1 27.01.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Siemka. Dlaczego masz nie mieć zaokrąglonych okienek , szukaj taniego producenta do skutku , tacy naprawdę są i nie produkują bubli tylko naprawdę dobre okna Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolaw 27.01.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam wszystkich budujących Marysię. Jak dobrze pójdzie to na wiosnę dołączymy do Was. Podziękowania dla Pana Michała(Soopel) za to że mogliśmy obejrzeć jego Marysie-jest super. Od razu ma się inne wyobrażenie widząc projekt w rzeczywistości. Pozdrawiam Mariola i Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 27.01.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Hej! Jesteście.....,a ja myślałem że Wam łącza pozamarzały Beatom napisała Marysia ze zdjęcia wygląda jak - widzę ją oczami przyszłości- jak domek z ilustracji bajki. No i te półokrągłe okienka... U mnie takie okienka chyba nie przejdą, ale będę się cieszyć Waszymi... I to jest to,co sercem załomotało! Myślałem ,że zmieniłaś zdanie ale jednak MARYSIA ! Projekt już kupiony ?! p.C. napisał Dlaczego masz nie mieć zaokrąglonych okienek , szukaj taniego producenta do skutku , tacy naprawdę są i nie produkują bubli tylko naprawdę dobre okna Może zdradzisz ile będzie to Cię kosztowało -razem z drzwiami!? Liczę ,że masz wycenione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Cześć, wiosna sie zbliża to i ruch bedzie większy bo zimą to cóż nic sienie dzieje Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 28.01.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Hejka! Cześć, wiosna sie zbliża to i ruch bedzie większy bo zimą to cóż nic sienie dzieje Oj dzieje się ..... dzieje ! Właśnie znalazłem na forum kolejnych sympatyków MARYSI i ISKIERKI --prubuje ich ściągnąć na naszą stronkę Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.01.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Hejka! Cześć, wiosna sie zbliża to i ruch bedzie większy bo zimą to cóż nic sienie dzieje Oj dzieje się ..... dzieje ! Właśnie znalazłem na forum kolejnych sympatyków MARYSI i ISKIERKI --prubuje ich ściągnąć na naszą stronkę Pozdrówka! No to rzeczywiście nasz wywiad świetnie działa Brawo Trzymam kciuki za powodzenie akcji I czekam na nowych wielbicieli Maryśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 29.01.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 A wiec sie przywitam po raz kolejny, skoro zostalem namierzony na innym forum Oczywiscie forum Marysi jak i dziennik Andrzejki sledze na biezaco od pazdziernika 2005 wiec nie czuje sie tutaj zbyt nowy. Realizacje andrzejki, sopla oraz ostatnio dodana Czarka ukazuja piekno tego projektu. Dzieki nim jestem przekonany o slusznosci mojego wyboru. Musze sie natomiast pochwalic najnowszym odkryciem, ze na mojej ulicy poza moja zmodyfikowana Iskierka bedzie budowana rowniez Marysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 30.01.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Hej Mikołaj napisał: Może zdradzisz ile będzie to Cię kosztowało -razem z drzwiami!? Liczę ,że masz wycenione! Tak ,mam już wycenione a nawet więcej , są już kupione tylko czekam na lepszą pogodę aby je zamontować Okna i drzwi wraz z montażem to 11 000 , okna pięcio-komorowe , drzwi stalowe , nie polecam drewnianych , po kilku latach na pewno wypaczą się i trzeba będzie wymienić Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.01.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 hej Rafal_M Witamy, witamy Miło nam niezmiernie A tak nawiązując do Iskierki i Marysi czy widzieliście inny projekt tez bardzo podobny do nich mam na myśli Ewęteż z Horyzontu Całkiem tez sympatyczna choć i tak Maryśka jest dla mnie naj, naj Tak ,mam już wycenione a nawet więcej , są już kupione tylko czekam na lepszą pogodę aby je zamontować Okna i drzwi wraz z montażem to 11 000 , okna pięcio-komorowe , drzwi stalowe , nie polecam drewnianych , po kilku latach na pewno wypaczą się i trzeba będzie wymienić A mozesz zdradzić po ile płaciłeś za okienka z łukiem i czy sie otwierają czy też nie A z jakiej firmy bo cena bardzo dobra chyba A drzwi to jakie wejściowe i do kotłowni I czy z łukiem wejściowe Mi odradzają pieciokomorowe wszyscy sprzedawcy Twierdzą że trzykomorowe sa wystarczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 30.01.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Okienka są z firmy ALUPLAST , okucia Winhause , okienka z łukiem są rozwierno-uchylne ,ceny nie pamiętam Cena wszystkich okien nie jest wysoka ponieważ zamiast okien otwieranych wstawiamy kilka fixów. Na poczatku tez mieliśmy dylemat , jakie zamówić , trzy czy pięciokomorowe , problem rozwiązała moja siostra która jesienią wstawiła pięciokomorowe . Nietety ale jest różnica . W końcu to na kilkanaście a może kilkadziesiąt lat .Drzwi wejsciowe i do kotłowni też łukowe Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.01.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Dzięki za odpowiedz Niezła cena jak za taki pełen zestaw i powiadasz, że drzwi metalowe wejsciowe tez są A jak one sie prezentują jakoś tak mi nie pasują wejściowe z takiego materiału Choć będzie na pewno trwały ale ze strony estetycznej jakoś nie bardzo do mnie to przemawia A może fotki takich drzwi masz Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.01.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Dzień Doberek! Rafal_M-witaj wśród Marysiek! p.C Tak ,mam już wycenione a nawet więcej , są już kupione tylko czekam na lepszą pogodę aby je zamontować Okna i drzwi wraz z montażem to 11 000 , okna pięcio-komorowe , drzwi stalowe , nie polecam drewnianych , po kilku latach na pewno wypaczą się i trzeba będzie wymienić Pozdrówka Gratuluje okienek, cena też całkiem,całkiem,sam już nie wiem -rezygnować z tych "łuczków",czy nie! Czekamy na fotki Maryśki z oknami [szczegulnie interesują mnie drzwi!]. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 30.01.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Hej, mam chwile czasu to sie odezwe Czy ktorys z Maryskowiczow bierze pod uwage okna drewniane do swojego domku? Jesli tak to czy znacie jakies firmy ktore wykonalyby taka stolarke ponizej 20 tys PLN bo do tej chwili nie udalo mi sie znalezc nikogo takiego. Alternatywa sa dla nas okna PCV z okleina poniewaz chcemy miec okna w kolorze brazowym (imitacja drewna). Czy mozecie podzielic sie jakimis firmami godnymi polecenia? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 31.01.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Hejka Fotek jeszcze nie mam ale jeśli pogoda nie popsuje planów to już w połowie lutego będą zamontowane okna i drzwi i wtedy dołącze fotki Może masz rację , że estetycznie to to nie wygląda ale jest nieźle , mogę obłożycz mdf-em ale niestety ogranicza mnie kasa kasa Gość takie drzwi wysyła do USA . 2100 tyle kosztuje jedno skrzydło w tym montuje dwa atestowane zamki plus rygle blokujące góra -dół , ocieplenie w środku z wełny mineralnej .Myślę że będzie dobrze Wracając do okien Warto szukać bezpośrednio u producenta pomijając pośredników zaoszczędzamy wtedy sporo sumkę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.02.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Czy ktorys z Maryskowiczow bierze pod uwage okna drewniane do swojego domku? Jesli tak to czy znacie jakies firmy ktore wykonalyby taka stolarke ponizej 20 tys PLN bo do tej chwili nie udalo mi sie znalezc nikogo takiego. Alternatywa sa dla nas okna PCV z okleina poniewaz chcemy miec okna w kolorze brazowym (imitacja drewna). Czy mozecie podzielic sie jakimis firmami godnymi polecenia? Ja okien drewnianych nie brałam nawet pod uwagę z powodu ceny i ich eksploatacji, takie okna trzeba zabezpieczać i ogólnie wymagaja wicej zabiegów. A orientowałeś w cenach okien z Sokółki To sa chyba jedne z lepszych okien drewnianych a i cena chyba nie jest strasznie duża Ale czy do 20 tys sie wyrobisz to nie wiem Fotek jeszcze nie mam ale jeśli pogoda nie popsuje planów to już w połowie lutego będą zamontowane A potem co będzie w kolejce do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 01.02.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Hej Mam już fachowca od hydrauliki instalację elektryczną ma zamiar robić samodzielnie później tynki i posadzki .Jak wyschną tynki i posadzki , zrobię elewację Myśle że jesień jest barzdo realna aby zamieszkać w Marysi Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.02.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Hej Mam już fachowca od hydrauliki instalację elektryczną ma zamiar robić samodzielnie później tynki i posadzki .Jak wyschną tynki i posadzki , zrobię elewację Myśle że jesień jest barzdo realna aby zamieszkać w Marysi Pozdrówka Czyli wszystko już załatwione na tip top Jesień To brzmi pięknie Trzymam kciuki A jakie będziesz miał ogrzewanie Kominek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 02.02.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witam! Mam już fachowca od hydrauliki instalację elektryczną ma zamiar robić samodzielnie później tynki i posadzki .Jak wyschną tynki i posadzki , zrobię elewację Myśle że jesień jest barzdo realna aby zamieszkać w Marysi To bardzo piękna perspektywa!-Święta w Nowym Domu!!!! ...............Ja mam taką samą nadzieje, tylko obstawiam JESIEŃ 2007!!! [tymczasem rękawy do góry i do pracy! ] Mam pytanie do tych,co przerabiali więźbe na dwie płatwie podparte na słupkach-czy w miejscu gdzie stoją słupki jest jakieś dodatkowe wzmocnienie stropu.Robię ciężki dach i myślę ,że rama jest niezbędna-dodatkowo mam zamiar trochę zwiększyć grubość krokwi---co wy na to! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.02.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Może to i dobry pomysł z tym mocniejszym stropem Ja wymiarów więźby nie zmieniałam bo wieźba jest zaprojektowana pod dachówki a ja mam blachodachówkę więc jest ok. A tak w nawiasie tegoroczne swieta w Maryskach będa wspaniałe a w nastepnym roku bedziemy oczekiwać na święta w kolejnych Maryśkach i td...itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 03.02.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Cytat: A jakie będziesz miał ogrzewanie Kominek będzie ? Być może będzie to piec na pelet lub na holzgas ale to jeszcze jest w powijakach Gaz na pewno nie , jest za drogi Kominkiem będe dogrzewał w mroźne dni Jutro mocuje balustradę na balkonie Andrzejko kiedy planujesz wprowadzkę ? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts