Beatom 11.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Cześć Marysie i Marysiowie! Ach te koszty i kosztorysy. Fajnie jest móc zaoszczędzić na wykonawcach, bo na materiałach da się tyle, co w promocji. Nadal nie wiem ile i na co wydam No, może poglądowo... Może takie poglądowe podejście jest lepsze. Jak myślicie, czy po 200 000 już tam zamieszkacie? Czy trochę później... Petroniuszu, ukrywasz dochody,że tak niewiele cyferek podałeś w swoich zwierzeniach? Dzięki i za te podpowiedzi ekonomiczne . Pozdrawiam! Beata ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.01.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Petroniuszu będzie dobrze Ale chyba raz jeszcze dziś przeliczę swoje koszty skoro tak powiadacie choć już liczyłam wiele razy Co do okien to mam jedną wycenę wstępną i wyszło 6600 PLN, ale bez okienek z łukami, a za to z małymi oknami przy drzwiach balkonowych na poddaszu. Okiekna łukowate maja kosztowac około 1 tys pln za każde jeżeli będzie to plastik, takie jak wszystkie inne, ale mąz coś marudzi i chce zamawiac u stolarza drewniane za 400-500 PLN/ szt. Myśle że jednak odwiodę go od tego zamiaru i będa wszędzie plastiki Czekam jeszcze na jedną wycenę miejscowego sprzedawcy ale muszę jeszcze popytac gdzieś dalej Beatom po 200 000 PLn to ja bym nie tylko zamieszkała ale i nowe autko sobie sprawiła, i może jakaś wycieczka relaksujaca by wyszła Myśle, ze potrzeba mi jeszcze z 50000 PLn by zamieszkać ale już na gotowo Może się mylę nie wiem ale mam zamiar zrobić wszystko tanio i bez żadnych wynalazków Nie mam dużych wymagań, ma być łatwo do sprzątania i mieszkania a nie wystawnie i wykwintnie Pozdrawiam A wybieracie sie na zjazd forumowiczów 4 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 12.01.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Strzałka Maryśki! Nie wiem jak szacuje koszty Petroniusz,ja myślę że moja ogulna sumka zakręci się ok.150 000 ,ale jak już wspominałem większość prac mam zamiar wykonać sam. Gdybym oddał wszystko od A do Z w ręce fachowców to na moje oko koszt byłby ze 200 000. Więc sądze Beato że obliczyłaś koszty całkiem nieżle. Andrzejce natomiast należą się wyrazy uznania za to ,że potrafiła ową sumkę znacznie zmniejszyć! ANDRZEJKO-cena okienek jest niezła ,tylko te łuczki to Cię pociągną! A co z bramą garażową i drzwiczkami?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.01.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ANDRZEJKO-cena okienek jest niezła ,tylko te łuczki to Cię pociągną! A co z bramą garażową i drzwiczkami?! Niestety ale to jedyna fantazja w naszym domu A drzwi i bramę garażową też trzeba dac do wyceny Jeżeli wejściowe zostaną z łukiem to zrobi je najprawdopodobniej stolarz Znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 12.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Hej Optymiści ! Znaczy się, że babka może się udać. Jak już sobie wybuduję domek to do niego pojadę na relaksujące wakacje. Wokół lasy i prawie górki ( okolice Wrocka...jakieś 140 mnpm ). A co do zjazdu forumowiczów-mam nadzieję, że w tym terminie będziemy już szaleć na działce... No, jak lody puszczą... Chyba, ze nie puszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.01.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Puszczą, puszczą I słońce już będzie pięknie świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 13.01.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 I zamontujecie okna , położycie tynki , podłogi, meble, wanny i ZAMIESZKACIE. To będzie piękna wiosna....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.01.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Beatom napisała I zamontujecie okna , położycie tynki , podłogi, meble, wanny i ZAMIESZKACIE. To będzie piękna wiosna....... _________________ Tak z pewnością to będzie piękna wiosna Szkoda tylko że nie w tym roku!!!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.01.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 _________________ Tak z pewnością to będzie piękna wiosna Szkoda tylko że nie w tym roku!!!!!! Ale z każdym rokiem coraz bliżej do tej najpiękniejszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 18.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Hej , moja Marysia na razie wygląda tak . Może być?http://www.pttklomza.civ.pl/001.jpghttp://www.pttklomza.civ.pl/002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.01.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Miło mi my się chyba znamy z innego forum O ile się nie mylę ale chyba nie bo fotki wyglądają znajomo I domek jest super Nie byłaby to Maryśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 18.01.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Hej! Jaka piękna MARYŚKA! Taka całkiem orginalna ,o ile się nie mylę jest to domek Czarka! Czy od czasu zrobienia zdjęcia coś się zmieniło?. Miło że dołączyłeś na obecną stronkę !!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 19.01.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Hej. Mi też jest miło dołaczyć do Was , niestety forum w Horyzoncie ostatnio szwankuje , zdjęcia które wysłałem w pazdzierniku do galerii jeszcze nie zostały tam umieszczone , szkoda. Teraz jestem na etapie załatwiania fachowców aby po zimie ruszyć pełną parą . Pozdrawiam wszystkich . Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavcio 19.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Piękna ta Maryśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.01.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Piękna ta Maryśka To prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.01.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 pavcio napisał: Piękna ta Maryśka To prawda Ja też się pod tym podpisze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.01.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Zastanawiam się czy będziecie wykańczać małe daszki tak jak w projekcie i tak jak to zrobił Czarek czy też inaczej Chodzi mi o ich przednią część , te fale Ma to napewno swój urok i pewnie też znacznie lepiej chroni wchodzących i wychodzacych przed opadami w pochmurne dni U Czarka daszek jest tuż nad samymi drzwiami Co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.01.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witam. Jeśli mogę doradzić , to daszki nalezy wykończyć przed obróbką blacharską , później będzie bardzo ciężko Wysunąlem je trochę niżej , aby w czasie opadów osłaniały nie tylko osoby na schodach ale także drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 26.01.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Eeeech!!! Nikt tu nie zagląda ,a nasza" MARYŚ" spadła z pierwszej stronki!!!!! A te buźki to dla Was na te mroźne dni Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatom 26.01.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam Marysie! Trzeba zdecydowanie popracować nad naszą stronką, bo rzeczywiście uległa chwilowemu zamrożeniu. Na temat zadaszania i zadeskowywania zadaszeń nad wejściem moje zdanie jest takie : jak najwięcej daszku i zdecydowanie porządnie odeskować, jak najniżej. Tak zrobię w swoim domku, bo strasznie nie lubię, gdy mi pada na głowę, jak szukam kluczy i usiłuję wejść w ulewny i nie daj ... wietrzny dzień, do domu. W tej chwili do bloku... No i drzwi otwierane niegościnnie, czyli na zawnątrz. Zdecydowanie mniej deszczu wpada do środka. Marysia ze zdjęcia wygląda jak - widzę ją oczami przyszłości- jak domek z ilustracji bajki. No i te półokrągłe okienka... U mnie takie okienka chyba nie przejdą, ale będę się cieszyć Waszymi... Pozdrawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts