biedronka2000 23.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Zdjęcie trochę nieaktualne,ale na razie nie mam nowszego.Pozdrawiam wszystkich MARYSIOWICZÓW!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 23.06.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 My tez sie meldujemy! Jestesmy i lecimy do przodu. Teraz tynki a za 2 tyg terakota w lazience i kuchni. Super juz sie doczekac nie moge. A no i mamy juz numer domu. Maryska istnieje oficjalnie!! http://images49.fotosik.pl/307/802747b432f41ea1med.jpg Pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 25.06.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 To i ja sie odezwe, tydzien temu skonczylem ocieplenie marysi styropianem, poszlo 180m2. Marysia wyglada od razu sliczniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.06.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Mam robocizne ocieplenia 35 zł za metr ,nie mamy kasy na kolor ..będzie szary dom ..Ile trzeba miec kasy na materiały ?Prosze powiedzcie bo ja nawet nie wiem co tam idzie do tego ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.06.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Chef :)To poprosimy fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 26.06.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 pati25 na materialy poszlo okolo 5.5 tys. w tym jest styro, klej do styro, siatka i bialy klej do siatki, bo na kolor brak kasy a pomyslalem ze lepiej bialy dom niz szary. Na zdjecia musicie poczekac bo problem z uploadem mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.06.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Biały klej :)Dobry pomysł ...Dziekuje za info :)5,5 tys to jeszcze spoko ..tylko ta robocizna ...droga... A Tinek ?hello co z Toba?dziłacie cos wtym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 26.06.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 robocizne wykonalem sam:) prostota do wykonania, wiec duzo zaoszczedzilem, pati25 na Twoim miejscu bym sie spiol i zrobil kolor bo to taniej wyjdzie za jednym razem. Nie zapomnij o parapetach +390zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.06.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Chef wziełam pod uwage parapety najtansze metalowe ha ha haA powiedz mi długo ci zeszło wykonanie tego samemu?Ojczym oferuje nam pomoc za darmoche zrobil robilismy tynki i wylewki razem z nim sami ..ale on sie wlecze raz w tygodniu moze u nas popracowac ..I strasznie męczący człowiek jest ...wiec chcieliśmy brygade wziąs ale jak sie nie ma kasy to chyba trzeba samemu .Ale powiedz mi ile czasu na to trzeba przeznaczyć?Tak bez pośpiechu codzień?Dwa tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 26.06.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Robilem sam okolo 2 dygodnie 10 godzin dziennie, najciezej bylo z przestawieniem rusztowan i obkleic szczyty, potrzebowalem az 14 rusztowan na wysokoscm, troche sie chwialo ale dalem rade. Tez mam najtansze parapety - brazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ILA34 26.06.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam wszystkich i mam pytanko .. jaki jest orientacyjny koszt fundamentów Marysi ???czekamy na decyzję kredytową ale w następnym tyg. zaczynamy budowę z własnych oszczędności .. i obym się nie przeliczyła ,, chyba też musimy zrobić drenaż .. czy ktoś robił u siebie drenaż i jaki poniósł koszt ?? pozdrawiam wszystkich budujących.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.06.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Chef dziekuje za opinie.Ja mam maryche jeszcze 2 metry nad ziemią od strony tarasu...juz to widze jak to sie wszystko chwieje...masakra..Co do ceny fundamentów to teraz jest taniej ...nas fundament kosztował 45 tys z robocizną ..i to było w lutym 2008 r wtedy było drożej i ja mam piwnice więc dlatego ..mysle ze jak fundament sam to spokojnie w okolicach 25-30 tys mozna to zrobic ...jak nie taniej ...drenaz nie jest drogi cos 3 tyś..jak dom bez piwnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ILA34 27.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 pati25 dziękuję za odpowiedz ..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 27.06.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Biały klej :)Dobry pomysł ...Dziekuje za info :)5,5 tys to jeszcze spoko ..tylko ta robocizna ...droga... A Tinek ?hello co z Toba?dziłacie cos wtym roku? Witam Dziękuję, że ktoś jeszcze o mnie pamięta Niestety na ten rok prace już zakończone , na wiosnę tynki zostały zrobione i na tym koniec, do września lepsza połowa na wychowawczym, wróci do pracy i zbieramy na ocieplenie pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysika 29.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 A ja z innej beczki ile w Marysi wychodzi powierzchnia do zrobienia poddasza. Ile trzeba metrów kwadratowych liczyć. Może ktoś już robił proszę o informacje. Pozdrawiam wszystkich. My ocieplamy sami już od maja ale tylko w soboty. Wlecze się to strasznie ale jeszcze dwie ściany do położenia kleju i siatki zostały. No i 3 soboty były przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 29.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Zdecydowalismy sie na ekipe :)Kuzyna Ocieplenie z kolorem 28zł bez koloru 25 zł za metr ..Cena za wykonanie podbitki 30 zł Robia za 2 tygodnie .Chcemy ocieplic 15 jaka firmę wybrać?A tak wogóle co z balkonem ?Błagam jakie warstwy ida na beton? Kuzyn mówi róznie ludzie robia więc nie wiem teraz juz nic?Moze ktos podpowie co dawał ?Jest goły beton Na to jakas izolacja w farbie?Czy w czym?Na to styropian i wylewka ?Na wylewkę to juz wiem ze cuda nie z tej ziemi jakies grunty ..jakies pierdoły zanim płytki sie połozy...Ale co na goła płyte dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 30.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie odnośnie tynków zewnętrznych..bierzecie akryl, silikat czy silikon ??bo widze tego jest masa,,,a nie wiadomo co jest dobre...na co sie zdecydowaliście? a i jeszcze chciałam zapytać o wylewki pod podłogówkę, macie jakieś specjalne robioneczy mixokretem? PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 03.07.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 malwa99 ja bym zapodal tynk mineralny pomalowany farba sylikonowa, podobno najtansza i najlepsza opcja dla zwyklych zjadaczy chleba. Wylewki wlasnej roboty beda, z dodatkiem plastyfikatora tam gdzie podlogowka.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 03.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Do chef polecaja nam tynk mineralny BOLIX bialy.. a co do wylewek mam pytanie do czego jest ten plastyfikator ?? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclay78 04.07.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, Jutro maja nam przyjechac robic wylewki z miksokreta. Co przemawia za tym ze szybko ze w miare tanio i rowno. Nasz fachowiec mowi ze pod podlogowke wylewka powinna byc z betoniarni nie wylewka piaskowa jak to jest w przypadku miksokreta a zwirkowa. Czytalem na forach i w necie o wylewkach anhydrytowych. Wyglada na to ze te sa lepsze i maja lepsze parametry. jak to wyglada u was. Jestem w stanie jeszcze zadzwonic i odmowic jutrzejsza wylewke z miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts