Ripley 85 29.03.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jakoś teraz tu cisza na tym forum co wszyscy tak zapracowani na budowach. Pogoda się super zrobiła ja jeszcze czekam na pozwolenie mam nadzieje ze w przyszłym miesiącu będzie w miedzy czasie załatwiam projekt wody i kanalizy jakieś 800 zl potem tylko wytyczenie domu na działce i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 01.04.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Wpadłam by sie pochwalic :)Od kilku dni mieszkamy legalnie :)Mamy zakonczona budowe i budynek odebrany :)Teraz czas na ogrób od kilku dni kopie,przesadzam ,wsadzam ...garabimy itd itd ...Została nam trawa do wysiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 01.04.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 pati25 przestan pisac tylko wklejaj zdjecia, prosze:) Jak najwiecej!!! Jak odbiór poszed, jakies przygody i niespodzianki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.04.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Chef były zdjecia nawet bardzo duzo ale je wsysło... Co do obioru to mielismy telefon po 7 dniach z nadzoru ze zniamy które porobilismy czy jeli to nie jest dla nas problemy to prosza by architekt narysował (mniejszy taras,zamiast drzwi okno)..Architekt narysował i napisał ze zmiany nie maja wpływu na kubature budynku i złozylismy to:) W dzienniku budowy nie było żadnych info ze barierki ..ze schody ...chodz były nikt o to nie pytał...takze spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Chef jak chcesz zdjęcia to podeslij meila na priva to podesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubeek 03.04.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Potrzebuje orientacyjne wymiary krokiew z Marysieńki ze ścianą kolankową podniesioną do 1m, bo mój projekt wciąż leży w starostwie a mam możliwość załatwić sobie krokwy w super cenie tylko potrzebuje ich wymiary. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 03.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Z tego co pamietam to 6cm szerokie na 7m z hakiem dlugie ale dokladnie nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izula1 11.04.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam wszystkich "marysiowiczów" po raz pierwszy. Wybraliśmy Marysię spośród setek projektów podobnie pewnie jak wiekszosc z Was. Jestesmy na etapie umieszczania domku na działce, potem tylko urząd miasta i pewnie koło wakacji rozpoczniemy zmagania. Pierszy post i od razu prosba z naszej strony. Po pierwsze prosze napiszcie czy potrzebowaliscie zgody autorki projektu na podniesienie ściany kolankowej? I kolejna prośba to czy dostaliście projekt w wersji elektronicznej? Dzwoniłam do ign bo tam kupiłam projekt ale powiedzieli ze nie dają a wielu wykonawców chce zeby im przesłac projekt na maila. Czy ktos z was ma wersję elektroniczną i móglby mi przesłać na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 13.04.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam wszystkich "marysiowiczów" po raz pierwszy. Wybraliśmy Marysię spośród setek projektów podobnie pewnie jak wiekszosc z Was. Jestesmy na etapie umieszczania domku na działce, potem tylko urząd miasta i pewnie koło wakacji rozpoczniemy zmagania. Pierszy post i od razu prosba z naszej strony. Po pierwsze prosze napiszcie czy potrzebowaliscie zgody autorki projektu na podniesienie ściany kolankowej? I kolejna prośba to czy dostaliście projekt w wersji elektronicznej? Dzwoniłam do ign bo tam kupiłam projekt ale powiedzieli ze nie dają a wielu wykonawców chce zeby im przesłac projekt na maila. Czy ktos z was ma wersję elektroniczną i móglby mi przesłać na maila? Witam jak dostałem projekt do w nim były wszystkie pozwolenia na zmiany w projekcie, na płytce miałem tylko kosztorys. Ja podnosiłem ściankę kolankowa maksymalnie jak się dało bez zmian w projekcie tak doradził mi koleś co adaptował mi projekt czyli o jakieś 2 pustaki jeszcze zmieniałem strop na zwykły wylewany co dało tez parę centymetrów. Ja tez czekam na projekt i chce zacząć koło czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 14.04.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witajcie Maryśkowicze:-)) Mam pytanie odnośnie schodów wewnętrznych a mianowicie czy ktoś z Was posiada schody drewniane ze spocznikiem czy udało się schody takiego typu zrobić w Marysi??? Pytam dlatego że bardzo chciałam takie schody w swoim domku ale dzisiaj po wizycie osoby kompetentnej w postaci stolarza który przyjechał wycenić moje schodki okazało się że jedynymi, wygodnymi i bezpiecznymi schodami są schody zabiegowe ( Bardzo proszę o Wasze opinie na ten temat, zdjęcia mile widziane:-) Odpowiedzi mogą być kierowane na adres [email protected] z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek10 18.04.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam. Potrzebuje orientacyjne wymiary krokiew z Marysieńki ze ścianą kolankową podniesioną do 1m, bo mój projekt wciąż leży w starostwie a mam możliwość załatwić sobie krokwy w super cenie tylko potrzebuje ich wymiary. Z góry dzięki za pomoc W moim projekcie były krokwie 8 / 18 podnosiłem ściankę o dwa pustaki i krokwie zamawiałem 8m. Prześlę Ci na PW tabelkę z zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ILA34 19.04.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam wszystkich ,też muszę się pochwalić .. w zeszłym roku zaczęliśmy budowę Marysi ,ale tylko fundamenty ,trochę zmian jest ,doprojektowany wykusz ,likwidacja garażu -zamiana na pokój .Łazienka przeniesiona w inne miejsce itp. Tydzień temu na dobre ruszyły mury i pierwsze niespodzianki Zakupiona cegła zeszłego roku na ścianki działowe kompletnie nie nadaje się... kruszy się, popękana .Wczoraj złożyłam reklamacją ,zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien125 19.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 don pedro My mamy schody ze spoczynkiemPoslalam zdjecia na email Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.04.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 A ja mam pytanie ...Ile kosztuje was miesieczne ogrzewanie ciepłej wody?U nas rodzina 3 osobowa ,brak zmywarki i schodzi nam cos okoo 22kg groszku na tydzień by ogrzac ciepła wode..jak u Was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubeek 02.05.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam wszystkich. Ja znowu z prośbą. Ma ktoś przykładowy kosztorys budowy ( najlepiej aktualny) naszej Marysi??Bo wybieramy się do banku po kredycik i tam jest takowy wymagany.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek10 03.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam wszystkich. Ja znowu z prośbą. Ma ktoś przykładowy kosztorys budowy ( najlepiej aktualny) naszej Marysi?? Bo wybieramy się do banku po kredycik i tam jest takowy wymagany. Pozdrawiamy Kosztorys powinien być dołączony do projektu.Bynajmniej u nas taki był na płytce ale ceny to tam raczej nie były aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 04.05.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam wszystkich. Ja znowu z prośbą. Ma ktoś przykładowy kosztorys budowy ( najlepiej aktualny) naszej Marysi?? Bo wybieramy się do banku po kredycik i tam jest takowy wymagany. Pozdrawiamy U mnie tez był kosztorys razem z projektem na płycie no ale rzeczywiste z cenami to rożnie z tego co wiem to bank robi sobie własny kosztorys akurat tam gdzie ja będę brał kredyt i przyjmują cenę 2500 zł za metr użytkowy domo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ripley 85 05.05.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam wszystkich. Ja znowu z prośbą. Ma ktoś przykładowy kosztorys budowy ( najlepiej aktualny) naszej Marysi?? Bo wybieramy się do banku po kredycik i tam jest takowy wymagany Pozdrawiamy Ja mam ten kosztorys ale ceny są z pierwszego kwartału 2010 roku jak ktoś chce to wyśle na mejla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubeek 08.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ja mam ten kosztorys ale ceny są z pierwszego kwartału 2010 roku jak ktoś chce to wyśle na mejla Ja jestem jak najbardziej zaineteresowany takowym kosztorysem. moj mail - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaclio 13.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam w naszej Maryśce prace trwają, zaczeliśmy od okien i rolet, brama garażowa też już jest, drzwi wejściowe zamówione, elektryk prawie już skończył pozostało zakończyć rozdzielnię (wyszło nam 148 punków i poszło 800 m kabla, ale to i tak nic w porównaniu do 300 metrowego domu inteligentna instalacja i zeszło 10 km kabla) Teraz jest etap tynkow wew. zdecydowaliśmy się w końcu na maszynowe gipsowe. Potem instalacje wod. kan i tutaj pytanko do wszystkich Maryskowiczów o koszt takiej instalacji (może być na priv) - chcemy ogrzewanie podłogowe na parterze i w górnej łazience. A co myślicie o posadzkach anhydrytowych podobno lepsze na podlogowkę i trochę droższe od miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts