Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak mi się wydaje Pati, tym bardziej, że robota idzie .... powoli - pan kafelkowy jest nieco pedantyczny ;) Schody też się robią - z tym, że u mnie będą jesionowe - koloru..... jesionowego. O odbiór nie masz się co martwic - jeśli dokumenty są wszystko bedzie ok!

I jeszcze parę rzeczy "się robi" ale już nie będę się chwalić aż tak :)

Krzemień, nasza górna łazienka nie była zrobiona przez 3 lata. Dało się przeżyć - tzn musiało dać ;)

pozdrowienia

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ave moje schody też z jesiona :)Na zdjeciach co widziłas wczesnij były własnie koloru jesionowego ładne były takie jasne ale niestety po 2 latatch ściemnieją ..

Zdjęcia wkleje jutro :)

Ave a co jeszcze konczycie?

Przyszła by ta wiosna bo otoczenie domu zostało powoli zagospodarować ..

ave a z ciakwoście moge zapytać ile takie schodki z jesiona ?I jaki wzór bedzie?

Wszyscy leca na jesion ja tez:) Pochwalcie sie ile za schody dalyscie drogie kobietki:) Podczas wyceny uslyszalem od fachowca ze jeli ktos nie chce miec naturalnego koloru drewna to jesion nada sie rowniez, bo twardosc porownywalna do debu a cena troche nizsza. Moje schody wycenili na 9 tysi, szukam dalej. pati25 co za kafelki masz w przedpokoju?

Schody robił mi wój wójek .Jesion to najtrwalsze drzewo .Mój wój z 40 letnim doswiadczeniem w robieniu schodów stwierdził ze najtwardsze ale jest niestety bardzo wrażliwe na zmiany temperatury ,pogody..Powiedził ze dąb jest równie twardy ale spokojnijszy ze jesiona lubi wykręcać .....I pewnie miała bym debowe schody ale wój miał tego jesiona juz tylko tzn drzewo lerzakowało u niego 10 lat :) Więc dlatego sie zdecydowaliśmy na niego ..Ja za zrobienie tych schodów i materiał dałam 3 tys bo to po znajomosciach...do tego bejca i lakier bardzo wydajny i śmierdzący to koszt 300zł

Poszukam co to za płytki ale teraz mi odcien nie pasuje za bardzo chciałam kremowe ale jak je połozyliśmy to dopiero sie kapłam ze one kremowe nie sa ;/ tylko takie jaksminowe no bardziej wpadajace w delikatny popiel

Edytowane przez pati25

Wszystko ładnie pięknie :yes: Koles od projektu polecił porotherm i na tym się skupie.Projekt się już adaptuje wiec na zmiany materiałowe za późno trochę, zobaczymy co będzie no najwięcej wykończeniówka pochlania kasy no trzeba szukać promocji i takich podobnych , np. płytek nie będę brał 30zl za m2 tylko na przykład takie za 15zl za m2 itp na wielu rzeczach idzie zaoszczędzić ja chce postawić dom w stanie surowym zamkniętym do 100tys czy się uda zobaczymy podkreślam firma mi tego nie będzie stawiać, niech się ta zima kończy bo trzeba zaczynać ras sypie ras nie sypie niech już ta wiosna przyjdzie :D

"BIOPALIWO" to taki plyn, ktory pali sie bezdymnie, kominek jest maly, wiesza sie go na scianie,wystarczy do nagrzania pomieszczenia i nastroju. Takie kominki nie potrzebuja komina. Wydaje sie ze to najtansza i najmniej obslugowa opcja kominka obecnie dostepnego na rynku. Spytaj wojka googla on pomoze.

Fajnie ze sie schody podobaja :)

Ripley 85powinno sie udac ...jak na dach blache dasz ..kominka nie robisz juz odpada ci dodatkowy komin...A ile robocizna za stan surowy?

Płytki do 20 zł tez spokojnie znajdziesz ..

Na dach che dać dachówkę betonowa BRAS jakoś blachodachowka mnie nie przekonuje. A jeśli chodzi o robociznę to nie wiem ile mi wezmą firma bierze za stan surowy otwarty około 30 tys nie wiem ile mi znajomy policzy na pewno mniej jeszcze z nim nie gadałem, będę wiedział jak pojadę z gotowym projektem do niego i będzie my rozmawiać o płacy. Na oko policzyłem koszt fundamentów jakieś 13 tys, materiał na ściany i dach około 60 tys może mniej :p