Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jesli to 30 tys z dachem to powiem ci ze naprawde nie duzo ...u nas tak z 40 biora z piwnica 45..

Ale jak uda Ci sie jeszcze taniej to bedzie naprawde git :)

A jeśli firma robi wszystko ze mnie nic nie obchodzi oni załatwiają materiał i inne duperele stan surowy otwarty z gotowym dachem 1000 zł za m2 powierzchni użytkowej czyli jak łatwo zgadnąć 112 tys. Na gotowo nie wiem ile by wzięli może 2000 tys za m2 spekuluje :D

30ooo za robociznę i to z dachówką na dachu to jak najbardziej OK:yes:. Jak robiłem swoje wyceny dwa lata temu to od 27 do 37 tysi. miałem ale dach w deskowaniu pod papą. No i wszędzie pytali z czego będą mury bo jak suporex to ok a jak porotherm to drożej :mad:

ps. też mi się wydaje ,że za m2 całkowitej

A możliwe zapewne źle zrozumiałem go. Ostatnio szukałem z jakiego pustaka ceramicznego budować i w Katowicach znalazłem firmę która oferuje LEIERA 25 P+W za 3.60 brutto spoko cena do mnie maja niecała godzinę jazdy wiec przywoź nie powinien być drogi, u nas są dużo droższe te pustaki . Ja za tymi suporeksami i innymi jakoś nie jestem może lepsze w obróbce ale cegła to jednak cegła :yes:

dził złożyliśmy dokumenty do odbioru ..mąż w koncu dotarł tam...kurcze czeka sie 21 dni ale nie roboczych tylko kalendazowych :)Super ..ale cos czuje ze beda problemy mamy mnijszy taras niz w projekcie ...Mówiłam o tym kierbudowi ale on uznał ze to zmiana nie istotna...ale wpisał tam w dokumenty no nie wiem czy to takie nie istotne ...oby....

dził złożyliśmy dokumenty do odbioru ..mąż w koncu dotarł tam...kurcze czeka sie 21 dni ale nie roboczych tylko kalendazowych :)Super ..ale cos czuje ze beda problemy mamy mnijszy taras niz w projekcie ...Mówiłam o tym kierbudowi ale on uznał ze to zmiana nie istotna...ale wpisał tam w dokumenty no nie wiem czy to takie nie istotne ...oby....

Witam,

taras nie wchodzi w rachubę dla nadzoru bud.najważniejsze dla nich to powierzchnia zabudowy, kubatura oraz odległości szamba jeśli takowe masz i studnia..Np. jeśli w trakcie budowy podwyższono ściankę kolankową o pustak a nie zmieniono tego w pozwoleniu na budowę to już mogą być schody.Ale wszystko zależy od urzędników.

Pozdrawiam

Czarek

Jutro mija tydzień od złożenia dokumentów ..dzis mieliśmy telefon z nadzoru budowlanego ,by zmiany które mamay były naniesione przez architekta i podbite przez niego .Chodzi własnie o ten mniejszy taras i w kotłowni zmiana to brak drzwi a zrobione okno..Jak sie ujani takie duperele to trzeba jednak wszytko ponanosic u architekta ...Mamy to doniśc ,nic nie wstrzymują wiec pod koniec marca powinnismy miec odbiór :)Potem musze pokazać to w banku bo chodz mieliśmy czas do pażdziernika wolałam to wczesniej pozałatwiać :)

pati25 przepraszam, że w tym wątku, ale masz zapchaną skrzynkę pw

Mam pytanie czy udało ci sie jakoś sformalizować z sąsiadami budowę wodociągu? Jeśli tak uprzejmie proszę o informacje na ten temat. Chciałam sporządzić jakąś umowę między nami (nie ma nas wielu), ale nigdzie nie mogę znaleść żadnego choćby podobnego wzoru.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Lipka wysłałam Ci wiadomosc doszła?

Tak zrobilismy wodociąg i kanalizację ale z 27 dziłek tylko 6 wyraziło chęć uzbrojenia ...Teraz kolejne osoby chca sie budować i musze nam 6 włąsciciela płacić ...cała impreza kosztowała cos koło 90tys złotych

witaj Pati

czy możesz też mi wysłać jak to załatwiliście i jak wygląda teraz sprawa płatności przez pozostałych właścicieli,czy pozostanie to waszą własnością

czy lepiej odsprzedać wodociągom

pozdrawiam

Andrzej

Pogoda jest coraz ładniejsza ciekawe czy to już koniec zimy dało by się już coś zaczynać robić no ale wciąż czekam na projekt i na pozwolenie a wy jak tam robicie już coś na budowach ????:D

robimy, robimy, hydraulika skończona i te ładne rureczki wczoraj zostały jastrychem zakryte :D

pozdrawiam