Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pati możesz już coś powiedzieć na temat tego pieca ? jaki ma podajnik ślimakowy czy tłokowy?

Witaj chyba slimakowy przepraszam ale nie wiem ...

Piec spisuje sie wspaniale super sprawa z tym dodatkowym paleniskiem ....napoczatku pobierał groszek ale teraz palimy resztakami z budowy i jest bardzo ciepło :)Jak mu spadnie temperatura to chciał by pociagnąc z podajnika a;e jest wyłaczony bo chcemy spalic te dechy z budowy .Wogóle bardzo inteluigentna bestia z tego pieca :)HIhIHhi...Pozdrawiam z Zasypenaj małopolski :)

Sezon na prace zewnetrzne zakonczony. Nie udalo sie jeszcze do konca ziemi rozgarnac i podlaczyc bramy i furtki ale i tak sporo sie udalo zrobic. Jutro ma przyjsc instalator od gazu i poustawiac i pomontowac regulatory i czytniki temperatury. Teraz nam schodzi ok 17m3 gazu na dzien przy temperaturze pieca ustawionej na 35 stopni przy czym piec sie w ogole nie wylacza. Podobno instalator jutro to ustawi i juz sie bedzie wylaczal. A jak jest u was. Pozdrawiam i czekamy na wpisy.

Witam wszystkich widać że zima w pełni bo na forum jakaś cisza. Nas również śnieg trochę zaskoczył, ale dekarze są ambitni i dach mimo tej pogody skończą. U mnie obecnie na ten rok koniec, ale i tak na 2,5 miesiąca prac myślę że dużo zrobione. Podobno najprostszy etap budowy skończony dopiero trudności się zaczną, zobaczymy na wiosnę.

Obecnie nasza Marysia wygląda tak.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ba792c4c144003.html

Siema. Zamierzam sobie wybudować taką Marysię. Myślę, że sam z ojcem dam radę, tylko niech ktoś mi powie na jakie koszty muszę się przygotować? Ile mnie wyniesie stan surowy a ile wykończenie? Kosztów zakupu działki nie wliczam bo obok domu rodziców na działce zmieścimy jeszcze jeden dom.

Witam wszystkich fanów Marysi , ja też do nich należę ale... No właśnie , mając działkę budowlaną zakupiłam projekt Marysi - najpiękniejszej zresztą jak dla mnie , w między czasie udało nam się kupić w dobrej cenie dom do remontu . W związku z powyższym działka już sprzedana , został mi jeszcze projekt , gdyby był ktoś zainteresowany kupnem takiego projektu w korzystnej cenie - zapraszam .

• 4 weeks później...

Sorry, że odpowiedź po 2 miesiącach ale już nie buduję - tylko mieszkam :) i rzadko tu zaglądam

A mieszka się super, już nawet nie chodzi o sam dom tylko okolicę.

Co do domu - już byśmy coś zmienili:

przede wszystkim brakuje mam dodatkowego pokoju na parterze, choć nie poświęcilibyśmy garażu - ratuje nam furkę przy -30C

przydałoby się okno dachowe w garderobie, miał być świetlik w suficie ale zapomnieliśmy o nim w ferworze walki

sypialnia i pokój nad kuchnią są za duże - pełno nie wykorzystanej powierzchni

A poza tym OK

Musimy za to zając się zagospodarowaniem terenu wokół domu: ogrodzenie, podjazdy chodniki, zieleń

Wrzucę jakieś aktualniejsze fotki jak znajdę czas :)

Witam serdecznie.

Dawno mnie tu nie było...Jeszcze nie mam neta w domu znaczy klikam z domu ale to za kiepski net by na nim pracować ,ale korzystając z okazji pozdrawiam Was serdecznie .

Mam kilka fotek chciała bym wkleić ale to już jutro ...Dom cały wykonczony ..tak tak...naprawde spokojnie dało się za skromna kase z kredytu...w zasadzie zostały mi tylko do zabejcowania schody i na poddaszu zamontowac karnisze i lampy ....

Mieszka sie super ,dom bardzo duzy a zwłasza poddasze ..spokojnie mozna było by tam zrobic jeszcze jeden pokój dla liczniejszej rodzinki...

A łazienka u góry nie jest zrobiona i prędko nie bedzie...w zasadzie nie jest nam potrzebna..mniej do sprzatania ...a naprawde jest co sprzatac w tym domu.W górnej łazience mam tymczasową pralnie i perwnie tak długo zostanie ...

Pokój nad kuchnia jest bardzo duzy dla mnie za duzy ..ale córci sie sprzyda bo odwiedzaja ją licznie znajome ...sypialnia z garderobą ..ten pokój tez jest za duzy....mało z niego korzystamy bo w zasadzie tam sie tylko spi..

Piekny jest salon ,kuchnia naprawde duza

W kuchni zostało nam kupic zmywarkę i połozyc płytki na scianie ale to nie prędko mamy pomalowane a nad płyta do gotowania pleksje zreszta fotki zobaczycie ,podobno świetnie to wygląda i zapomnielismy o płytkach....

Co do ogrzewania ...dobrze ze nie zrobiłam kominka była by to kasa wywalona w błoto...dopiero od 2 dni palimy grochem od pazdziernika nasz piec trawił nasze dechy z budowy i dziekuje za ten syf z drzewa...o musze powiedziec ze fajna sparwa z naszym piecem z 2 rusztami sparwdza sie bardzo dobrze....

Co do wiatrołapu to malutki chodz wiekszy o 1m2 niz w projekcie ...

W garazu graciarnia nie wspomne już o piwnicy i tym co sie dzieje w otoczeniu domu...

Za kilka dni składamy dokumenty do odbioru....

Pozdrawiam

Pozdrawiam