soopel 15.09.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Tak, nadproza sa z cegiel ale nie przypominam sobie zeby murarze dodatkowo je zbroili. Dzisiaj dorobilismy jeszcze jedno okno w salonie bo stwierdzilismy z zona ze troche przyciemnawo bylo nawet w poludnie. Jutro chudziak w piwnicy a potem ... prad, kanaliza, szambo, tynki ... qrcze troche jeszcze tego zostalo Pozdrowionka Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Dzisiaj dorobilismy jeszcze jedno okno w salonie bo stwierdzilismy z zona ze troche przyciemnawo bylo nawet w poludnie. Jutro chudziak w piwnicy a potem ... prad, kanaliza, szambo, tynki ... qrcze troche jeszcze tego zostalo A gdzie je wsadziliście w salonie Jakoś nie widzę miejsca na dodatkowe okno A te wszystkie prace to w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 16.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Balkonik półogrągły jest ładny , ale wczoraj naczytałem się o mostkach termicznych . "Budujemy dom" nr 9 . Płyta balkonowa żelbetowa to mostek wnikającego zimna porównywalnego z kilkunastometrową nieoceploną ścianą , i nie sposób tego wyeliminować przy balkonie betonowym połaczonym z budynkiem . Trochę szkoda mi ciepła ale balkoniku też . ............może by tak drewniany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 16.09.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Okno jest pomiedzy wyjsciem na taras a drugim oknem na tej scianie. Jest dokladnie takich samych rozmiarow jak to drugie okno (150 x 150). Jego brak powodowal ze kolo poludnia w salonie prawie w ogole nie widac bylo slonca bo akurat bylo przesloniete przez ten mur. Gdybysmy mieli budowac jeszcze raz to pewnie zamiast tego okna poszerzylibysmy drzwi na taras ale coz ... po fakcie to sobie mozna pomarzyc Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.09.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 To dużo okien będziecie mieli w salonie Będzie słonecznie i przyjemnie A będzie zdjęcie z oknem nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.09.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Pozwolicie że pochwalę sie swoimi łuczkami w okienkach http://manka.photosite.com/~photos/tn/162_348.ts1116548198000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 20.09.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Ooo widze ze wylewane. Ładne ładne To jest okienko na schodach do gory? A co z drzwiami? Przerobilas na prostokatne? Masz wiecej zdjec moze zeby porownac rozne Marysie? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.09.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Nie u mnie to jest okienko od łazienki Co z drzwiami to jeszcze nie wiem albo będzie coś takiego http://manka.photosite.com/~photos/tn/161_348.ts1127203667546.jpg albo jak znajdziemy stolarza co zrobi w przystępnej cenie będą półokrągłe i wtedy sie obrobi To ze nadproże nie jest okrągłe to pomyłka majstra Więcej zdjęc w moim dzinniku ale na razie nic ciekawego na nich nie widać Powiedz mi czy stosowałeś trzpienie między ścianką kolankową a wieńcem nad nią bo w projekcie to jest ale nie bardzo wiem o co biega a mój master też nie kuma Ale u ciebie to co innegobo masz nacznie podniesiąna ściankę kolankową A jeszcze pomęczę Powiedz czy w pokojach na poddaszu nie jest ciemno bez okien dachowych , bo masz już przykryty dach i chyba można to ocenić I jeszcze jedno czy schody będą w stopnie plasterkowe czy też będzie równy podest na zakręcie Mam nadzieję ze nie męczę zbytnio Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 22.09.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Hej, Faktycznie zapomnialem ze moj projekt to lustrzane odbicie ja mam z tej strony okienko na schodach Nie bardzo wiem co to trzpienie wiec pewnie ich nie mam w sciance kolankowej zatopione byly takie sruby do przykrecenia murbelki ale czy toto bylo trzpieniami ... nie wydaje mi sie W pokojach na poddaszu chwilowo jest jednak dosyc ciemno, takze okna dachowe sa raczej wskazane. Moze gdyby dorobic po jednym oknie w scianie dodatkowo to byloby ok ale tak to okna dachowe sa wskazane. Schody juz mam - betonowe - zarowno na pietro jak i do piwnicy. Zrobilem z rownym podestem na polpietrze, moim zdaniem latwiej sie po nich chodzi niz po kreconych. Troche trzeba bylo wydluzyc scianke od wiatrolapu (ale ta w projekcie - ok 1m - to moim zdaniem duza przesada, w tak malym wiatrolapie to jedna osoba z trudem sie zmieci) i przez to hol jest mniejszy ale ogolnie moim zdaniem to rozwiazanie jest lepsze. Pozdrowionka Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.09.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Dzięki za odpowiedzi w sciance kolankowej zatopione byly takie sruby do przykrecenia murbelki ale czy toto bylo trzpieniami ... nie wydaje mi sie No i dobrze ci się wydaje to w projekcie nazywa się- kotwy Co do waitrołapu tez o tym myślałam ale czekałam na działowki zeby mieć lepsze wyobrażenie tej małej powierzchni Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 23.09.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Jak wspominałem wcześniej widziałem dom w stanie surowym i właściciel witrołap dobudowuje na zewnątrz ( projektowany jest malutki ) . To tak na marginesie. Ale mam prośbę jeśli wprowadzaliście zmiany , może przyście wrzycili skany planów na forum ? Byłoby ciekawiej je zobaczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 23.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Alski, nie wszystkie zmiany zostaly wprowadzone na plany niektore robi sie na tzw. ostatnia chwile Moja piwnica oczywiscie ma plan, dodatkowy balkon rowniez, ale np. przedluzona scianka w wiatrolapie juz nie, wyrownanie poziomow na pietrze rowniez nie jest w planach naniesione itp. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.09.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Potwierdzam w planach zmian nie ma , a jak są to mało co się to różni, lepiej te wszystko widac w rzeczywiśtości więc najlepiej odwiedzić budowę, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 26.09.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Andrzejka.....toż musiałbym 2 dni i 2 noce zaprzęgiem do Ciebie jechać )) ..( benzyna podrozala ...) .nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 26.09.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Kupuję te Marysię ..kupuję ... ( zmieniam) aż tu przez przypadek znalezłem stronkę http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=15&nazwa_projektu=ALA .Jakoś dziwnie mi przypomina Marysię . Poszukałem dalej ,okazało się ,że trafiłem na stronkę architekta ,twórcy Marysi ( nie współpracują już z Horyzontem ) . Kilka metrów więcej a tu nagle znajduję gabinecik ( MÓJ ) na parterze . zadaszenie na tarasem, oczywiście ścianę między kuchnią a salonem można zmienić na poodciąg , spiżarka w kuchni - tego mi brakowało w Marysi . Dzisiaj żonce pokażę ten projekcik ...co o nim myślicie ? PS. Projekt jest ciepły jeszcze nie wydrukowany .... Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 26.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Projekt bardzo ladny i rzeczywiscie jest w nim wszystko co mozna dodac do Marysi. Podoba mi sie Troszke mala tylko ta lazienka na gorze - 4,7 m2 to zdecydowanie za malo jak na glowna lazienke w domu. Gdybym mial jeszcze raz wybierac to pewnie bym sie dluzej zastanawial a tak ... jestem bardzo zadowolony z naszej Marysi Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 26.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Oooo zauważyłem ,że jestes z Gdańska mieszkałem tam kiedyś i bywam tam regularnie .może kiedyś zaprosisz obejrzeć Marysie , gdzie budujesz ( dzielnica) ? . Masz rację łazienka za mała ale u góry ścianki są działowe i można je przestawiać . Np większa łazienka kosztem garderoby a garderoba koszem pok. nr 15 ( likwidacja garderoby wewnetrznej ) > Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Kupuję te Marysię ..kupuję ... ( zmieniam) aż tu przez przypadek znalezłem stronkę http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=15&nazwa_projektu=ALA . ...co o nim myślicie ? Co o nim myślę Nie obrazisz sie jak tu się rozpiszę No więc, jest bardziej przysadzisty niż Marysia, ma dach na różnych poziomach- ja akurat chciałam tego uniknąc, tak mi się po prostu bardziej podoba Zadaszony taras powiadasz- ale to zadaszenie to bardzo małe, większośc tarasu jest odkryta Kotłownia- mi zależało żeby proiwadziły do niej oddzilne drzwi z podwórka a tu tego nie ma Uważam że powinna być wykożystana powierzchnia nad garażem a tu Narazie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ale są i dobre rzeczy a najlepsza to gabinet na parterze Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 26.09.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Alski, bardzo chetnie oprowadze Cie po mojej Marysience, daj tylko znac kiedy bedziesz to na pewno sie jakos zgadamy. Pozdrowionka Michał PS W tej chwili nasza dzialka przezywa oblezenie, mamy fose i obmurowania hehe a tak naprawde to wykopane jest szambo (jejku jaki to wielki dol jak pierwszy raz go zobaczylem to myslalem ze ktos tu sie pomylil ale fakt ze 3 m glebokosci to juz troche. Dodatkowo mamy zrobiony wykop pod zbiornik na wode z drenazu (8 kregow) i jeszcze konczymy ogrodzenie wiec prac ziemnych co niemiara Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts