Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

U nas obecnie zrobione tynki i posadzki, instalacje, teraz rozpoczeliśmy malowanie narazie na biało oraz ocieplanie wełną poddasza (co wcale nie jest takie proste) bedziemy ocieplać wełną 15 i 10 - ile u Was potrzeba było wełny na ocieplenie bo jakoś nie mogę się doliczyć. Teraz nas czeka wykończeniówka ktora jest o wiele bardziej męcząca niż stan surowy zamknięty. Nadal nie mam ostatecznej koncepcji na kuchnię, sypialnię i garderobę - może jakieś zdjęcia.

Dlaczego taka cisza na tym forum? Czyzby już nowe Maryśki nie budują się?

agaclio wełna to najgorsze cholerstwo z całej budowy :) u nas poszło około 120m2 wełny 10cm i trochę mniej 15cm ale lepiej jak sama pomierzysz swoje poddasze bo może być różnie. My mieliśmy rockwoola, strasznie gryzie i wszędzie wchodzi:), całe szczęście że to już za mną:) Mamy już wybrane kolory w przedpokoju - zielony, kuchni - brązowy i salonie - brązowy tylko że inny niż w kuchni :) Do 31 listopada 2011 roku w mojej miejscowości ma być kanaliza, zobaczymy ile jest warte słowo naszego wójta :) Poprzeglądaj zdjęcia z forum, trochę ich było, kuchnia w marysiach nie powala swoją przestronnością ale salon i jadalnia są olbrzymie i pełne możliwości do aranżacji, powodzenia.

Pozdrawiam,

hej, chciałabym zapytać, czy ktoś buduje Marysie z mazowieckiego (okolice Warszawy, Piaseczna, Konstancina, Grójca, Mszczonowa, Grodziska Mazowieckiego itp). Czy byłaby możliwość zobaczenia postawionego już domku osobiście? Chciałbym zobaczyć układ pomieszczeń itp. bo wiadomo ze osobiście to zawsze inaczej na zdjęciu?

A kto tu zajrzał, jeden z najstarszych maryśkowiczów:) No pięknie, podjazd skończony, chyba jako jedyny masz ganek, okna i drzwi zgodny z projektem:) Jak się mieszka? Pewnie już spowszedniało:) Te brzozy strasznie wielkie się zrobiły.

Pozdrawiam,

Witam, u mnie mija juz trzy lata jak mieszkamy i maryska sprawdziła sie 100% jako dom oszczedny i funkcjonalny , polecam wszystkim którzy maja problem z wybraniem projektu.

Przyzna sie, że czasami zaglądam do was na stronke i ciesze sie że macie tyle wspólnych tematów , a zwłaszcza na temat budowy maryski.

Pozdrawiam wszystkich

Czarek

P1140102.jpg

Edytowane przez 1

To w sumie bardzo blisko nas. Jak mielibyście kiedyś czas i ochotę to bardzo chętnie byśmy podjechali obejrzeć Waszą Maryśkę na żywo. Daj tylko znać kiedy mniej więcej byłaby taka możliwość:D

My już w swojej Maryście mieszkamy, także kiedy tylko Wy macie czas i ochotę. Swój numer telefonu wysłałem na PRIV.

"My już w swojej Maryście mieszkamy, także kiedy tylko Wy macie czas i ochotę. Swój numer telefonu wysłałem na PRIV"

Dzięki wielkie za numer. Myślę, że w weekend byśmy mogli się spotkać i obejrzeć Wasz domek :) za co bylibyśmy bardzo wdzięczni. Zadzwonię jeszcze na początku weekendu, żeby dokładniej się umówić.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...