soopel 26.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 M moze ktoś mi zrobi zdjęcia marysiowej kuchni ?Bo poza zdjeciami u andrzejki innych nie widziłam Bradzo prosze o fotki waszych kuchni marysiowych ! Pozdrawiam pati25, tutaj sa zdjecia mojej kuchni (watek marysi tylko pare miesiecy temu - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=20726&postdays=0&postorder=asc&start=660) My nie usunelismy tego okna bo daje naprawde duzo swiatla - szczegolnie ze frontowe jest od strony polnocno-zachodniej wiec byloby duzo ciemniej. Tak jak ktos napisal, jesli lubisz miec swiatlo sztuczne w kuchni to nie ma problemu, okno mozna usunac, ale jesli nie to .... coz trzeba by sie zastanowic. Osobiscie mysle ze gdybym drugi raz budowal to moze troche poszerzylbym kuchnie (garaz zdecydowanie tez )) ale moja zona mowi ze szafek ma wystarczajaco wiec to chyba nie jest az tak krytyczne. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Kuchnia twoja także bardzo ładna A to okno frontowe jest takiej samej wielkości jak boczne??? U ciebie na zdjęciach wyglada jak by było takiej samej wielkości W projekcie frontowe jest mniejsze....napisz jak jest z tym twoim oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 26.02.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Standard dla domku jednorodzinnego do moc przyłączeniowa która zapewnia zabezpieczenie przedlicznikowe 25 A. (jezlei nie ma przeplywowego podgrzewwacza wody. Przedzialy mocowe dla tego zabezpieczenia moga byc rozne w roznych zakladach . U nas 25 A jest od 12,5 do16 kW zamawiasz wiec 12,5 ( od tej mocy zalezy oplata ) . Jesli chcesz 20 A zamawiasz 10,5 kW ( moc 10,5 do 12 kW ) . Uwazam ze 20A to za mało. Popieram w całej rozciągłosci. Na czas budowy też taka wartość zabezpieczenia jest wstakazana bo mogą być problemy np. ze spawarką, adregatem do tynków, miksokretem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 26.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Standard dla domku jednorodzinnego do moc przyłączeniowa która zapewnia zabezpieczenie przedlicznikowe 25 A. (jezlei nie ma przeplywowego podgrzewwacza wody. Przedzialy mocowe dla tego zabezpieczenia moga byc rozne w roznych zakladach . U nas 25 A jest od 12,5 do16 kW zamawiasz wiec 12,5 ( od tej mocy zalezy oplata ) . Jesli chcesz 20 A zamawiasz 10,5 kW ( moc 10,5 do 12 kW ) . Uwazam ze 20A to za mało. Popieram w całej rozciągłosci. Na czas budowy też taka wartość zabezpieczenia jest wstakazana bo mogą być problemy np. ze spawarką, adregatem do tynków, miksokretem itd. kurcze macie rację, nie pomyślałem o agregacie do tynków itp. za małą wziełem moc pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 27.02.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 kurcze macie rację, nie pomyślałem o agregacie do tynków itp. za małą wziełem moc pozdrawiam Mariusz Przydział mocy to nie żona, można go szybko zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 27.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, dawno tu nie bylem, a tu tyle sie dzieje, ... Gratuluje wszystkim budujacym Marysie, iskierki i poludniowe My w swojej poludniowej mieszkamy od dwoch tygodni, zdjecia naszego dziela w albumie, pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 27.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, dawno tu nie bylem, a tu tyle sie dzieje, ... Gratuluje wszystkim budujacym Marysie, iskierki i poludniowe My w swojej poludniowej mieszkamy od dwoch tygodni, zdjecia naszego dziela w albumie, pozdrowionka dla wszystkich widziałem i jak najbardziej polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika i Dawid 27.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witajcie! Kto "doklejał" spiżarkę do kuchni ? I może ten ktoś ma fotki? Dostaliśmy propozycje z HB PROJEKT ale wejście do niej zaplaowane jest w pobliżu okna frontowego, przez co kuchnia robi się mało obstawna: 2 okna i drzwi w niedalekiej odległości. Może jakies ciekawe pomysły? Pozdrawiam, Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 28.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Kuchnia twoja także bardzo ładna A to okno frontowe jest takiej samej wielkości jak boczne??? U ciebie na zdjęciach wyglada jak by było takiej samej wielkości W projekcie frontowe jest mniejsze....napisz jak jest z tym twoim oknem? Oba okna sa takiej samej wielkosci ... niemile wspomnienie po murarzach ktorzy za nisko wymurowali okno boczne, tak nisko ze nie dalo sie tam szafki wsunac. Niestety przekonalismy sie o tym dopiero po zamontowaniu okna Ostatecznie musielismy kupic drugie, identyczne z frontowym. Poczatkowo balem sie ze z boku budynek straci na wygladzie ale roznice sa minimalne i nie widac za bardzo tego. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.03.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam, dawno tu nie bylem, a tu tyle sie dzieje, ... Gratuluje wszystkim budujacym Marysie, iskierki i poludniowe My w swojej poludniowej mieszkamy od dwoch tygodni, zdjecia naszego dziela w albumie, pozdrowionka dla wszystkich widziałem i jak najbardziej polecam Ja też widziałam, super macie w domku Podoba mi sie bardzo i gratuluje Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 02.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Kuchnia twoja także bardzo ładna A to okno frontowe jest takiej samej wielkości jak boczne??? U ciebie na zdjęciach wyglada jak by było takiej samej wielkości W projekcie frontowe jest mniejsze....napisz jak jest z tym twoim oknem? Oba okna sa takiej samej wielkosci ... niemile wspomnienie po murarzach ktorzy za nisko wymurowali okno boczne, tak nisko ze nie dalo sie tam szafki wsunac. Niestety przekonalismy sie o tym dopiero po zamontowaniu okna Ostatecznie musielismy kupic drugie, identyczne z frontowym. Poczatkowo balem sie ze z boku budynek straci na wygladzie ale roznice sa minimalne i nie widac za bardzo tego. Pozdrawiam czyli 2 okna w kuchni masz 120 wysokie? czy 150? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 06.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Siemka , podciągam Maryśke ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 06.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie! Kto "doklejał" spiżarkę do kuchni ? I może ten ktoś ma fotki? Dostaliśmy propozycje z HB PROJEKT ale wejście do niej zaplaowane jest w pobliżu okna frontowego, przez co kuchnia robi się mało obstawna: 2 okna i drzwi w niedalekiej odległości. Może jakies ciekawe pomysły? Pozdrawiam, Angelika. Mój pomysł na spiżarkę to zabudowanie przejscia do kuchnii zyskanie od strony kuchni spiżarki, a od holu garderoby lub zabudowanej szafy.Niestety zakupy trzeba nosić przez salon. Obecnie jestem na etapie projektu mebli kuchennych, który pomysł wygra dowiem się za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 06.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie! Też kiedyś myślałem o spiżarce w ten sposób , ale chodzenie do kuchni przez salon jakoś mi nie pasowało -ostatecznie spiżarki nie będzie. Obecnie mam na ukończeniu elektrykę ,woda i kanalizacja zrobiona ,a od poniedziałku wchodzą tynkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 07.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Kuchnia twoja także bardzo ładna A to okno frontowe jest takiej samej wielkości jak boczne??? U ciebie na zdjęciach wyglada jak by było takiej samej wielkości W projekcie frontowe jest mniejsze....napisz jak jest z tym twoim oknem? Oba okna sa takiej samej wielkosci ... niemile wspomnienie po murarzach ktorzy za nisko wymurowali okno boczne, tak nisko ze nie dalo sie tam szafki wsunac. Niestety przekonalismy sie o tym dopiero po zamontowaniu okna Ostatecznie musielismy kupic drugie, identyczne z frontowym. Poczatkowo balem sie ze z boku budynek straci na wygladzie ale roznice sa minimalne i nie widac za bardzo tego. Pozdrawiam czyli 2 okna w kuchni masz 120 wysokie? czy 150? Michał 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.03.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hej ,co z Wami !!! Maryśka na 4-tej stronie ....... Czy nikt nic nie robi ??? U mnie robią się tynki [ gipsowe] , ekipa czterech ludków ,ale robią za dziesięciu . W dwa dni zrobili całą górę . Dziś robili sufity na dole i klatkę schodową , domek nabiera uroku ... Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 pewnie robi..... u nas na razie logistyka kto po kim od soboty: elektryk, okna, tynk, hydraulicy, wylewki..... bramy garażowej jeszcze nie mamy na razie nie możemy się zdecydować - (okna zł dąb) uchylna, segmentowa a może taka ...otwierana na boki? pozdrowienia dla maryśkowiczów i wszystkich, którzy nas tu odwiedzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 15.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 WitajcieNasza Marysia od dziś ma nowa szatę, ekipa polecona na forum zrobiła ocieplenie i tynki w 8 dni, bardzo sprawnie, nie drogo i bez zadnych problemów. Mogę śmiało polecic. Nareszcie piec przestał palić jak smok, a sciana w garazu wygląda jak mur obronny razem 45 cm.Parter prawie skończony jeszcze tylko kilka kafelek w holu i mozna malować na czysto. Góra tez tylko do malowania i jeszcze panele, robi się łazienka, więc coraz bliżej końca.Jutro wkleję zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 16.03.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witajcie Nasza Marysia od dziś ma nowa szatę, ekipa polecona na forum zrobiła ocieplenie i tynki w 8 dni, bardzo sprawnie, nie drogo i bez zadnych problemów. Mogę śmiało polecic. Nareszcie piec przestał palić jak smok, a sciana w garazu wygląda jak mur obronny razem 45 cm. Parter prawie skończony jeszcze tylko kilka kafelek w holu i mozna malować na czysto. Góra tez tylko do malowania i jeszcze panele, robi się łazienka, więc coraz bliżej końca. Jutro wkleję zdjęcia 45 cm? To z czego skladaja sie te sciany? A co do smoka i palenia ... no wlasnie ... ile placicie za gaz (ew. inny rodzaj ogrzewania)? Ja sie przerazilem jak przyszedl rachunek za styczen (800 zl prawie ) wczesniej oscylowalo wokol 500 zl, za luty przyszlo ok 600. Mam nadzieje ze teraz bedzie troche mniej. Mimo wszystko spodziewalem sie nizszych kosztow. Jak to jest w koncu z tym ogrzewaniem? Niektorzy mowia ze dom musi wyschnac i ze trwa to kilka miesiecy, inni ze rok, jeszcze inni ze dwa ... sam juz nie wiem. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 16.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witajcie Nasza Marysia od dziś ma nowa szatę, ekipa polecona na forum zrobiła ocieplenie i tynki w 8 dni, bardzo sprawnie, nie drogo i bez zadnych problemów. Mogę śmiało polecic. Nareszcie piec przestał palić jak smok, a sciana w garazu wygląda jak mur obronny razem 45 cm. Parter prawie skończony jeszcze tylko kilka kafelek w holu i mozna malować na czysto. Góra tez tylko do malowania i jeszcze panele, robi się łazienka, więc coraz bliżej końca. Jutro wkleję zdjęcia 45 cm? To z czego skladaja sie te sciany? A co do smoka i palenia ... no wlasnie ... ile placicie za gaz (ew. inny rodzaj ogrzewania)? Ja sie przerazilem jak przyszedl rachunek za styczen (800 zl prawie ) wczesniej oscylowalo wokol 500 zl, za luty przyszlo ok 600. Mam nadzieje ze teraz bedzie troche mniej. Mimo wszystko spodziewalem sie nizszych kosztow. Jak to jest w koncu z tym ogrzewaniem? Niektorzy mowia ze dom musi wyschnac i ze trwa to kilka miesiecy, inni ze rok, jeszcze inni ze dwa ... sam juz nie wiem. Pozdrawiam Michał Mur jest z porothermu 30 i 15 cm styropianu. My palimy ekogroszkiem dom był do tej pory bez ocieplenia i w srodku nie ma zadnych drzwi. Cały czas trwały różne mokre prace , palimy od grudnia , ale jeszcze nigdy nie było ciepło tylko jakies 12 do 16 stopni tak żeby mozna było pracować. Spalilismy do tej pory dwie tony groszku czyli jakieś 850 zł i troche drzewa jak ogrzewanie wspomagał kominek z płaszczem wodnym. Sąsiad mówił ,że w pierwszym roku w domu bez ocieplenia spalił oleju za 9 tys w drugim za 6 tyś domek jakieś 170 m2, teraz jest juz dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts