chef 05.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) witaj biedronka2000 u nas jest tak jak w projekcie, czyli murlaty, na ktorych opieraja sie krokwie, krore placzone sa jedkami. Nie ma tam rzadnych drewnianych slopow podpierajacych krokwie. Cos takiego stosuje sie do dachow wysokich i o duzej powierzchni. Chociaz z drugiej strony fajnie miec slup (rurke) na srodku wanny Pozdrawiam p.s. nie zapomnij jej oszlifowac Edytowane 5 Września 2010 przez chef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.09.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Duzo sie dzieje u Ciebie pati25, budowa idzie pelna para. U nas powolutku, w grudniu chce zaczac centralne i poddasze, welne juz kupilem, mysle ze w 10tys. powinnismy sie zmiescic z koszrtami poddasza i strychu. Nigdy wczesniej tego nie robilem ale warto sprobowac i zaoszczedzic troche na robociznie. Zreszta styropianu tez wczesniej nie gladlem i wyglada oki, nieskromnie powiem ze zarabiscie prosto, rowno i pod kancik . 3mam kciuki aby te 5 dych wystarczylo na wprowadzenie sie, no i nowy rok w nowym domu:) Styropian na elewacji z tego co widze nic trudnego ..mielismy to robic sami ale znalezlismy sponsora :)Mam na Maryśce z 300m2 do ocieplenia ...Zreszta ile mozna samemu narobić ... U mnie wczoraj była firma od poddasza 38zł za metr ocieplenia do ocieplenia 130m2..wypisali mi co i w jakich ilosciach mam zamówic i musze sie zorientowac ile to kosztuje....wełne wiemy jak upachac ale te regipsy...oj nie znamy sie na tym wogóle :(Mam nadzije ze na materiały nie wejdzie więcej niz 8tyś ...Mamy w zamiar dac wełny 15+10cm Co do wiezby to u nas tak jak w projekcie prawie tzn....murłata grubsza i krokwie 18 cm +jetki 2 razy więcej ....Było podejście do dodatkowej płatew ale stwierdzili ze nie ma potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.09.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Styropian na elewacji z tego co widze nic trudnego ..mielismy to robic sami ale znalezlismy sponsora :)Mam na Maryśce z 300m2 do ocieplenia ...Zreszta ile mozna samemu narobić ... U mnie wczoraj była firma od poddasza 38zł za metr ocieplenia do ocieplenia 130m2..wypisali mi co i w jakich ilosciach mam zamówic i musze sie zorientowac ile to kosztuje....wełne wiemy jak upachac ale te regipsy...oj nie znamy sie na tym wogóle :(Mam nadzije ze na materiały nie wejdzie więcej niz 8tyś ...Mamy w zamiar dac wełny 15+10cm Co do wiezby to u nas tak jak w projekcie prawie tzn....murłata grubsza i krokwie 18 cm +jetki 2 razy więcej ....Było podejście do dodatkowej płatew ale stwierdzili ze nie ma potrzeby... Mam wycene materiałów na ocieplenie poddasza i zabudowe k-g +właz dachowy razem 5 tys z wełną 15+10 gulfiber uni mata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 07.09.2010 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Pati25 - mam małe pytanko odnośnie kredytowych 50 tysięcy. Czy w tym budżecie planujecie zrobić: schody wewnętrzne, kuchnię, wyposażyć salon i pozostałe pokoje, zrobić kominek, kolor elewacji, wyłożyć kafle na schody i taras, zrobić kostkę i ogrodzenie? Bo w moich oczach, jest to ciut mało na powyższe prace. Chyba, że macie już część zrobioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 07.09.2010 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Odnośnie ocieplenia na poddaszu, to my mamy wełnę Megaroock 20. Z tym, że u nas ocieplenie jest pod sam szczyt domu, tzn. mamy ocieplony, obity płytami G-K i wycekolowany także strych. Sprawdza się super; jest w domu ciepło:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynszyl 07.09.2010 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Jeszcze jedna podpowiedź dla budujących. Z racji, tego, że u nas na Pomorzu przeszedł w sierpniu solidny grad, wszystkim budującym odradzam montaż plastikowych rynien i spustów do wody. Tylko i wyłącznie blacha. Z plastiku po solidnym gradzie zostaje sito, albo praktycznie nic. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.09.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Pati25 - mam małe pytanko odnośnie kredytowych 50 tysięcy. Czy w tym budżecie planujecie zrobić: schody wewnętrzne, kuchnię, wyposażyć salon i pozostałe pokoje, zrobić kominek, kolor elewacji, wyłożyć kafle na schody i taras, zrobić kostkę i ogrodzenie? Bo w moich oczach, jest to ciut mało na powyższe prace. Chyba, że macie już część zrobioną. Witam . Ogrodzenie juz jest ,kostki nie planuję ..Kominka tez nie bedziemy mieć ,wyposażać pokoji na górze nie bedziemy ,górnej łazienki narazie nie robimy .Dolna juz jest .Na poddaszu chce tylko je ocieplic ,pomalować ,położyc panele i drzwi wstawić .. Z kuchnia tak jak pisałam w poście wyżej ,na dole chce panele w kuchni i salonie płytki w wiatrołapie i hollu ....Wyflizowac mąż to zrobi ładnie mu to wychodzi,panele tez sami połozymy ,pomalowac też sami damy rade Co do schodów to stolarz z rodziny zaproponował nam schody ale jak sie nie uda to zrobimy je tańszym sposobem ...Na tarasie mam juz balustrade a taras mam 25 m2 na wiosne mąz połozy płytki(nie z kredytu) ...i to tyle ..jak sie uda to chciała bym nowe meble do salonu a jak nie to zadowole sie tym co mam ....powinno styknąć te 50 tyś....Te 50 jest nam potrzebne by sie wprowadzić a nie wykonczyc dom całkowicie ..Ja nie musze mieć wszystkiego odrazu z tak niskiem kredytem jestesmy w stanie powoli uzypełniac dom w meble itd itd a mieszkać ! Co innego mając duzy kredyt to dobrze jest wykonczyc dom w całości by juz nie dokładać przez jakis czas....u nas troszeczku jest inny system . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 12.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Drodzy maryskowicze pochwalcie sie swoimi domami, wklejcie duzo fotek:) Dzieki Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.09.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ja sie pochwale jak skończą elewacje robic ...dom sie ociepla szkoda ze nie dałam białego kleju do siatki ...teraz dom wygląda...hm....dziwnie bardzo dziwnie .....cóz im brzydszy będzie tym bardziej bedzie mnie wkurzac i szybciej uzbieramy na puc...fotke zrobie jak rusztowania ściągną....po niedzieli przychodza z banku fotki porobic co udało mi sie do tej pory zrobic .Dzis złozone dokumenty do banku czekamy na odpowiedz ...pozyczamy 60 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaty 15.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Pati możesz zdradzić, który bank zgodził się na częściowe wykończenie?Czy ewentualnie planujecie uzyskanie zgody na użytkowanie przed zakończeniem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.09.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Czesć .Nie robie częsciowego tylko całe .Z rzeczy do zrobienia w domu by oddac go do w całosci do uzytku zostało mi ocieplenie poddasza i barielki na schodach ale to juz musze z kasy z kredytu zrobic ....A z dokumentów to kominiarz ,ten certyfikat energetyczny i geodeta mapke powykonawczą ma zrobić..... w zasadzie geodecie zlece to na pazdziernik media juz porobiłam do domu wod-kan ,prad więc niech geodeta robi te mapy ..Ile płaciliscie za taka mapke powykonawcza? okoliczny geodeta 800zł ?To mało ?Duzo?A ile moze kosztować ten kominiarz z 500zł?Ile płaciliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 16.09.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam My sie mozemy pochwalic schodami. http://images38.fotosik.pl/337/65807f50e3e917e0med.jpg http://images41.fotosik.pl/337/d9f7affb7222e489med.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.09.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Krzemien jestes pod wrażeniem !Wow! Sa śliczne!Ile kosztowały jesli mozna wiedzieć?Z jakiego drewna ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 16.09.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 krzemien125 schody na medal, super ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 16.09.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Krzemien jestes pod wrażeniem !Wow! Sa śliczne!Ile kosztowały jesli mozna wiedzieć?Z jakiego drewna ...? Dzieki serdeczne Schody sa debowe i kosztowaly 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 18.09.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Jeszcze mozemy sie pochwalic oswietleniem zew. http://images49.fotosik.pl/342/5a69cc65ee3f725fmed.jpg http://images44.fotosik.pl/313/78ad701f1095cbc9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekmaty 18.09.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Czesć . Nie robie częsciowego tylko całe .Z rzeczy do zrobienia w domu by oddac go do w całosci do uzytku zostało mi ocieplenie poddasza i barielki na schodach ale to juz musze z kasy z kredytu zrobic .... A z dokumentów to kominiarz ,ten certyfikat energetyczny i geodeta mapke powykonawczą ma zrobić..... w zasadzie geodecie zlece to na pazdziernik media juz porobiłam do domu wod-kan ,prad więc niech geodeta robi te mapy ..Ile płaciliscie za taka mapke powykonawcza? okoliczny geodeta 800zł ?To mało ?Duzo?A ile moze kosztować ten kominiarz z 500zł?Ile płaciliście ? Geodeta, chyba 800 zł kominiarz - 200 zł certyfikat - 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 20.09.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jeszcze mozemy sie pochwalic oswietleniem zew. http://images49.fotosik.pl/342/5a69cc65ee3f725fmed.jpg http://images44.fotosik.pl/313/78ad701f1095cbc9med.jpg Witam. Krzemien125 jakie to lampy???? Efekt rewelacyjny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 21.09.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czesc don_pedro Dzieki ze sie podoba. Jest to "Kinkiet ogrodowy Brick 1" , ktory moze znajdziesz jeszcze na allegro za jakies 80PLN. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.09.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Krzemi fajny domek :)Kiedy sie wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts