nowym domu z drewnianym stropem. Zona ciagle narzeka ze w trakcie opadow deszczu slychac kazda krople na blachodachowce. Na poczatek powiem ze strop jak i dach zostal wykonany zgodnie z projektem. Od gory jest to blachodachowka pod nia laty, folia paroprzepuszczalna.Nie deskowalem dachu gdyz projekt tego nie wymagal. Natomiast strop jest wykonany nastepujaco, welna mineralna gr. 20cm pomiedzy legarami, folia paroprzepuszczalna. plyta osb 15 mm, laty drewniane 4 cm i pod tym plyta gipsowo kartonowa. Jesli ktos wie gdzie popelnilem blad lub jak temu zaradzic to prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik1906 09.11.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ja mam taki problem ,że nade mną sąsiedzi mają podłogę ze stropu i mają małe dziecko ,Jak zaczynają z nim biegać to aż drzwi mi się trzęsą od pokoi.chodzi o dźwięki uderzeniowe które przechodzą również scianiami.jakie macie rozwiązanie w celu wygłuszenia akustycznego ich podłogi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts