malwa99 12.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 a... jeszcze mam pytanie do jacekmaty mógłbys powiedzieć jakie masz kafelki na dole w przedpokoju bardzo nam się podobają...a ja już dostaje wypieków jak wchodze do sklepu i mam coś wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaty 16.08.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Z wyborem nie mieliśmy problemu, bo akurat wzięliśmy co zostało po likwidowanym sklepie z płytkami Oczywiście to co nam pasowało, a nazywało się rustic - ale nie wiem jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 18.08.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 jacekmaty dziękuje bardzo to chyba najgorsza część budowy - wykańczanie.. ostatnio jak bylismy na budowie powiedziano nam że na nasze wylewki z mixokreta nie wolno dawać deski barlineckiej, bo będzie się wypaczać, rozchodzić i wypuklać... i powinno sie ją kłaść na płytach OSB, albo kupić jakiś strasznie drogi klej a i tak będzie sie ( a my mamy już od roku kupione 60 m2 ) ;( nie mówiąc już o podłogówce - tylko kafelki bądz panele... ma ktoś z was może deske barlinecka położoną na wylewkach z mixokreta ?? jestem ciekawa czy faktycznie będzie az tak żle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dario22 18.08.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam !!!Może ktoś podpowiedzieć ile trzeba cegły klinkierowej na komin w Marysi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 23.08.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam !!! Może ktoś podpowiedzieć ile trzeba cegły klinkierowej na komin w Marysi ?? Tak co do sztuki to nigdy nie policzyłem. Ale zamówiłem 3 palety Wienebergera, to starczyło na oba kominy i niewielki grill na tarasie. A ma ktoś jakieś zestawienie, czy ilości materiałów potrzebnych do ocieplenia Maryśki? Dawaliście kołki do styropianu? Jeśli tak to ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.08.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ja zamówiłam styropian 12 cm na 180 m2....w składzie przeliczaja odrazu potrzebna ilośc kołków klejów itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa99 25.08.2010 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ostatnio okazało się że mamy dachówki nie przypięte jakimiś spinkami tylko położone na łatach (czy kontrolatach)przypiete sa tylko z boków i od góry,,,jak myślicie czy moze sie coś z nimi stać czy raczej mozna to tak zostawić... PS.koszt przypięcia co 4 dachówki 2000 zł..;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 27.08.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Ja zamówiłam styropian 12 cm na 180 m2....w składzie przeliczaja odrazu potrzebna ilośc kołków klejów itd itd Ja zamawiam styro 15tkę. To że w składzie przeliczają, to wiem. Tylko się zastanawiam, czy przy wysokości Maryśki w ogóle dawać kołki. Chodziło mi ile dawaliście na metr lub na płytę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 27.08.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 My dajemy kołki jeszcze nie kołkowali(sa zakupione) ale chyba ich bedzie 5szt tzn na rogach i na srodku ...dam znac jak to zrobia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 27.08.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Oczywiście miałam na mysli płyte :)Zreszta z tego co widze to kołki sa bardzo tanie więc warto je dac .U nas staneło na tym ze siatka +klej +grunt i tyle :(Nie ma kasy na puc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 27.08.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Oczywiście miałam na mysli płyte :)Zreszta z tego co widze to kołki sa bardzo tanie więc warto je dac .U nas staneło na tym ze siatka +klej +grunt i tyle :(Nie ma kasy na puc U nas też pewnie na tym stanie dlatego też chcę dać biały klej do siatki i biały grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 27.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 U nas kolki tylko na rogach domu i przy oknach, klej dawany na obwodke i dwa placki w srodek tak jak producent mowi, siatka wykonczona bialym klejem. Nie gruntowalismy i takie moje pytanie po co gruntujecie, przeciez grunt jest wymywany przez deszcz i snieg, chyba ze sa inne zalety?Juz nie pamietam ile zamowilem workow ale to co wyliczyl sprzedawca bylo o wiele za malo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 27.08.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 U nas kolki tylko na rogach domu i przy oknach, klej dawany na obwodke i dwa placki w srodek tak jak producent mowi, siatka wykonczona bialym klejem. Nie gruntowalismy i takie moje pytanie po co gruntujecie, przeciez grunt jest wymywany przez deszcz i snieg, chyba ze sa inne zalety? Juz nie pamietam ile zamowilem workow ale to co wyliczyl sprzedawca bylo o wiele za malo. Pozdrawiam Z informacji, które ja posiadam producenci systemów dociepleń zalecają zagruntowanie (nawet gdy nie tynkujesz) aby zmniejszyć chłonność ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 27.08.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 U nas kolki tylko na rogach domu i przy oknach, klej dawany na obwodke i dwa placki w srodek tak jak producent mowi, siatka wykonczona bialym klejem. Nie gruntowalismy i takie moje pytanie po co gruntujecie, przeciez grunt jest wymywany przez deszcz i snieg, chyba ze sa inne zalety? Juz nie pamietam ile zamowilem workow ale to co wyliczyl sprzedawca bylo o wiele za malo. Pozdrawiam Własciwie to nie wiem ....ocieplenie robi firma kuzyna więc mam zaufanie powiedził ze lepiej zagruntować więc gruntujemy (Koszt cos 300zł ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 28.08.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Dzieki wielkie za info, jakiego gruntu uzywacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.08.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja zakupiłam dzis grunt na 200m2 za 240zł ...firmy strong docelowo ma byc tynk sylikatowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 02.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Wkleję kilka fotek: Elewacja wykonana na biało, jeszcze nie pomalowana gruntem, ale to dopiero za rok w czerwcu. Teraz widać że czas pomalować krokwie, na tle białego kleju wyglądają okrutnie staro. http://images45.fotosik.pl/336/bfab80a05ca6625amed.jpg http://images36.fotosik.pl/193/d00cdfec62998abbmed.jpg http://images45.fotosik.pl/336/e9f510af85000a99med.jpg http://images47.fotosik.pl/335/896a50451008329dmed.jpg i gładzie tynkowe w sypialni nad garażem już są, na dzień dzisiejszy już prawie trzecia sypialnia gotowa ale fotek brak. http://images43.fotosik.pl/335/0a89cdd89491596bmed.jpg Dzięki i pozdrawiam, wszelkie komentarze i krytyka mile widziane:) ... Edytowane 2 Września 2010 przez chef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.09.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Chef super wyglada Twoja Marysia :)Faktycznie krokwie staro wygladają ale powoli powoli pomalujesz i bedzie git :)U nas krokwie sa obrobione blachą te narożne ..znaczy będą ,nie chciałam ich malowac zreszta nawet nie mam dachówek krańcowych tylko obróbkę z blachy więc w zasadzie jeden pieron ..u nas ocieplaja domek robia ..robia ..robią a mnie czeka malowanie podbitki 40m2...;( Hydraulik czeka z piecem nie ma jak sie dopchac do domu ..garaz i kotłownia zawalona styropianem i rusztowania przed domem ...ech trzeba go przełozyć na za tydzien .......Teraz zabrałam sie za formalności z kredytem juz ma wybrana ofertę po niedzieli formalności i dołączę do grona zakredytowanych polaków Bierzemy 50 tys na 15 lat wiec jakos trzeba beedzie za ta kase zamieszkac ....łazienka zrobiona brak czasu na zamontowanie toalety i przysznica A kotłownia tez wykończona tzn pomalowana i podłoge pomalowałam betondurem koszt wykonczenia 100zł :)na płytki kasy nie ma a ten betondur fajnie sie zamiata wiec lepszy niz goła pyląca wylewka Garaz wykańczam w ten sam sposób .Zrobilismy ogrodzenie i droge dojazdową ech ... Gólnie wszedzie budowlany burdel...facet z banku ma przyjsc fotki porobic chyba trzeba posprzatać ...ha ha ha.... Pokazie swoje kuchnie albo jakies plany ..nie wiem jak sie za to zabrac ... Chcemy z kredytu ocieplic poddasze kupic drzwi wewnetrzne i zrobic kuchnie (mam szczęscie sasiad stolarz zaoferował swoja pomoc ,pomoze zrobic nam kuchnie pod zabudowe i zapłace tyle co za materiał :)Ale mi sie trafiło jak slepej kurze ziarno ..ha ha ..podziekowania dla sasiada )Łazienki górnej nie robimy .Pokoje na poddaszu chce pomalowac i połozyc jakieś panele na parterze to samo...moze wystarczy na jakies meble do salonu ... To cieplenie poddasza sporo wyjdzie :(Kurcze moze jakoś samemu dało by sie to zrobic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 04.09.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Duzo sie dzieje u Ciebie pati25, budowa idzie pelna para. U nas powolutku, w grudniu chce zaczac centralne i poddasze, welne juz kupilem, mysle ze w 10tys. powinnismy sie zmiescic z koszrtami poddasza i strychu. Nigdy wczesniej tego nie robilem ale warto sprobowac i zaoszczedzic troche na robociznie. Zreszta styropianu tez wczesniej nie gladlem i wyglada oki, nieskromnie powiem ze zarabiscie prosto, rowno i pod kancik . 3mam kciuki aby te 5 dych wystarczylo na wprowadzenie sie, no i nowy rok w nowym domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronka2000 05.09.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam wszystkich!!!!Mam pytanie i liczę na Waszą pomoc.Od paru dni mamy gotową wieźbę na Marysi i pojawił się problem,gdyż okazało się,że firma ciesielsko-dekarska postawiła słupy podpierające dach i jeden z nich znajduje się w miejscu,gdzie według projektu powinien się znajdować prysznic w górnej łazience.Jak u Was to wygląda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts