andrzejka 21.02.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Czyż nie jest śliczna? Przesliczna Naprawdę bardzo fajnie wyglada Co do myśli ciągłych o budowie to ja mam taki sposób by decyzje podejmowac mozliwie szybko po przeanalizowaniu za i przeciw a nie zwlekać z tym Dla mnie najgorsze było zdecydowanie się na projekt który chcem budowac potem decyzje już były trochę łatwiejsze Ale sny też miewałam budowlane I nadal mam Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.02.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam! Wlasnie dostalem wizualizacje mojej Iskierki południowej: Czyż nie jest śliczna? Rafal_m Hmm.......... Jest COOLL!!!!!! Powiedz proszę czy na ten daszek potrzebna była zgoda projektanta?!-------marzy mi się taki w mojej MARYŚCE. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 21.02.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ten daszek robila mi Pani projektantka Marysi i Iskierki, Pani Kasia Herba-Janiak, wiec ona nie musiala pytac sie siebie czy moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.02.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dla mnie najgorsze było zdecydowanie się na projekt który chcem budowac potem decyzje już były trochę łatwiejsze Ale sny też miewałam budowlane I nadal mam Fajne sny macie!!! Ja to wcale nie mogę SPAĆ po nocach!!!!!!!!!!!! Mam chyba najgorszego kierownika pod słońcem!! Powiedzcie ,czy można zmienić owego "matacza" ,w trakcie budowy??!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.02.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 [ Mam chyba najgorszego kierownika pod słońcem!! Powiedzcie ,czy można zmienić owego "matacza" ,w trakcie budowy??!! A czemu nie wszystko mozna Moj na budowie nie był i pewnie nie będzie ani razu Ale nie narzekam na niego bo to konretny facet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.02.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 ] Mam chyba najgorszego kierownika pod słońcem!! Powiedzcie ,czy można zmienić owego "matacza" ,w trakcie budowy??!! Hej Oczywiście że możesz tylko musisz powiadomić odpowiedni urząd o zmianie kierownika budowy i wsjo Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.02.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ten daszek robila mi Pani projektantka Marysi i Iskierki, Pani Kasia Herba-Janiak, wiec ona nie musiala pytac sie siebie czy moze Powiedz mi Rafał ile krzyknęła za to zmiane Pani projektantka Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 23.02.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Powiedz mi Rafał ile krzyknęła za to zmiane Pani projektantka Pozdrówka No hej, jak na razie nic Jeszcze mnie nie podliczyla, za projekt, adaptacje, pozwolenie, ale podobno ma mnie to nie bolec za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.02.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Powiedz mi Rafał ile krzyknęła za to zmiane Pani projektantka Pozdrówka No hej, jak na razie nic Jeszcze mnie nie podliczyla, za projekt, adaptacje, pozwolenie, ale podobno ma mnie to nie bolec za bardzo. Hej Wcześniej pewnie znieczuli Cię dlatego nie będzie bolało Z tego co wiem w Horyzoncie za zmianę kąta pochylenia dachu chcieli pięć stówek Piszesz że wybrałeś ścianę z Ytonga 1 W , czy nie obawiasz się że jednak będzie to za mało Rozmawiałem z gościem który ma właśnie z Ytonga 1 W i musiał docieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 23.02.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Hej Wcześniej pewnie znieczuli Cię dlatego nie będzie bolało Z tego co wiem w Horyzoncie za zmianę kąta pochylenia dachu chcieli 500 stówek Piszesz że wybrałeś ścianę z Ytonga 1 W , czy nie obawiasz się że jednak będzie to za mało Rozmawiałem z gościem który ma właśnie z Ytonga 1 W i musiał docieplić Hej, co do ceny to wczesniej ustalilismy max. jej wartosc, wiec co najwyzej moze byc lepiej Ustalenia robilem z projektantka do ktorej mam zaufanie a nie Horyzont'em. Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Hej, co do ceny to wczesniej ustalilismy max. jej wartosc, wiec co najwyzej moze byc lepiej Ustalenia robilem z projektantka do ktorej mam zaufanie a nie Horyzont'em. Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje. Masz rację że kazdy ma swoje preferencje ale ściana jednowarstwowa nie przekonuje mnie choćby byłaby bardzo gruba w końcu to przemarza spoina a nie pustak czy cegła , jesteś do końca przekonany że 1 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 23.02.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Do konca to nie jestem do niczego przekonany, nawet do tego czy chce budowac a co do 1W to spoina klejowa jest tylko w poziomie o minimalnej grubosci, wiec tak jakby jej nie bylo, ... (mam nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.02.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Hej, co do ceny to wczesniej ustalilismy max. jej wartosc, wiec co najwyzej moze byc lepiej Ustalenia robilem z projektantka do ktorej mam zaufanie a nie Horyzont'em. Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje. Masz rację że kazdy ma swoje preferencje ale ściana jednowarstwowa nie przekonuje mnie choćby byłaby bardzo gruba w końcu to przemarza spoina a nie pustak czy cegła , jesteś do końca przekonany że 1 W A ja mam jednowarstwowe z ceramiki i wcale nie sądzę, ze jest źle Ociepli się i będzie ok Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 23.02.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam! Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje. Każda technika jest obliczana tak żeby było dobrze! Natomiast wszystko zależy od wykonania ,ściany jednowarstwowe wymagają największej dokładności ,szczegulnie elemęty żelbetowe [wieńce ,słupki itp. ]. Dość powszechne jest docieplanie jednowarstwówek po kilku latach użytkowania Dlatego ja zdecydowałem się na 3-warstwową . Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 24.02.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Każda technika jest obliczana tak żeby było dobrze! Natomiast wszystko zależy od wykonania ,ściany jednowarstwowe wymagają największej dokładności ,szczegulnie elemęty żelbetowe [wieńce ,słupki itp. ]. Dość powszechne jest docieplanie jednowarstwówek po kilku latach użytkowania Dlatego ja zdecydowałem się na 3-warstwową Hej I tu zgadzam się z Tobą Mikołaj , wieńce ,nadproża wszystkie elementy żelbetonowe wymagają docieplenia jesli wykonawca nie zrobi tego dobrze ciepełko będzie uciekać w powietrze a co z tym idzie i kasa a w przypadku ściany 2-warstwowj lub 3-warstwowej nie ma takiej potrzeby dlatego ja mam 2-warstwową 30 cm ceramiki i 12cm docieplenia myślę ze będzie ciepło i ekonomicznie A teraz z innej beczki Wczoraj byłem na budowie żeby zobaczyć robotę elektryka który być może będzie robił instalację u mnie i wiecie co przeżyłem szok jakie domy ludzie budują , nasza Marysia to pikuś Sauna , basen , garaż 2-stanowiskowy , instalacja CO za 50 tyś , instalacja kina domowego tylko 15 tyś itd.Zastanawiam się ile trzeba mieć kasy aby wybudować taki dom Co sądzicie o takich molochach Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.02.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 A teraz z innej beczki Wczoraj byłem na budowie żeby zobaczyć robotę elektryka który być może będzie robił instalację u mnie i wiecie co przeżyłem szok jakie domy ludzie budują , nasza Marysia to pikuś Sauna , basen , garaż 2-stanowiskowy , instalacja CO za 50 tyś , instalacja kina domowego tylko 15 tyś itd.Zastanawiam się ile trzeba mieć kasy aby wybudować taki dom Co sądzicie o takich molochach Ja uważam, ze każdy buduje to na co go stać i co lubi Jak bym miała kupe kasy to pewnie tę bym chciała mieć i basen i dwa garaże i saunę i może kort tenisowy a nawet przestojnego kamerdynera Z drugiej strony moim zdaniem to co przychodzi łatwo tak bardzo nie cieszy jak to w co kłada się serce, czas i wszystki myśli My przynajmniej wiemy jak nasze domy rosną to tak jak dzici obserwujemy kazdy etap rozwoju a oni cóz zlecą wykonanie , nawet może sami nie przemyślą wystroju, rozkładu pomieszczenbo zrobi to ktoś inny specjalista Każdy buduje to co lubi i na co go stać Dla mnie moja maryśka jest super domem moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 24.02.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Ja uważam, ze każdy buduje to na co go stać i co lubi Jak bym miała kupe kasy to pewnie tę bym chciała mieć i basen i dwa garaże i saunę i może kort tenisowy a nawet przestojnego kamerdynera Z drugiej strony moim zdaniem to co przychodzi łatwo tak bardzo nie cieszy jak to w co kłada się serce, czas i wszystki myśli My przynajmniej wiemy jak nasze domy rosną to tak jak dzici obserwujemy kazdy etap rozwoju a oni cóz zlecą wykonanie , nawet może sami nie przemyślą wystroju, rozkładu pomieszczenbo zrobi to ktoś inny specjalista Każdy buduje to co lubi i na co go stać Dla mnie moja maryśka jest super domem moich marzeń Masz rację Andrzejko nasze Marysie są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 24.02.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Masz rację Andrzejko nasze Marysie są super ZŁOTA MYŚL!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.02.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Masz rację Andrzejko nasze Marysie są super ZŁOTA MYŚL!!! S łuchajcie byłam przekonana do płyt gk na scianach anie tynków ale ostatnio brat powiedział mi, że to bardzo zły pomysł a oszczędnosć pozorna, bo płyty te zatrzymują wilgoć Jak wy macie zamiar robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 25.02.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 S łuchajcie byłam przekonana do płyt gk na scianach anie tynków ale ostatnio brat powiedział mi, że to bardzo zły pomysł a oszczędnosć pozorna, bo płyty te zatrzymują wilgoć Jak wy macie zamiar robić Miałem zamiar robić tynki maszynowe -gipsowe ,lecz ostatnio rozmawiałem ze znajomym ,który ma owe tynki i 2-oje dzieci, powiedział mi że nigdy więcej by nie zrobił takich tynków ,każde niewielkie puknięcie zostawia nieodwracalny ślad!!! Płyt gk. wogule nie brałem pod uwagę, więc pozostaje mi zrobić tradycyjne i wyszpachlować Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts