seweryn_swierk 02.04.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 czesc mikolaj, a w jakim stadium budowy juz jestes?ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. nie wiem czy ty sie zastanawiales ,ale ja wlasnie to o robie nad tematem takowym. czy scianka kolankowa jest wystarczajaco wysoka tzn czy poddasze jest w miare ok jesli chodzi o wys w najnizszym miejscu?. jesli u ciebie jest to zrobione , czy masz jakies fotki z poddasza?seweryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 02.04.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 i jeszcze jedno mi sie przypomnialo. gdzie najblizej mnie budowana jest marysia. napiszczie prosze gdzie sie budujecie, bo chcialbym bardzo go zobaczyc. wiadomo,ze im predzej sie zobaczy tym wiecej sie wie. ja mieszkam w okolicy Jeleniej góry. czy jest ktos z tej okolicy?seweryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 02.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Do A.Ptysia.Na dach folia(tak sie teraz robi)Ogrzewanie podłogowe mam zamiar robic w holu,obu łazienkach i kuchni.W kuchni głownie po to aby zaoszczędzic miejsce.Dzis byłam z hydraulikiem na działce.Ogrzewanie podłogowe (rurki nie miedziane ale jakies 3 warstwy m.in.z polietylenu) jest ok 2x drozsze niz grzejnik.Ale np w kuchni ktora ma 10m2 pod szafkami ,lodowką itd nie bedzie rurek więc tej powierzchni będzie znacznie mniej.Lazienki tez są małe a tego holu tez nie jest wstrząsająco duzo.Jutro o 18 ma dac mi kosztorys więc bede lepiej wiedziala.Kolezanka,ktora ma podłogowkę w łazienkach załuje ze nie zrobila tez w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 02.04.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witaj Seweryn! Niestety niczym wielkim nie mogę się pochwalić ,z murami ruszam w maju, lecz muszę Ci przyznać ,że ze ścianką kolankową masz rację ja podnoszę do 75cm+murłata [na gotowo ok. 90cm]. Zresztą zmieniłem bardzo dużo-daszek nad wejściem ,okna i drzwi od frontu ,wiatrołap ,schody ,zlikwidowałem balkon ,wyrównałem strop,zamiast garderoby przy sypialni robię pom. gosp. typu pralnia suszarnia itp. Daleko odbiegam od orginału i tyko w nazwie pozostała Marysia. Mieszkam w lubuskim i też nie mam nikogo w sąsiedztwie , kto by budował Maryśkę! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 02.04.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 siema Mikolaj,to zmiany widze podobne jak u mnie.a sa to likwidacja daszku nad wejsciem od ogrodu, wyrownanie stropu, podniesienie scianki kolankowej i oczywiscie zmiana okien i drzwi wejsciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hej Maryskowicze Chwalę sie oknami trochę mi sie nie podobają te małe z łukiem , nie wiem ale jakoś tak trochę dziwnie wyglądaja teraz moze jak będa drzwi i reszta to będzi ok, teraz to mi trochę mój domek przypomina chatkę baby Jagi Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 06.04.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Andrzejko a gdzie mozna Twoj domek z okienkami zobaczyc? Masz jakies zdjecia gdzies umieszczone? Pochwal sie prosze. U nas maja okna wstawiac w poniedzialek ... juz sie nie moge doczekac Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 06.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam dawno mnie tu nie było, we wtorek mam wytyczenie przez geodetę, a 18.04 zaczynamy budowę, materiał kupiony, ale pojawiły się małe problemy. Chciałam zamówić więźbe, w orginale krokwie są o przekroju 6 na 18 wykonawca zwięszył mi wymiar krokwi 8 na 18 , a nasza kierowniczka budowy poprzeliczeniu wpisała nam wymiar 11,5 na 20 jednocześnie poleciła zmienić nadproża z 11,5 na 24 cm. Co o tym myślicie czy jesteście juz na tym etapie czy ktoś mi może pomóc ? Nie ukrywam, że ma to przełożenie finansowe z 8,9 m3 zrobiło się prawie 13 m3 bo dodała jeszcze płatwie kalenicowe i jeszcze coś. Najbardziej liczę na pomoc Andrzejki, bo masz już ten etap za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 06.04.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 zapomniałam napisać że będzie dachówka cementowa brass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.04.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witam! Jolu ,ja zwiększyłem przekrój krokwi sam ,pomimo zapewnień kierownika ,że 6/18 jest wystarczające! No i dodatkowo wstawiam dwie płatwie 16/20 wsparte na słupkach [dachówka ceramiczna] To tak dla pewności! Acha i zamiast jętki , robię kleszcze 2x 4/18. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 07.04.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Mikolaj Dziękuję za odpowiedź , a do jakiego rozmiaru powiększłeś krokwie? Płatwie tez będziemy wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Hej! Jolu! Będą 8/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 07.04.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witaj Mikolaj dziękuję ponownie, myślę,że my też będziemy się upierać przy takim wymiarze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Witam dawno mnie tu nie było, we wtorek mam wytyczenie przez geodetę, a 18.04 zaczynamy budowę, materiał kupiony, ale pojawiły się małe problemy. Chciałam zamówić więźbe, w orginale krokwie są o przekroju 6 na 18 wykonawca zwięszył mi wymiar krokwi 8 na 18 , a nasza kierowniczka budowy poprzeliczeniu wpisała nam wymiar 11,5 na 20 jednocześnie poleciła zmienić nadproża z 11,5 na 24 cm. Co o tym myślicie czy jesteście juz na tym etapie czy ktoś mi może pomóc ? Nie ukrywam, że ma to przełożenie finansowe z 8,9 m3 zrobiło się prawie 13 m3 bo dodała jeszcze płatwie kalenicowe i jeszcze coś. Najbardziej liczę na pomoc Andrzejki, bo masz już ten etap za sobą. Jolla teraz nie napisze o wymiarach krokwi bo rozpiską zostawiłam w pracy a na pamię nie pamiętam- tak dawno to było ale w poniedziałek skrobnę jak u nas było Jęski chodzi o nadproża to napewno u nas są 24 albo i więcej No i jeśli chodzi o krokwie to nie wiem czy możesz się mna sugerowac bo ja nie mam dachówki tylko blachodachówkę a to znacznie zmienia postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.04.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Andrzejko a gdzie mozna Twoj domek z okienkami zobaczyc? Masz jakies zdjecia gdzies umieszczone? Pochwal sie prosze. U nas maja okna wstawiac w poniedzialek ... juz sie nie moge doczekac Pozdrawiam Michał Przosze oto maja Marysłka z oknami http://manka.photosite.com/~photos/tn/418_348.ts1144521223546.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/417_348.ts1144521222484.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/423_348.ts1144521228812.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/421_348.ts1144521226640.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/420_348.ts1144521225796.jpg http://manka.photosite.com/~photos/tn/422_348.ts1144521227656.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.04.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mamy już rozprowadzoną instalacje elektryczno- rozmaitą, zmienilismy miejsce skrzynki będzie w przejsciu do garażu Myślę, ze będzie lepiej, nie będzie tak ogólniedostępna- jesli można tak powiedziec i nie każdy kto bęzie wchodził do nas będzie miał na nią oko Kilka fotek Tu będzie skrzynka http://manka.photosite.com/~photos/tn/443_348.ts1113168828000.jpg Kuchnia http://manka.photosite.com/~photos/tn/447_348.ts1113168860000.jpg salon http://manka.photosite.com/~photos/tn/453_348.ts1113168974000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 09.04.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Sympatycznie wygląda MARYŚ z okienkami! Ogólny efekt piorunujący ! Tylko kuchnia wygląda na bardzo wąską ,chyba będzie problem z umeblowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.04.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Masz rację kuchnia jest wąska i ogólnie mała ale jakoś damy radę ją umeblowac mam nadzijeję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 10.04.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Masz rację kuchnia jest wąska i ogólnie mała ale jakoś damy radę ją umeblowac mam nadzijeję ta kuchnia to jest z marysi czy z iskierki bo wyglada na waska? jaka ma szerokosc? Ja sie zastanawiam nad poserzeniem troche domu (iskierki) ze wzgledu na ta waska kuchnie 2,20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 11.04.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Masz rację kuchnia jest wąska i ogólnie mała ale jakoś damy radę ją umeblowac mam nadzijeję ta kuchnia to jest z marysi czy z iskierki bo wyglada na waska? jaka ma szerokosc? Ja sie zastanawiam nad poserzeniem troche domu (iskierki) ze wzgledu na ta waska kuchnie 2,20m Z tego co wiem jest to kuchnia z Marysi czyli 2,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts