Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Marysie i Marysiowie! :D

Ach te koszty i kosztorysy. Fajnie jest móc zaoszczędzić na wykonawcach, bo na materiałach da się tyle, co w promocji. Nadal nie wiem ile i na co wydam :o No, może poglądowo... Może takie poglądowe podejście jest lepsze. Jak myślicie, czy po 200 000 już tam zamieszkacie?

Czy trochę później...

Petroniuszu, ukrywasz dochody,że tak niewiele cyferek podałeś w swoich zwierzeniach? :wink:

Dzięki i za te podpowiedzi ekonomiczne .

Pozdrawiam!

Beata ! :lol:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

8) 8) 8)

Petroniuszu 8) będzie dobrze :wink:

Ale chyba raz jeszcze dziś przeliczę swoje koszty skoro tak powiadacie :wink: choć już liczyłam wiele razy :wink:

Co do okien to mam jedną wycenę wstępną i wyszło 6600 PLN, ale bez okienek z łukami, a za to z małymi oknami przy drzwiach balkonowych na poddaszu. Okiekna łukowate maja kosztowac około 1 tys pln za każde jeżeli będzie to plastik, takie jak wszystkie inne, ale mąz coś marudzi i chce zamawiac u stolarza drewniane za 400-500 PLN/ szt.

Myśle że jednak odwiodę go od tego zamiaru i będa wszędzie plastiki :-?

Czekam jeszcze na jedną wycenę miejscowego sprzedawcy ale muszę jeszcze popytac gdzieś dalej :-?

Beatom po 200 000 PLn to ja bym nie tylko zamieszkała ale i nowe autko sobie sprawiła, i może jakaś wycieczka relaksujaca by wyszła :wink: :wink:

Myśle, ze potrzeba mi jeszcze z 50000 PLn by zamieszkać ale już na gotowo :-? :roll: :roll: 8)

Może się mylę :-? nie wiem :roll: ale mam zamiar zrobić wszystko tanio i bez żadnych wynalazków 8) Nie mam dużych wymagań, ma być łatwo do sprzątania i mieszkania a nie wystawnie i wykwintnie :-? :-? :roll: :roll: 8)

Pozdrawiam 8)

A wybieracie sie na zjazd forumowiczów 4 marca :roll: :roll:

Strzałka Maryśki!

Nie wiem jak szacuje koszty Petroniusz,ja myślę że moja ogulna sumka zakręci się ok.150 000 :roll: :o ,ale jak już wspominałem większość prac mam zamiar wykonać sam. :wink:

Gdybym oddał wszystko od A do Z w ręce fachowców to na moje oko koszt byłby ze 200 000. :(

Więc sądze Beato że obliczyłaś koszty całkiem nieżle. :wink:

Andrzejce natomiast należą się wyrazy uznania za to ,że potrafiła ową sumkę znacznie zmniejszyć! :D

ANDRZEJKO-cena okienek jest niezła ,tylko te łuczki to Cię pociągną! :cry:

A co z bramą garażową i drzwiczkami?! :o

ANDRZEJKO-cena okienek jest niezła ,tylko te łuczki to Cię pociągną! :cry:

A co z bramą garażową i drzwiczkami?! :o

Niestety ale to jedyna fantazja w naszym domu 8) :roll:

A drzwi i bramę garażową też trzeba dac do wyceny :-?

Jeżeli wejściowe zostaną z łukiem to zrobi je najprawdopodobniej stolarz :roll: Znacznie taniej 8)

Hej Optymiści ! 8) :lol: 8) :lol:

Znaczy się, że babka może się udać.

Jak już sobie wybuduję domek to do niego pojadę na relaksujące wakacje. Wokół lasy i prawie górki ( okolice Wrocka...jakieś 140 mnpm ).

A co do zjazdu forumowiczów-mam nadzieję, że w tym terminie będziemy już szaleć na działce... No, jak lody puszczą... :roll:

Chyba, ze nie puszczą. :wink:

Hej. :D

Mi też jest miło dołaczyć do Was , niestety forum w Horyzoncie ostatnio szwankuje :cry: , zdjęcia które wysłałem w pazdzierniku do galerii jeszcze nie zostały tam umieszczone , szkoda.

Teraz jestem na etapie załatwiania fachowców aby po zimie ruszyć pełną parą .

Pozdrawiam wszystkich . Czarek :p

Zastanawiam się czy będziecie wykańczać małe daszki tak jak w projekcie i tak jak to zrobił Czarek czy też inaczej :roll: Chodzi mi o ich przednią część , te fale 8)

Ma to napewno swój urok i pewnie też znacznie lepiej chroni wchodzących i wychodzacych przed opadami w pochmurne dni :roll:

U Czarka daszek jest tuż nad samymi drzwiami :-?

Co wy na to :roll: :roll: :roll:

:D :D :D

Witam Marysie!

Trzeba zdecydowanie popracować nad naszą stronką, bo rzeczywiście uległa chwilowemu zamrożeniu.

Na temat zadaszania i zadeskowywania zadaszeń nad wejściem moje zdanie jest takie : jak najwięcej daszku i zdecydowanie porządnie odeskować, jak najniżej. Tak zrobię w swoim domku, bo strasznie nie lubię, gdy mi pada na głowę, jak szukam kluczy i usiłuję wejść w ulewny i nie daj ... wietrzny dzień, do domu. W tej chwili do bloku...

No i drzwi otwierane niegościnnie, czyli na zawnątrz. Zdecydowanie mniej deszczu wpada do środka.

Marysia ze zdjęcia wygląda jak - widzę ją oczami przyszłości- jak domek z ilustracji bajki. No i te półokrągłe okienka... U mnie takie okienka chyba nie przejdą, ale będę się cieszyć Waszymi...

Pozdrawki!