Tomek23 11.04.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam, Śledzę ten wątek od pewnego czasu i ponieważ właśnie odebrałem pozwolenie budowlane chyba przyszedł czas się przywitać Będę budował siostrę Marysi czyli Iskierkę. Wybór padł na Iskierkę ze względu na mały wiatrołap w Marysi i przejście do garażu z korytarza. Mankamenty te zostały rozwiązane w Iskierce. Oczywiście nie obyło się też bez innych zmian. Pierwsza najpoważniejsza to poszerzenie budynku od strony kuchni o 1m i patrząc na zdjęcie kuchni andrzejki był to strzał w 10 Powiększył się też salon do około 36 m2. Po ciężkiej walce z żoną wypadł też balkon i zamiast drzwi balkonowych wstawiliśmy okna 150x150. Dzięki temu oświetlenie pokoi jest na tyle dobre, że można zrezygnować z okien połaciowych (dwóch). Standardowo wyrównaliśmy również strop nad garażem. Dojdzie też malutkie pomieszczenie na komputer wykrojone z niekształtnego pokoju przylegającego do schodów i w to miejsce przesuwamy jedne z 3 pozostawionych okien dachowych. Start budowy przewidziany jest wstępnie bezpośrednio po długim majowym weekendzie. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana1 11.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Bardzo mi sie podoba projekt Marysia, ale jestem ciekawa jaki jest ten domek w rzeczywistości.Mam kilka wątpliwości w związku z tym projektem.Kuchnia wydaje mi sie że jest bardzo mała.Nie wiem też czy jeśli wybiorę wersję z pokojem na dole, to salon nie zmniejszy sie do rozmiarów zwykłego pokoju.Jestem ciekawa jak się w takim domku mieszka, czy ktoś już zakończył budowę, czy nie przeszkadza wam wielkość kuchni.Z drugiej strony to wolałabym mieć na dole pokój ponieważ wiadomo nie każdy lubi sie wspinać po schodach. Łazienka na dole też nieszczególnie duża, i przedpokój nie ma miejsca na umieszczenie szfki i wieszaka.Balkon nie wiem czy z niego rezygnować czy zostawić.W sumie mam te same wątpliwości co każdy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 11.04.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 A ja sie chcialem pochwalic moimi okienkami ... no i drzwiami i brama tez Drzwi frontowe i okna lukowe http://80.55.58.154/soopel/drzwi.JPG Front http://80.55.58.154/soopel/front.JPG Widok od strony garazu: http://80.55.58.154/soopel/garaz.JPG Taras http://80.55.58.154/soopel/taras.JPG I od kuchni: http://80.55.58.154/soopel/kuchnia.JPG No wszystko zamkniete alarm podlaczony. Mam nadzieje ze nikt nic nie wyniesie W srodku w koncu nie ma przeciagow ... mozna sie wprowadzac Jak widac "troche" pozmienialismy, od zamurowania okna na podzialach skonczywszy ale mysle ze wyszlo to na dobre. Nie widac tego na zdjeciach za bardzo ale okna sa PCV z okleina zloty dab. Pozdrowionka Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana1 11.04.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ładny domek, podoba mi się że zrezygnowaliście z okien w dachu, ale widzę że musieliście zwiekszyć ilość okien pozostałych.a w garażu tez jedno wystarczy, też tak chcę zrobić, jestem ciekawa czy kuchnia nie jest mała w tym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 11.04.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Bardzo mi sie podoba projekt Marysia, ale jestem ciekawa jaki jest ten domek w rzeczywistości. Mam kilka wątpliwości w związku z tym projektem. Kuchnia wydaje mi sie że jest bardzo mała. Dlatego ja poszerzyłem dom o 1m Nie wiem też czy jeśli wybiorę wersję z pokojem na dole, to salon nie zmniejszy sie do rozmiarów zwykłego pokoju. Święta racja Jestem ciekawa jak się w takim domku mieszka, czy ktoś już zakończył budowę, czy nie przeszkadza wam wielkość kuchni. Z drugiej strony to wolałabym mieć na dole pokój ponieważ wiadomo nie każdy lubi sie wspinać po schodach. Łazienka na dole też nieszczególnie duża, i przedpokój nie ma miejsca na umieszczenie szfki i wieszaka. Dlatego wybrałem „siostrę” Marysi czyli Iskierkę. Jest w niej rozsądnej wielkości wiatrołap z przejściem do garażu i miejscem na szafę. Balkon nie wiem czy z niego rezygnować czy zostawić. W sumie mam te same wątpliwości co każdy na forum. Wg. minie to jedynie element ozdobny, podnoszący koszty, pod którym pojawią się ślady na tynku od wody i wcześniej czy później będą problemy. Nie widzę za to zastosowania praktycznego tegoż balkonu. Wietrzenie pościeli nie jest dla mnie argumentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.04.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Soopel super mas okna i drzwi Naprawdę bardzo ładnie towja maryśka wygląda teraz I po co było ise martwić jak to wyjdzie Co teraz będziesz robić Bardzo mi sie podoba projekt Marysia, ale jestem ciekawa jaki jest ten domek w rzeczywistości. Mam kilka wątpliwości w związku z tym projektem. Kuchnia wydaje mi sie że jest bardzo mała. Nie wiem też czy jeśli wybiorę wersję z pokojem na dole, to salon nie zmniejszy sie do rozmiarów zwykłego pokoju. Jestem ciekawa jak się w takim domku mieszka, czy ktoś już zakończył budowę, czy nie przeszkadza wam wielkość kuchni. Z drugiej strony to wolałabym mieć na dole pokój ponieważ wiadomo nie każdy lubi sie wspinać po schodach. Łazienka na dole też nieszczególnie duża, i przedpokój nie ma miejsca na umieszczenie szfki i wieszaka. Balkon nie wiem czy z niego rezygnować czy zostawić. W sumie mam te same wątpliwości co każdy na forum. Ja jak teraz patrze na salon bez umeblowania to mam wrażenie, ze spokojnie można by wydzielić pokoik Co do kuchni to fakt wydfaje sie być mała ale przecież stół będzie w jadalni czyli w salonie i już nie trzeba miejsca na to , ja myślę by pod oknem bocznym zrobić kawałek jakiegoś blatu do szybkiego jedzenia śniadań itp łazeienka jest wcale wcale Jeśli chodzi o miejksce na szafę to jest takie na scianie międzu wejściem do salonu z przedpokoju i z kuchni Jęsli chodzi o balkon to zalęzy co kto lubi Ja np lubie przed snem wyjśc na balkonik i popatrzyć na niebo czy gwiazdy a takrze rano wyjżeć co i jak na dworze Start budowy przewidziany jest wstępnie bezpośrednio po długim majowym weekendzie. Tomek trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 12.04.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Andrzejko, w tej chwili kladzie sie juz elektryka, tydzien po swietach ma przyjsc hydraulik, w polowie maja tynkarz ... a potem ... potem to sie wprowadzamy hehe zartuje ale fajnie by bylo. Pewnie jakies kafelki szmelki itp trzeba bedzie polozyc. Pozdrowionka Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 a potem ... potem to sie wprowadzamy (też tak chciałabym....) Michale, mam takie same pytanie do Andrzejiki (w komentarzach) - jak jest z ta wielkością - kuchni i w ogóle z wielkoscia domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.04.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Andrzejko, w tej chwili kladzie sie juz elektryka, tydzien po swietach ma przyjsc hydraulik, w polowie maja tynkarz ... a potem ... potem to sie wprowadzamy hehe zartuje ale fajnie by bylo. Pewnie jakies kafelki szmelki itp trzeba bedzie polozyc. Pozdrowionka Michał O to u ciebie trochę inaczej, nasz hydraulik powiedział, ze najpierw mają byc tynki a dopiero potem kalofyfry Ja tam mam zamiar na poważnie się wprowadzić jak będzie tylko możńa jak jest z ta wielkością - kuchni i w ogóle z wielkoscia domu pozdrawiam Dom ogólnie jak dla mnie wielgaśny jest Kuchnia mogłaby być trochę większa ale z drugiej strony jak na mój gust jest wystaraczająca tak jak mówiłam wczęsniej tym bardziej, że salon jest otwarty i przynajmniej u mnie stół będzie od kuchni tuż tuż A tak ogólnie to mam zamiar by cału dół był takim jednym wielkim pomieszczeniem kuchenno, salonowo, telewizorowo ogólnym gdzie można będzi zjeść w salonie - szczególnie dzieciaki- bez obawy, ze sie pobrudzi dywan czy takie tam gdzie będzie mógł bez obaw biegać pies itp, takie mam marzenie Maryśka jest wspaniała mówie wam Prosta ,bez udziwnień i wymyśleń a jednocześnie wygodna, tak mi sie przynajmniej wydaje teraz patrząć na to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Mazurków dwie tony, jajek jak balony, kiełbasy wędzonej, dużo chrzanu do niej, słońca wiosennego, uśmiechu promiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 14.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 No i co najwazniejsze jak najszybszego wprowadzenia sie do wlasnych domkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 14.04.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołego królika co po stole bryka, spokoju świętego i czasu wolnego, życia zabawnego, w jaja bogatego i w ogóle wszystkiego kurczę najlepszego. Zyczy wszystkim budowniczym Maryśki Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.04.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołych i zdrowych Swiąt ! Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.04.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołego zająca, co śmieje się bez końca, szczerbatego barana, co beczy od rana, pisanek w koszyku oraz mokrego ubrania w dzień polewania [/b] Wszystkim budującym życzy : Mietek z rodzinką!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milek 14.04.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Pisanek w koszyku, radości bez liku , dyngusa mokrego, jajeczka pysznego, bazi jak śnieg białych oraz radosci dużych i małych życzy wszystkim budowniczym Marysiek i Iskierek Grzegorz z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 15.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Chciałbym się dowiedzieć jakiej szerokości ławy fundamentowe macie w swoich Maryśkach (Iskierkach). U mnie architekt adaptujący zostawił proponowane 90 cm przy ławie środkowej i 60 cm w bocznych. Jak przeliczyłem ile pójdzie betonu to usiadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 15.04.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Wesołego zająca, co śmieje się bez końca, szczerbatego barana, co beczy od rana, pisanek w koszyku oraz mokrego ubrania w dzień polewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.04.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 A po świętach do pracy rodacy http://www.gify.com.pl/albums/biuro/biuro_8.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 19.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 1, soopel, Milek, andrzejka czyżby wasze domy nie miały fundamentów? Jeśli jednak mają prosiłbym o odpowiedz na zadane powyżej pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.04.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Już odpowiadam U mnie ławy mają 60 cm szerokości i 30 cm wysokości I o ile dobrze pamiętam poszło około 12 m3 betonu na to Oczywiscie szerzej jest pod kominami i kominkiem zadowala cie odpowiedz czy cos jeszcze Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts