Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chef wziełam pod uwage parapety najtansze metalowe ha ha ha

A powiedz mi długo ci zeszło wykonanie tego samemu?Ojczym oferuje nam pomoc za darmoche zrobil robilismy tynki i wylewki razem z nim sami ..ale on sie wlecze raz w tygodniu moze u nas popracowac ..I strasznie męczący człowiek jest ...wiec chcieliśmy brygade wziąs ale jak sie nie ma kasy to chyba trzeba samemu .Ale powiedz mi ile czasu na to trzeba przeznaczyć?Tak bez pośpiechu codzień?Dwa tygodnie?

Witam wszystkich i mam pytanko .. jaki jest orientacyjny koszt fundamentów Marysi ???czekamy na decyzję kredytową ale w następnym tyg. zaczynamy budowę z własnych oszczędności .. i obym się nie przeliczyła :) ,, chyba też musimy zrobić drenaż .. czy ktoś robił u siebie drenaż i jaki poniósł koszt ?? pozdrawiam wszystkich budujących..

Chef dziekuje za opinie.Ja mam maryche jeszcze 2 metry nad ziemią od strony tarasu...juz to widze jak to sie wszystko chwieje...masakra..

Co do ceny fundamentów to teraz jest taniej ...nas fundament kosztował 45 tys z robocizną ..i to było w lutym 2008 r wtedy było drożej i ja mam piwnice więc dlatego ..mysle ze jak fundament sam to spokojnie w okolicach 25-30 tys mozna to zrobic ...jak nie taniej ...drenaz nie jest drogi cos 3 tyś..jak dom bez piwnic

Biały klej :)Dobry pomysł ...Dziekuje za info :)5,5 tys to jeszcze spoko ..tylko ta robocizna ...droga...

A Tinek ?hello co z Toba?dziłacie cos wtym roku?

Witam

Dziękuję, że ktoś jeszcze o mnie pamięta :)

Niestety na ten rok prace już zakończone :(, na wiosnę tynki zostały zrobione i na tym koniec,

do września lepsza połowa na wychowawczym, wróci do pracy i zbieramy na ocieplenie :)

pozdrawiam

TINEK

A ja z innej beczki ile w Marysi wychodzi powierzchnia do zrobienia poddasza. Ile trzeba metrów kwadratowych liczyć. Może ktoś już robił proszę o informacje. Pozdrawiam wszystkich.

My ocieplamy sami już od maja ale tylko w soboty. Wlecze się to strasznie ale jeszcze dwie ściany do położenia kleju i siatki zostały. No i 3 soboty były przerwy.

Zdecydowalismy sie na ekipe :)Kuzyna :) Ocieplenie z kolorem 28zł bez koloru 25 zł za metr ..Cena za wykonanie podbitki 30 zł :) Robia za 2 tygodnie .Chcemy ocieplic 15 jaka firmę wybrać?A tak wogóle co z balkonem ?Błagam jakie warstwy ida na beton? Kuzyn mówi róznie ludzie robia więc nie wiem teraz juz nic?Moze ktos podpowie co dawał ?Jest goły beton Na to jakas izolacja w farbie?Czy w czym?Na to styropian i wylewka ?Na wylewkę to juz wiem ze cuda nie z tej ziemi jakies grunty ..jakies pierdoły zanim płytki sie połozy...Ale co na goła płyte dać?

Witam,

Jutro maja nam przyjechac robic wylewki z miksokreta. Co przemawia za tym ze szybko ze w miare tanio i rowno. Nasz fachowiec mowi ze pod podlogowke wylewka powinna byc z betoniarni nie wylewka piaskowa jak to jest w przypadku miksokreta a zwirkowa. Czytalem na forach i w necie o wylewkach anhydrytowych. Wyglada na to ze te sa lepsze i maja lepsze parametry. jak to wyglada u was. Jestem w stanie jeszcze zadzwonic i odmowic jutrzejsza wylewke z miksokreta.