mikolaj1 19.04.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam! Chciałbym się dowiedzieć jakiej szerokości ławy fundamentowe macie w swoich Maryśkach (Iskierkach). U mnie architekt adaptujący zostawił proponowane 90 cm przy ławie środkowej i 60 cm w bocznych. Jak przeliczyłem ile pójdzie betonu to usiadłem. W moim przypadku ławy pochłoneły równe 30m3 betonu-nie przesadzam!Robię ścianę 3-wą i fundamęt musi być solidny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 19.04.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Przez ten galimatias ze świętami zapomniałem Sopel pogratulować pięknych okien!!! Jeśli nie jest to tajemnicą , chciałbym wiedzieć ile kosztowały -szczególnie interesują mnie drzwi i brama garażowa. No i dla czego w ostatniej chwili zrezygnowałeś z drugiego okna w garażu-czyżby oszczędności!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 20.04.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Hej Mikolaj, Okienka kosztowaly niecale 13 tys z parapetami (u wiekszosci okien), drzwi (2 pary - front i garazowe) - 3,5 tys, a brama 2,5 tys bez napedu Nie wiem czy widac to na zdjeciach ale okienka sa okleinowane obustronnie na zloty dab - ogolnie bardzo polecam firme Szybko sprawnie, okienka bardzo ladne. Co do okienka w garazu to ustalilismy ostatecznie ze pod garazem w tylnej czesci bedzie skladzik na drewno taki maly do kominka i ten skladzik zaslanialby okno wiec je zlikwidowalismy Pozdrowionka Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 20.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Dziękuje ,za tak wyczerpującą odpowiedź ! Swoją drogą ,ten złoty dąb to chyba strzał w "10" !!! Muszę uwzględnić to w moich planach......narazie z utęsknieniem oczekuję na murarzy . Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.04.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dziękuje ,za tak wyczerpującą odpowiedź ! Swoją drogą ,ten złoty dąb to chyba strzał w "10" !!! Muszę uwzględnić to w moich planach......narazie z utęsknieniem oczekuję na murarzy . Pozdrówka! Jednym słowen na wszystko jest kolej Fakt złoty dą b bardzo ładnie sie prezentuje w Marysce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.04.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Tak więc praca na budowie wrze, dobrze, że choć Andrzejka daje znać o postepach w swoim dzienniku , innym w takim razie też ułatwię dostęp i wyciagam marysię na "wierzch" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.04.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Chyba wszyscy naprawdę działaj na budowach Ave! dobrze , ze podciągasz naszą Maryśkę do góry bo by zginęła gdzies w czelusciach projektów Pochwalcie sie co u was sie dzieje ciekawego Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszytkie Marysie i wszystkich sympatyków Maryśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.04.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 co u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 30.04.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 co u was Ja czekając na „wbicie pierwszej łopaty” męczę hurtownie. Mam 8 wycen i podpuszczam sprzedawców w poszczególnych. Na razie udało mi się nabyć cegłę z Kozłowic 30 P+W z 28% rabatem Tego że chcę Kozłowice byłem pewny od samego początku choć prawie wszyscy sprzedawcy z uporem maniaka przekonywali mnie do Winerbergera – ciekawe czemu? Jeszcze jednego jesteśmy prawie pewni - na dachu będzie Creaton Kera Pfane. Dachówka jest piękna, bez porównania ładniejsza od Rupp’a, Roben’a czy Koramic’a, a do tego prosta, dobrze wypalona (ładnie dzwoni) i z 50 letnią gwarancją. Przy obecnej promocji oferta na cały dach w mojej poszerzonej o 1 m Iskierce, za najdroższy model „glazura braz finesse”, to 11 000 zł brutto. Glazura na tym modelu jest zmatowiona więc dach nie będzie się świecił jak psu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.04.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Glazura na tym modelu jest zmatowiona więc dach nie będzie się świecił jak psu ..... Męcz męcz wszystkich i oby ceny były jak najmniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 01.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 hej,hej Myślałam, że założę dziennik jak rozpocznie się praca, ale nie wyszło. Praca zawodowa i nadzorowanie budowy, ustawianie dostaw i zabrakło czasu na pisanie. Humus zdjęto 20 kwietnia , ziemia była super więć do wieczora były wykopane ręcznie fundamenty, 21.04 chudziak i ułożenie zbrojenia , 24.04 w poniedziałek zalanie zbrojenia, w czwartek 27.04 smarowanie i izolacja betonu w piatek układanie bloczków. Panowie ułożyli 7 warst zewnętrznych a w sobote mieli kończyć wewnętrzne, ale lało cały dzień. Teraz długi weekend i dalej leje jak przestanie to jutro bedą kończyć, a w czwartek ocieplać fundament. Wszystko miałam zaplanowane, a tu okazuje się, że na budowie nie ma żadnego planowania, bo albo coś idzie szybciej , albo leje i trzeba przesuwać terminy. A ja lubię mieć wszystko zaplanowane, pierwszy tydzień budowy był całkiem nie zplanowany coś co miało być w określonym terminie po kilku godzinach było potrzebne już, chyba muszę się do tego przyzwyczaić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 01.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam wszystkich! Fajnie , że u Was prace idą na przód ! Ja niestety stoję w miejscu , czekam z utęsknieniem na ekipę -zgromadziłem już wszystkie potrzebne materiały i gdyby nie to ,że praca pochłania całe dzionki ,to sam bym chwycił za kielnie ! Jednak czymś mogę się pochwalić , od kilku dni mam swoją studnię .Nadszarpnęła trochę budżet , bo z planowanych 30m urosła prawie do 40m , Tomku-ja szukałem dachówki z jak największym poślizgiem ,znacznie mniej zachodzi mchem - no i ten blask -mi się to podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Myślałam, że założę dziennik jak rozpocznie się praca, ale nie wyszło. Praca zawodowa i nadzorowanie budowy, ustawianie dostaw i zabrakło czasu na pisanie. Jolla opiszesz pózniej choć to już nie to samo, najważniejsze że prace i da do przodu Teraz długi weekend i dalej leje jak przestanie to jutro bedą kończyć, a w czwartek ocieplać fundament. Wszystko miałam zaplanowane, a tu okazuje się, że na budowie nie ma żadnego planowania, bo albo coś idzie szybciej , albo leje i trzeba przesuwać terminy. A ja lubię mieć wszystko zaplanowane, pierwszy tydzień budowy był całkiem nie zplanowany coś co miało być w określonym terminie po kilku godzinach było potrzebne już, chyba muszę się do tego przyzwyczaić Ja tez lubie jak jest plan i idzie wszystko zgodnie z nim ale na budowie wszytko idzie swoim tempem Plan sobie a realizacja często sobie Liczy się efekt a u ciebie jak widze ok Ja niestety stoję w miejscu , czekam z utęsknieniem na ekipę -zgromadziłem już wszystkie potrzebne materiały i gdyby nie to ,że praca pochłania całe dzionki ,to sam bym chwycił za kielnie ! Mikołaj skąd ja to znam, tez sama nie raz bym za coś chwyciła aby tylko do przodu Ale bedziesz miał pewnie jeszcze wiele okazji sie wykazać na budowie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 03.05.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Kto buduje Iskierke lub Marysie w okolicach Zielonej Góry?Chciałbym jezeli to mozliwe zobaczyć rozkład i wielkość pomieszczeń na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Mam drzwi 'http://manka.photosite.com/~photos/tn/698_348.ts1146843461625.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 07.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Hej, czy ktos z Maryskowiczow zauwazyl moze ze w projekcie jedno z okien kuchennych jest na wysokosci 84 cm. To dosyc nieciekawa wysokosc biorac pod uwage fakt ze standardowa wysokosc blatow to 85 cm esh Na dodatek moi murarze spartolili sprawe i z 84 zrobilo sie 81,5 Mysleliscie juz moze o tym? Andrzejko Ty jestes najblizej tego etapu - powiedz jak to wyglada u Ciebie. Jesli zalozyc ze pod tym oknem nie da sie szafki to kuchnia staje sie bardzo kiepsko ustawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 czy ktos z Maryskowiczow zauwazyl moze ze w projekcie jedno z okien kuchennych jest na wysokosci 84 cm. To dosyc nieciekawa wysokosc biorac pod uwage fakt ze standardowa wysokosc blatow to 85 cm esh To znalazłam:Dlaczego okna są w Maryśce na różnej wysokości ??? to proste, boczne w kuchni i salonie są na jednakowej wys. tj 84 cm. gdyby wszystkie okna w kuchni zrobić na jednym poziomie to z boku salonowe byłoby niżej a kuchenne wyżej ( i jak by to wyglądało ) natomiast frontowe jest wyżej w kuchni bo wg. projektu pod oknem jest zlewozmywak z baterią i okno musi być wyżej żeby się otworzyło ( no chyba że za każdym otwarciem będzie się demontowało kran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.05.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Hej, czy ktos z Maryskowiczow zauwazyl moze ze w projekcie jedno z okien kuchennych jest na wysokosci 84 cm. To dosyc nieciekawa wysokosc biorac pod uwage fakt ze standardowa wysokosc blatow to 85 cm esh Na dodatek moi murarze spartolili sprawe i z 84 zrobilo sie 81,5 Mysleliscie juz moze o tym? Andrzejko Ty jestes najblizej tego etapu - powiedz jak to wyglada u Ciebie. Jesli zalozyc ze pod tym oknem nie da sie szafki to kuchnia staje sie bardzo kiepsko ustawna Szczerze mmówiąc nie wiem jak u mnie będzie wyglądała ta sprawa po wylaniu posadzek, bo został teraz położony styropian i na pewano nie jest zgopdnie z projektem Mysle, ze to nie problem jeśli szafki robi się na zamówienie a chyba nie ma innego wyjscia choć ja jeszcze zamierzam coś pokombinowac z gotowymi Zawsze jest jakieś wyjście Choć czasami kosztuje więcej niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 08.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Andrzejko, problem polega na tym ze wysokosc blatu powinna miec te 85 cm bo inaczej bardzo niewygodne beda wszelkie prace na takim blacie a przeciez nie o to chodzi nieprawdaz? Jak juz sie buduje ten swoj wymarzony dom to chcialbym aby przebywanie w nim nie bylo meczarnia hehe ave, to o czym piszesz to prawda, okno w kuchni musi byc na tej samej wysokosci co w salonie, ale ... oba okna moglyby byc troche wyzej jednak. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.05.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 problem polega na tym ze wysokosc blatu powinna miec te 85 cm bo inaczej bardzo niewygodne beda wszelkie prace na takim blacie a przeciez nie o to chodzi nieprawdaz? Jak juz sie buduje ten swoj wymarzony dom to chcialbym aby przebywanie w nim nie bylo meczarnia hehe Masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts