TINEK 02.01.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Pati, to współczuję, lecz się bo kręgosłup to się przydaje w życiu. I się nie martw, damy radę pozdrawiam i zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 03.01.2010 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 witamprzymierzam się do kupna projektu,czy ktoś może buduje domek w okolicach szczecina? byłbym wdzięczny za możliwośc obejrzenia na żywo.pozdrawiam-Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.01.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Pati, to współczuję, lecz się bo kręgosłup to się przydaje w życiu. I się nie martw, damy radę pozdrawiam i zdrowia życzę Dziekuje Tinek pewnie za damy rade :)My dzielni ciułacze Ale jak dobrze pamietam to w 2009 roku miałes okna w prawic tylko,tak ? a tu jeszcze elektryka poszła :)No to w 2010 roku tynki i dokonczenie hydrauliki i jeszcze wylewki moze wyjda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Pati, to współczuję, lecz się bo kręgosłup to się przydaje w życiu. I się nie martw, damy radę pozdrawiam i zdrowia życzę Dziekuje Tinek pewnie za damy rade :)My dzielni ciułacze Ale jak dobrze pamietam to w 2009 roku miałes okna w prawic tylko,tak ? a tu jeszcze elektryka poszła :)No to w 2010 roku tynki i dokonczenie hydrauliki i jeszcze wylewki moze wyjda Prawie tak , miałem zrobić elektrykę i może okna. I się udało, no jeszcze tynki teraz lada dzień będa robic, których tak szybko nie planowałem, a dalej zobaczymy Ogólnie rok 2009 zaliczam do udanych, nawet bardzo, bo nie należny zapominać, że się córka Tinkowi urodziła (i huczne chrzciny były ) a dla faceta po 40 to duma wielka Pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 03.01.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam zastanawialismy sie nad odpowietrzeniem kanalizacji..jestesmy teraz na etapie kładzenia dachówki i nie myslelismy jeszcze nad odpowietrzeniem kanaliz.( do robienia instalacji długa droga wiec sie jeszcze tym nie głowimy..;P ) a chyba dobrze byłoby teraz umocowac na dachu te kominki ? (czy rury wywiewne ..?) a jak to było u Was robione ? pozdrawiamy dorota i tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.01.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam Temat odpowietrzenia kanalizacji i kominków już był poruszany w tym wątku, spójrz pod koniec strony 32 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 04.01.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam zastanawialismy sie nad odpowietrzeniem kanalizacji.. jestesmy teraz na etapie kładzenia dachówki i nie myslelismy jeszcze nad odpowietrzeniem kanaliz.( do robienia instalacji długa droga wiec sie jeszcze tym nie głowimy..;P ) a chyba dobrze byłoby teraz umocowac na dachu te kominki ? (czy rury wywiewne ..?) a jak to było u Was robione ? pozdrawiamy dorota i tomek U mnie pion kanalizy przeniosłem do kotłowni. Odpowietrzenie zrobiłem natomiast z odejścia w łazience na dole i puściłem rurą fi 75 poprzez komin wentylacyjny w kuchi i wypuściłem nad tym kominem, takim ozdobnym kominko-daszkiem Zastanawiam sie tylko czy pion idący w kotłowni wyprowadzić na stryszek i założyć odpowietrznik - ale to chyba zbyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.01.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Ja tez przeniosłem pion do kotłowni, i mam odpowietrzenie tego pionu zrobione (kominek na dachu), wydaje mi się, iż te piony sa na tyle od siebie oddalone, że każdy powinien być odpowietrzony pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Pati, to współczuję, lecz się bo kręgosłup to się przydaje w życiu. I się nie martw, damy radę pozdrawiam i zdrowia życzę Dziekuje Tinek pewnie za damy rade :)My dzielni ciułacze Ale jak dobrze pamietam to w 2009 roku miałes okna w prawic tylko,tak ? a tu jeszcze elektryka poszła :)No to w 2010 roku tynki i dokonczenie hydrauliki i jeszcze wylewki moze wyjda Prawie tak , miałem zrobić elektrykę i może okna. I się udało, no jeszcze tynki teraz lada dzień będa robic, których tak szybko nie planowałem, a dalej zobaczymy Ogólnie rok 2009 zaliczam do udanych, nawet bardzo, bo nie należny zapominać, że się córka Tinkowi urodziła (i huczne chrzciny były ) a dla faceta po 40 to duma wielka Pozdrawiam TINEK O tak tak to spory sukces.Widziłam Twoja córkę w dzienniku u Dagulki :)Słodka.To jedno dziecko masz?Chyba nie? Ja ponawiam pytanie ile kaski trzeba miec by poddasze ocieplic tak mniej więcej :)Bo sie nie znam na tym wogóle:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.01.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 .....O tak tak to spory sukces.Widziłam Twoja córkę w dzienniku u Dagulki :)Słodka.To jedno dziecko masz?Chyba nie?..... Witam Mam jeszcze starszą córę, w lutym 11 lat skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapel27 05.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 mapel27 ile Cie wyszło ocieplenie poddasza? Witam tylko materiał bo robotę wykonuje sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 mapel27 ile Cie wyszło ocieplenie poddasza? Witam tylko materiał bo robotę wykonuje sam A ile za materiały ?Bo robocizna to od 30-40zł /m2 u nas ..kurcze jak by nie patrzec to te 3-4 tys sama robocizna... Napisz jak możesz ile cie wyszły materiały dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapel27 09.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 materiały wyjdą coś koło 5 tyś. bez malowania, wełna rockwool, 25cm sufit i 20 skos,materiały udało mi jednak załatwić po dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapel27 09.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 u nas ceny podobne, ze szpachlowaniem to 50zł/m2,ocieplenie poddasza wymaga precyzji i cierpliwości a o dobrych fachowców czasem ciężko a i tak trzeba ich sprawdzać bo już różne rzeczy widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 22.01.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam wszystkich,kupiłem ostatnio toprock 15cm i superock 10cm, razem wydałem 2950zł, około po 100m2 każdego. Materiał jest tylko czasu brak od wiosny zrobiłem tylko tynki wewnętrzne i to wsio. W maju postaram ocieplić dom z zewnątrz a na przyszłą zimę poddasze. Czasu brak, czasu brak... Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco,P.S. -16c, tej nocy ma być jeszcze zimniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 31.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 witammożecie powiedziec jak jest ze składowaniem opału i ile naraz wejdzie do pom.gosppozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 03.02.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 andy126 kotłownia jest całkiem pojemna, wejdzie cztery tony węgla i przyczepka drzewa, dodam że jest szersza od standardowej o 90cm - rozciągnięta marysia od strony garażu i kotłowni.Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 16.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Co do kotłowni - w standardowych rozmiarach Marysi, wg projektu: moim zdaniem, kotłownia nie należy do dużych. Jeśli chce się korzystać z zewnetrznych drzwi, to niestety, miejsca na składowanie opału jest troszkę mało:-(( Tak naprawdę, to super by było, aby kotłownia miała rozmiar 2x większy. Wówczas miejsca na opał byłoby pod dostatkiem. Gdyby do kotłowni standardowej, poukładać worki z ekogroszkiem, to faktycznie troszkę się tego zmieści, ale znowu jest problem gdzie poukładać drewno np. do kominka. Przy takiej zimie, jaka jest obecnie materiału opałowego trzeba troszkę w zapasie mieć Niektórzy powiedzą, na dworze można zrobić zadaszony składzik opału. Tak, zgodzę się z tym, ale tak jak napisałam, przy takiej zimie, drewno tak przechowywane będzie wilgotne i nie będzie się dobrze paliło. Trzeba mieć miejsce, aby je wysuszyć. W naszej maryśkowej standardowej kotłowni, niestety miejsca tego brakuje:-((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynapitlok 17.02.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 kto z was podpiwniczał marysie i jaki jest koszt takiej zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 18.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A może ktoś na szybko podpowie ile wychodzi w Maryśce metrów ścian zewnętrznych do ocieplenia? Chcę wysłać kilka zapytań ofertowych na materiały do elewacji, a nie zabrałem projektu Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts