pati25 27.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 jesli to 30 tys z dachem to powiem ci ze naprawde nie duzo ...u nas tak z 40 biora z piwnica 45.. Ale jak uda Ci sie jeszcze taniej to bedzie naprawde git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 28.02.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 jesli to 30 tys z dachem to powiem ci ze naprawde nie duzo ...u nas tak z 40 biora z piwnica 45.. Ale jak uda Ci sie jeszcze taniej to bedzie naprawde git A jeśli firma robi wszystko ze mnie nic nie obchodzi oni załatwiają materiał i inne duperele stan surowy otwarty z gotowym dachem 1000 zł za m2 powierzchni użytkowej czyli jak łatwo zgadnąć 112 tys. Na gotowo nie wiem ile by wzięli może 2000 tys za m2 spekuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Uzytkowej ?hmmm... ja spodkałam sie z tym ze bierze firma za metr ale całkowitej a nie uzytkowej ...i wtedy to juz pod 150 tys podchodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 01.03.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Uzytkowej ?hmmm... ja spodkałam sie z tym ze bierze firma za metr ale całkowitej a nie uzytkowej ...i wtedy to juz pod 150 tys podchodzi ... Mi mówili że za powierzchnie użytkowa no to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek10 01.03.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 30ooo za robociznę i to z dachówką na dachu to jak najbardziej OK:yes:. Jak robiłem swoje wyceny dwa lata temu to od 27 do 37 tysi. miałem ale dach w deskowaniu pod papą. No i wszędzie pytali z czego będą mury bo jak suporex to ok a jak porotherm to drożej ps. też mi się wydaje ,że za m2 całkowitej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 02.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A możliwe zapewne źle zrozumiałem go. Ostatnio szukałem z jakiego pustaka ceramicznego budować i w Katowicach znalazłem firmę która oferuje LEIERA 25 P+W za 3.60 brutto spoko cena do mnie maja niecała godzinę jazdy wiec przywoź nie powinien być drogi, u nas są dużo droższe te pustaki . Ja za tymi suporeksami i innymi jakoś nie jestem może lepsze w obróbce ale cegła to jednak cegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.03.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 dził złożyliśmy dokumenty do odbioru ..mąż w koncu dotarł tam...kurcze czeka sie 21 dni ale nie roboczych tylko kalendazowych :)Super ..ale cos czuje ze beda problemy mamy mnijszy taras niz w projekcie ...Mówiłam o tym kierbudowi ale on uznał ze to zmiana nie istotna...ale wpisał tam w dokumenty no nie wiem czy to takie nie istotne ...oby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 06.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 pati25 3 mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 07.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 dził złożyliśmy dokumenty do odbioru ..mąż w koncu dotarł tam...kurcze czeka sie 21 dni ale nie roboczych tylko kalendazowych :)Super ..ale cos czuje ze beda problemy mamy mnijszy taras niz w projekcie ...Mówiłam o tym kierbudowi ale on uznał ze to zmiana nie istotna...ale wpisał tam w dokumenty no nie wiem czy to takie nie istotne ...oby.... Witam, taras nie wchodzi w rachubę dla nadzoru bud.najważniejsze dla nich to powierzchnia zabudowy, kubatura oraz odległości szamba jeśli takowe masz i studnia..Np. jeśli w trakcie budowy podwyższono ściankę kolankową o pustak a nie zmieniono tego w pozwoleniu na budowę to już mogą być schody.Ale wszystko zależy od urzędników. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Oby oby forumowiczu 1 szamba i studni nie posiadamy :)Wszelkie odbiory wod ,kan złozyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.03.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jutro mija tydzień od złożenia dokumentów ..dzis mieliśmy telefon z nadzoru budowlanego ,by zmiany które mamay były naniesione przez architekta i podbite przez niego .Chodzi własnie o ten mniejszy taras i w kotłowni zmiana to brak drzwi a zrobione okno..Jak sie ujani takie duperele to trzeba jednak wszytko ponanosic u architekta ...Mamy to doniśc ,nic nie wstrzymują wiec pod koniec marca powinnismy miec odbiór :)Potem musze pokazać to w banku bo chodz mieliśmy czas do pażdziernika wolałam to wczesniej pozałatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 09.03.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Pogoda jest coraz ładniejsza ciekawe czy to już koniec zimy dało by się już coś zaczynać robić no ale wciąż czekam na projekt i na pozwolenie a wy jak tam robicie już coś na budowach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 09.03.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 pati25 przepraszam, że w tym wątku, ale masz zapchaną skrzynkę pwMam pytanie czy udało ci sie jakoś sformalizować z sąsiadami budowę wodociągu? Jeśli tak uprzejmie proszę o informacje na ten temat. Chciałam sporządzić jakąś umowę między nami (nie ma nas wielu), ale nigdzie nie mogę znaleść żadnego choćby podobnego wzoru.Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 10.03.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Lipka wysłałam Ci wiadomosc doszła?Tak zrobilismy wodociąg i kanalizację ale z 27 dziłek tylko 6 wyraziło chęć uzbrojenia ...Teraz kolejne osoby chca sie budować i musze nam 6 włąsciciela płacić ...cała impreza kosztowała cos koło 90tys złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 10.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Lipka wysłałam Ci wiadomosc doszła? Tak zrobilismy wodociąg i kanalizację ale z 27 dziłek tylko 6 wyraziło chęć uzbrojenia ...Teraz kolejne osoby chca sie budować i musze nam 6 włąsciciela płacić ...cała impreza kosztowała cos koło 90tys złotych witaj Pati czy możesz też mi wysłać jak to załatwiliście i jak wygląda teraz sprawa płatności przez pozostałych właścicieli,czy pozostanie to waszą własnością czy lepiej odsprzedać wodociągom pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 10.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Podaj meila to napisze co i jak ..szkoda forum zasmiecać a ja prywatnych wiadomosci nie moge wysyłać cos nie tak z skrzynką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 10.03.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Pogoda jest coraz ładniejsza ciekawe czy to już koniec zimy dało by się już coś zaczynać robić no ale wciąż czekam na projekt i na pozwolenie a wy jak tam robicie już coś na budowach ???? robimy, robimy, hydraulika skończona i te ładne rureczki wczoraj zostały jastrychem zakryte pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 10.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 O Tinek to szalejecie widzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 10.03.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 czasem i Tinek poszaleć lubi jest termin przeprowadzki (taki ustalony), lato 2012 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 11.03.2011 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Podaj meila to napisze co i jak ..szkoda forum zasmiecać a ja prywatnych wiadomosci nie moge wysyłać cos nie tak z skrzynką mam Pati oto mój mail [email protected] jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts