andrzejka 06.12.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Z tą zmianą biegu schodów i umiejscowienia wiatrołapu to chyba super pomysł Ciekawe jak ci to wyjdzie ale wydaje mi sie, ze będzie to znacznie praktyczniejsze niż w układzie zgodnym z projektem Witaj i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 08.12.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 I tutaj schowała sie Marysia http://www.kreatorprojekty.pl/index.php?strona=projekt&id=31 Pozdrowka dla Wszystkich budujących Marysię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 09.12.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Jestem od paru miesięcy zakochana w Marysi. Mój maż tez,wiec chyba uda nam się z nią zwiazać na dłuzej. Wprawdzie chcemy wprowadzić pewne zmiany. Są bardzo zblizone do zmian o jakich myśli Mikołaj 1. Szerzej i schody jak w Iskierce, wejscie z garażu przez wiatrołap. Czyli Marysia jak Iskierka tylko trochę większa. No i garaż szerszy o jeszcze 40-50 cm. Drogi Mikołaju, czy były większe problemy z przeprojektowaniem? Mam na mysli przeliczenie obciazenia stropu itd. Czy też byłoby prościej kupić Iskierke i ja rozciągnąć? Potem nazwać ją na powrót Marysią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 09.12.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Beato;-bo tak masz chyba na imie.Niewiem jak wygląda ISKIERA ,czy to też z Horryzontu?Jeśli tak to ją odszukam i porównam. co do obliczeń stropu to wszystkim się zajmuje mój kierownik budowy ,-robił mi całą adaptacje.Ponieważ robie ściane 3-warstwową musiałem zrobić szerokie ławy fundamętowe i przy okazji uciekłem ze ścianami zewnętrznymi o grubość muru na zewnątrz,czli moja MARYŚKA urosła w zdłuż i wszeż o jakieś 50 cm.dzięki temu poszeżyłem troche garaż i dodałem na długości kuchni.Żałuje tylko że nie poszeżyłem tego o dobry 1m. ,bo kuchnia aż się prosi o poszeżenie[ tylko ogranicza ją toaleta ],a i garaż mógłby być jeszcze szerszy Tak na marginesie jestem z LUBUSKIEGO ,czy jest może jakaś MARYSIA w tym województwie? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 09.12.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Drogi MIETKU! Tak mam na imię Beata. Dziekuję za wskazówki dotyczące wielkości kuchni. Choć wydawało mi się, że prawie 1,5m odległosci między szafkami daje wystarczająco dużo przestrzeni do komunikacji. jeszcze to sprawdzę doświadczalnie. Iskierka jest tej samej P.Architekt i znajduje się na stronie http://www.domna5.pl. Ciesze się, że nie jesteś z drugiego końca Polski. Może pozwolisz odwiedzić swój plac boju, gdy ruszysz ze scianami. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 I tutaj schowała sie Marysia http://www.kreatorprojekty.pl/index.php?strona=projekt&id=31 Pozdrowka dla Wszystkich budujących Marysię Aniu dzięki Za stronkę i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam nowych budujących Marysię Cieszę się, ze nas przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 10.12.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Dzień doberek! Beato-jeśli tylko będe miał czym się pochwalić to oczywiście że Cię zaprosze oraz wszystkich zainteresowanych MARYŚKĄ .Narazie mam stan [0],dziś zagęszczałem piach i w zasadzie mógłbym wylać chudziak tylko żona nie pozwala,każe mi czekać do wiosny. Na ściany mam kupiony Porotherm P+W 25 a na obmurówke klinkier Pomeranie też WINENBERGERA.Materiał stoi już od lata a ja brnełem pół roku przez gąszcz papierów zwany BIUROKRACJĄ Jak już to przeskoczyłem i robota mogła ruszyć patrzę w kalendaż a tu grudzień a za oknem śnieg I WEŹ TU SIĘ BUDUJ!!!!! Ale lada miesiąc wiosna Rozmażyłem się a bym zapomniał co chciałem napisać ,otuż stoi MARYŚKA w stanie surowym niedaleko Ciebie ,konkretnie to w Gwizdanowie koło Rudnej.Oglądałem ją osobiście a z właścielem możesz się skontaktować przez KLUB HORYZONTU.To tyle pozdrawiam Mietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 10.12.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ANDRZEJKO przeglądałem oferte ROBENA i znalazłem tam gotowe systemy schodowe w sam raz do MARYŚKI jeśli jesteś ciekawa to tam zajżyj.Nie ma tam ceny ,ale ja się dowiem bo do mojej elewacji pasują one SUPEROWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.12.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Rzeczywiście wyglądają całkiem ciekawie Myślę,że cena też jest równie ciekawa ale zawsze warto zapytać Zobaczymy ile takie piękne schody kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 11.12.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Dziękuje za tak miłe powitanie na forum Maryski. Andzejko! chcę na tym szanownym forum wyrazić uznanie i podziękowanie za tak fajnie prowadzony dziennik budowy. Gratuluję osiagnięc i życzę ich jeszcze więcej !!!! Czekając na dalsze wpisy ( z niecierpliwościa ...) Pozdrawiamy Beata i Tomek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 11.12.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Mietku- Dziękuję za informacje o blisko sąsiadującej Marysi spróbuję ją odnaleźć.My planujemy wstepnie budowe z Silki . Jest ciensza i dźwiękochłonna. Małżonek zauwazył jednak problem drobny, dotyczący np. powieszenia lampki na ścianie elewacyjnej pokrytej wełną mineralną . Moze lepszy będzie porotherm w najgrubszej jego postaci...No cóż idealnych rozwiązań nie ma. Tak sobie ulegamy różnym marzeniom na temat wykończenia itd itp. Jakbyśmy zapomnieli , że chodzi nam przede wszystkim o WIELKĄ UCIECZKĘ z MIASTA. Co do wiosny...nie wiem czy przedwczesne zrzucanie siersci przez nasza Sunię nie jest jej zbyt optymistyczną zapowiedzią... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 11.12.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Ja też jestem przeciwnikiem [miękkich ]tynków,tz. styropianu czy wełny pokrytej cienkim tynkiem ,bo bardzo łatwo uszkodzić już nie mówiąc o powieszeniu czegoś, dlatego zdecydowałem się na 3-warstwową ściane.Myślałem też o 1-w-wej.,ale ....warunek -gotowa zaprawa termiczna no i super dokładność wykonania i też słyszałem ,żę wcale nie jest tak ciepło.Aha!-oglądałem projekt ISKIERKI mniej więcej tak wygląda moja MARYSIA tylko troche rozciągnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.12.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Dziękuje za tak miłe powitanie na forum Maryski. Andzejko! chcę na tym szanownym forum wyrazić uznanie i podziękowanie za tak fajnie prowadzony dziennik budowy. Gratuluję osiagnięc i życzę ich jeszcze więcej !!!! Czekając na dalsze wpisy ( z niecierpliwościa ...) Pozdrawiamy Beata i Tomek! Dzięki za miłe słowa Co do wpisów to oczywiście będa jak będa postępy budowlane bo na razie zimowa przerwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 18.12.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Życzenia dla wszystkich którzy zbudowali, wszystkich którzy budują i wszystkich którzy mają zamiar zbudować swój dom........ Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/mik11.gif Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.12.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Petroniuszu dzięki za życzenia świateczne http://www.ekartka.net/kartki/swieta/bn/b_swieta_9.jpg Wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 19.12.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.12.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Hej w świateczny czas Co myślicie o zamurowaniu okna w kuchni w bocznej ścianie Jak zaczęłam rozmyślać nad mebelkami i takim tam rozmieszczeniem wszystkiego to mam wrażenie, że to okno strasznie przeszkadza U mnie do tego jest od południowej strony a więc latem nasłonecznienie bedzie ogromne Jakie jest wasze zdanie w tej kwesti http://www.gify.neostrada.pl/gify/postacie/aniolki/1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 20.12.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 W naszym przypadku drugie okno w kuchni jest od wschodu , więc nie możemy powiedzieć o nadmiernej ilości światła, kuchnia nie jest duża to fakt, ale ja myślę że spoko można by tak rozmieścić szafki by wystarczyły do zmieszczenia wszystkich akcesoriów kuchennych. Zresztą ,co ja więcej mogę Ci podpowiedzieć , ja na razie wszystko widzę " wirtualnie" ,moje ściany są jeszcze nienamacalne. Ty jesteś w tej chwili w lepszej sytuacji bo możesz sobie kombinować .Widziałem co prawda kuchnię Ani z Kielc ale ,brakowało jednej ścianki dzielącej kuchnię od łazienki ,więc nie było pełnego obrazu sytuacji.To tak jak z oknem w salonie , nie wiadomo czy robić dwa mniejsze czy może jedno większe ? A Ty sądzisz że te okno powinno być ,czy raczej coś Ci mówi że trzeba je "zatkać" ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 20.12.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Dzięki piękne PETRONIUSZU za życzenia Świąteczne! Choć jestem z '' Wami '' od niedawna i jeszcze nie umiem przesyłać takich barwnych życzeń -ale życzę wszystkim forumowiczom,tym budującym i tym , którzy o tym marzą ; ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT , SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU I WYTRWAŁOŚCI W BUDOWANIU ,bo niewątpliwie wytrwałość jest nam potrzebna Pozdrówka dla Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts