ave 05.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 listwy drewniane, myślę, że trochę "szyku" dodadzą zdecydowanie tak! u nas na razie te "drewnopodobne" - zgrane są kolorystycznie . A w planach mamy drewniane wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 06.10.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Teraz daliscie mi do myslenia. Malo jest fotek w necie z wykonczeniem przysciennym innym niz kafelkowe, ewentualnie mozna znalezc przy polaczniu kafli z drewniana podloga. Podpatrujac brytyjskie domy prawie w kazdym z nich sa wysokie, biale listwy przyscienne bez wzgledu na kolor scian i podlog. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 02.11.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam Się we wątku nic nie dzieje, to ja się pochwalę, ze balustrada w mojej Marysi się pojawiła (Marysia trochę z tej strony inna niż wszystkie) Mała rzecz a cieszy http://img692.imageshack.us/img692/2931/forum1nm.jpg Mam pytanko odnośnie poszerzonego salonu pod balkonem. O ile szerszy jest budynek po rozbudowie salonu pod balkonem? Pytam bo myśleliśmy o czymś podobnym i nie wiem jaka jest minimalna szerokość balkonu, żeby było na nim w miarę wygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam salon jest poszerzony o 150 cm, poszerzyłem również garaż o 60 cm, czyli w sumie Marysia "urosła" o 210 cmte zmiany zrobiła mi Pani projektant, autorka projektu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 04.11.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Dzięki Tinek Mam prośbę jeszcze do kogoś kto ma już wykończony domek bądź już w nim mieszka. Chciałabym prosić o przesłanie fotek najlepiej ze wszystkich pomieszczeń w domku. Chciałabym zorientować się jak to wszystko wygląda już po wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.11.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Tinek...kurcze to spora ta twoja marycha ..jak salon masz jeszcze szerszy o 150cm to powiem ci ze to ogromny salon....A jak postępy na budowie?Bedzie na przeprowadzka na euro 2012? Ja mam w całości wykończony dom tzn ...łazienka u góry jest nie zrobiona i piwnice układamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 05.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Pati masz rację, spora ta moja Marycha, "salon" ~42m2, ale to akurat mnie się podoba, chciałem duży "salon" z jadalną. No, przeprowadzka na Euro 2012 koniecznie Mamy wszędzie kafle, gdzie nie ma kafli są panele (pokoje na poddaszu), w poniedziałek odpalono kotłownie, jest już ciepło. W grudniu malowanie, w styczniu montaż schodów i mebli kuchennych, drzwi jeszcze nie zamówione. Grudzień/styczeń chcę biały montaż w łazienkach zamontować. Chciałbym na maja na swoje 44 (fajna cyferka ) urodziny już mieszkać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.11.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 40m salonu...wow ogromny :)To widze ze pieknie przyspieszyliście :)To prawie mieszkac mozna ha ha ha...ja zamieszkałam jak tylko w salonie podłoga była i ściany pomalowane w salonie a i jeszcze łazienka bez drzwi ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 08.11.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 40m salonu...wow ogromny :)To widze ze pieknie przyspieszyliście :)To prawie mieszkac mozna ha ha ha...ja zamieszkałam jak tylko w salonie podłoga była i ściany pomalowane w salonie a i jeszcze łazienka bez drzwi ha ha ha Pati, skoro już mieszkasz w swojej Marysi może mogłabyś podrzucić mi fotki jak to wszystko wygląda już po wykończeniu. Chodzi mi głównie o kuchnie, holl, wiatrołap, łazienkę na dole i pokoje na górze ale reszta też może być????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 12.11.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Justynka wysyłam ci na skrzynkę link do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.11.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ja nie mam albumu, ale mogę parę zdjęć wysłać mailem - jesli chcesz przyślij adres na skrzynkę pozdrawienia dla wszystkich "Maryskowiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Śliczny domek Pati, po prostu cudny... Też mi się taki marzy, ale my jesteśmy dopiero na etapie załatwiania pozwoleń na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 15.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ja nie mam albumu, ale mogę parę zdjęć wysłać mailem - jesli chcesz przyślij adres na skrzynkę pozdrawienia dla wszystkich "Maryskowiczów" Również cudowny domek, śliczny Po prostu Tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika4 19.11.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam serdecznie jesteśmy aktualnie na etapie ocieplania poddasza, piec już działa, elewacja zrobiona, wewnątrz elektryka i hydraulika również. W grudniu zabieramy się za obie łazienki, potem kuchnia, więc będzie co robić Dokonaliśmy kilku zmian w projekcie, m.in. poszerzyliśmy garaż o 1 metr, dzięki temu na górze powstały dwa równe pokoje. Podwyższyliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, ponadto sufity są na dole na wysokości 2,7m, zaś na górze w najwyższym miejscu w pokojach mają 2,8. Link do albumu to http://www.sp22.pl/private/budowa Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 19.11.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Dziekuję za miłe opinie .Piszesz ze pokój nad kotłownia? W naszym wypadku nie nie szło by tam spać...nie wiem jak u was ale u nas słychac w garderobie jak piec a znaczy podajnik pracuje..mieli groch.itd itd...Mozna by było zrobic tam łazienkę ale pokój..odradzam...no chyba ze tylo u nas tak słychac w garderobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika4 19.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ten pokój nad garderobą ma być pokojem biurowo komputerowym, będzie stało biurko, szafa i to wszystko, nikt tam nie będzie spał mam nadzieję że nie będzie za bardzo słychać Pati czy mogłabyś mi wysłać link do swojego albumu na pw byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacky 21.11.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 WitamSzukam osób, którzy budowali lub chcieli budowac dom wg projektu Marysia HB Studio http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/marysia/45/rzuty, ale nanieśli pewne zmiany. Otóż chciałbym na parterze wydzielić dodatkowy pokój (kosztem salonu), ale w ten sposób musze zrezygnowac z kominka - a też chciałbym go mieć. Nie wiem jak ten problem rozwiązać. Pomyślałem o zmianach - ale nie wiem czy nie będą one zbyt kosztowne. Otóż pomyślałem żeby zamienić kuchnię z małym pokojem na parterze (jednocześnie troszkę ją zmniejszając i w ten sposób będzie ciut wiekszy salon). W miejscu dotychczasowej kuchni byłby pokój, ale jednocześnie przeniósłbym łazienkę na ścianę sąsiadujacą z salonem (dzieki temu łazienka i salon miałyby wspólną ścianę, i mógłbym w tym miejscu postawić komin - rozwiązałoby to problem kominka (w salonie) i wentylacji (w łazience na dole). Tylko czy to nie jest zbyt kosztowne? Bo jak inaczej mozna to rozwiązać? Oczywiscie na poddaszu musiałbym zrezygnować z balkonu w pokojach bo ścianka musiałaby być przesunięta (ze względu na komin). Jakby ktoś miał jakiś inny pomysł - będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Eskaa 21.11.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 To jest dość prosty projekt i jest dużo podobnych, dlaczego tak bardzo upierasz się przy nim skoro jednocześnie chcesz wprowadzić tyle zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin31 21.11.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam,tu jest podobny projekt http://www.twojprojekt.pl/projekty/12636-kwitnaca-jablon-m101.Ten projekt jest większy od Marysi i pewnie trochę droższy w budowie ,ale za to wygląd nowocześniejszy i nie trzeba wprowadzać tylu zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.11.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Wprowadzanie tylu zmian nie ma sensu. Ja popełniłam ten błąd i trochę żałuje. Póżniej już nic do siebie nie pasuje, ze wszystkim są problemy. Nie przewidzisz wszystkiego. No i koszt takich zmian napewno będzie duży. Lepiej znajdź projekt który bardziej Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts