Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czyż nie jest śliczna?

Przesliczna :p :p :p

Naprawdę bardzo fajnie wyglada 8)

Co do myśli ciągłych o budowie to ja mam taki sposób by decyzje podejmowac mozliwie szybko po przeanalizowaniu za i przeciw a nie zwlekać z tym :-?

Dla mnie najgorsze było zdecydowanie się na projekt który chcem budowac potem decyzje już były trochę łatwiejsze :wink:

Ale sny też miewałam budowlane :wink: I nadal mam 8) :wink:

Pozdrówka

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla mnie najgorsze było zdecydowanie się na projekt który chcem budowac potem decyzje już były trochę łatwiejsze

Ale sny też miewałam budowlane I nadal mam

Fajne sny macie!!! :p

Ja to wcale nie mogę SPAĆ po nocach!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

Mam chyba najgorszego kierownika pod słońcem!! :evil:

Powiedzcie ,czy można zmienić owego "matacza" ,w trakcie budowy??!! :x

Pozdrówka! :D

Powiedz mi Rafał ile krzyknęła za to zmiane Pani projektantka :-?

Pozdrówka :D

No hej, jak na razie nic ;-) Jeszcze mnie nie podliczyla, za projekt, adaptacje, pozwolenie, ale podobno ma mnie to nie bolec za bardzo.

Hej

Wcześniej pewnie znieczuli Cię dlatego nie będzie bolało :lol: Z tego co wiem w Horyzoncie za zmianę kąta pochylenia dachu chcieli pięć stówek :cry: Piszesz że wybrałeś ścianę z Ytonga 1 W , czy nie obawiasz się że jednak będzie to za mało :-? Rozmawiałem z gościem który ma właśnie z Ytonga 1 W i musiał docieplić :cry:

Hej

Wcześniej pewnie znieczuli Cię dlatego nie będzie bolało :lol: Z tego co wiem w Horyzoncie za zmianę kąta pochylenia dachu chcieli 500 stówek :cry: Piszesz że wybrałeś ścianę z Ytonga 1 W , czy nie obawiasz się że jednak będzie to za mało :-? Rozmawiałem z gościem który ma właśnie z Ytonga 1 W i musiał docieplić :cry:

Hej, co do ceny to wczesniej ustalilismy max. jej wartosc, wiec co najwyzej moze byc lepiej :-) Ustalenia robilem z projektantka do ktorej mam zaufanie a nie Horyzont'em. Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje.

Hej, co do ceny to wczesniej ustalilismy max. jej wartosc, wiec co najwyzej moze byc lepiej :-) Ustalenia robilem z projektantka do ktorej mam zaufanie a nie Horyzont'em. Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje.

Masz rację że kazdy ma swoje preferencje 8) ale ściana jednowarstwowa nie przekonuje mnie choćby byłaby bardzo gruba w końcu to przemarza spoina a nie pustak czy cegła , jesteś do końca przekonany że 1 W :-?

Masz rację że kazdy ma swoje preferencje 8) ale ściana jednowarstwowa nie przekonuje mnie choćby byłaby bardzo gruba w końcu to przemarza spoina a nie pustak czy cegła , jesteś do końca przekonany że 1 W :-?

A ja mam jednowarstwowe z ceramiki i wcale nie sądzę, ze jest źle :-?

Ociepli się i będzie ok :wink:

Pozdrówka 8)

Witam! :p

Co do sciany 1W, to znam 2 rodziny, ktore mieszkaja w 1W z Ytong'a od 5 lat, i maja bardzo niskie zuzycie opalu i cieply dom, moze wszystko zalezy od wykonawcy. Do tego latwo cos przykrecic do elewacji a i w srodku latwiej sie prowadzi instalacje niz w ceramice. Ale kazdy ma swoje preferencje.

Każda technika jest obliczana tak żeby było dobrze! :wink: Natomiast wszystko zależy od wykonania ,ściany jednowarstwowe wymagają największej dokładności ,szczegulnie elemęty żelbetowe [wieńce ,słupki itp. ]. Dość powszechne jest docieplanie jednowarstwówek po kilku latach użytkowania :cry:

Dlatego ja zdecydowałem się na 3-warstwową . :D

Pozdrówka! :D

Każda technika jest obliczana tak żeby było dobrze! :wink: Natomiast wszystko zależy od wykonania ,ściany jednowarstwowe wymagają największej dokładności ,szczegulnie elemęty żelbetowe [wieńce ,słupki itp. ]. Dość powszechne jest docieplanie jednowarstwówek po kilku latach użytkowania :cry:

Dlatego ja zdecydowałem się na 3-warstwową

Hej :)

I tu zgadzam się z Tobą Mikołaj , wieńce ,nadproża wszystkie elementy żelbetonowe wymagają docieplenia 8) jesli wykonawca nie zrobi tego dobrze ciepełko będzie uciekać w powietrze a co z tym idzie i kasa :o a w przypadku ściany 2-warstwowj lub 3-warstwowej nie ma takiej potrzeby :lol: dlatego ja mam 2-warstwową 30 cm ceramiki i 12cm docieplenia :) myślę ze będzie ciepło i ekonomicznie :-?

A teraz z innej beczki 8)

Wczoraj byłem na budowie żeby zobaczyć robotę elektryka który być może będzie robił instalację u mnie i wiecie co przeżyłem szok :( jakie domy ludzie budują , nasza Marysia to pikuś :cry: Sauna , basen , garaż 2-stanowiskowy , instalacja CO za 50 tyś , instalacja kina domowego tylko 15 tyś itd.Zastanawiam się ile trzeba mieć kasy aby wybudować taki dom :-? Co sądzicie o takich molochach :-?

Pozdrówka :D

A teraz z innej beczki

Wczoraj byłem na budowie żeby zobaczyć robotę elektryka który być może będzie robił instalację u mnie i wiecie co przeżyłem szok jakie domy ludzie budują , nasza Marysia to pikuś Sauna , basen , garaż 2-stanowiskowy , instalacja CO za 50 tyś , instalacja kina domowego tylko 15 tyś itd.Zastanawiam się ile trzeba mieć kasy aby wybudować taki dom Co sądzicie o takich molochach

Ja uważam, ze każdy buduje to na co go stać i co lubi :-? :-?

Jak bym miała kupe kasy to pewnie tę bym chciała mieć i basen i dwa garaże i saunę i może kort tenisowy a nawet przestojnego kamerdynera :wink: Z drugiej strony moim zdaniem to co przychodzi łatwo tak bardzo nie cieszy jak to w co kłada się serce, czas i wszystki myśli 8)

My przynajmniej wiemy jak nasze domy rosną to tak jak dzici obserwujemy kazdy etap rozwoju :p :wink: a oni cóz zlecą wykonanie , nawet może sami nie przemyślą wystroju, rozkładu pomieszczenbo zrobi to ktoś inny :-? specjalista :-?

Każdy buduje to co lubi i na co go stać 8) Dla mnie moja maryśka jest super domem moich marzeń :wink: :wink: 8) 8)

Ja uważam, ze każdy buduje to na co go stać i co lubi :-? :-?

Jak bym miała kupe kasy to pewnie tę bym chciała mieć i basen i dwa garaże i saunę i może kort tenisowy a nawet przestojnego kamerdynera :wink: Z drugiej strony moim zdaniem to co przychodzi łatwo tak bardzo nie cieszy jak to w co kłada się serce, czas i wszystki myśli 8)

My przynajmniej wiemy jak nasze domy rosną to tak jak dzici obserwujemy kazdy etap rozwoju :p :wink: a oni cóz zlecą wykonanie , nawet może sami nie przemyślą wystroju, rozkładu pomieszczenbo zrobi to ktoś inny :-? specjalista :-?

Każdy buduje to co lubi i na co go stać 8) Dla mnie moja maryśka jest super domem moich marzeń :wink: :wink: 8) 8)

Masz rację Andrzejko nasze Marysie są super :D :D :D :D

S łuchajcie byłam przekonana do płyt gk na scianach anie tynków ale ostatnio brat powiedział mi, że to bardzo zły pomysł a oszczędnosć pozorna, bo płyty te zatrzymują wilgoć

Jak wy macie zamiar robić

Miałem zamiar robić tynki maszynowe -gipsowe 8) ,lecz ostatnio rozmawiałem ze znajomym ,który ma owe tynki i 2-oje dzieci, powiedział mi że nigdy więcej by nie zrobił takich tynków :cry: ,każde niewielkie puknięcie zostawia nieodwracalny ślad!!! :evil:

Płyt gk. wogule nie brałem pod uwagę, więc pozostaje mi zrobić tradycyjne i wyszpachlować 8) :p

Pozdrówka ! :D