Tomek23 06.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Hej. Musze pochwalić sie moją barierką Może być ? Pozdrówka Ładna. Ile Cię kosztowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 No , No ,No !!!!!! Barierka superowa! Zapewne TROCHĘ kosztowała !? Ciekawi mnie czym chcesz wykończyć stopnie - pasowałby granit , albo coś w tym stylu . Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 08.06.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 No , No ,No !!!!!! Barierka superowa! Zapewne TROCHĘ kosztowała !? Ciekawi mnie czym chcesz wykończyć stopnie - pasowałby granit , albo coś w tym stylu . Pozdrowionka! Hej Na stopnie mam zamiar połozyc jasne trepy bez podstopni Co do ceny to mysle ze dwa tysiączki to nie tak drogo? http://img141.imageshack.us/img141/7839/p10106378ia.jpg Moja Marysia na razie wygląda tak.Na szczęscie tynkarze skończyli z końcem maja teraz ocieplenie poddasza i elewacja i można wprowadzać się Na jakim etapie budowy jestescie ? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.06.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Hej Co jest budowniczowie Maryśek Nic u was nie dzieje sie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 13.06.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mam strop Czekam na więźbę. Powiem, że hurtownie to mają chyba za dużo pracy lekceważąc kolejnych klientów. Wysłałem zapytanie do kilku hurtowni z zapytaniem o dachówkę. Nikt mi jeszcze nie odpowiedział (2tyg.). A Creaton chwali się że ma 20% promocję !!! Co z tego, bo i tak nie mam gdzie jej zamówić ! Tak wyglądają nasze promocje (dodam, że wysłałem zapytanie też do przedstawiciela Creatona ) Pytałem też na forum o deskę czołową, może ktoś ją ma i może mi odpowiedzieć na pytanie? "Jak sobie pradziliście z czołową deską zakrywającą rynny? Czy z montażem były trudności, czy się nie wypacza (skręca)?" http://neverhoods.fm.interia.pl/strop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 13.06.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mam strop Wysłałem zapytanie do kilku hurtowni z zapytaniem o dachówkę. Nikt mi jeszcze nie odpowiedział (2tyg.). A Creaton chwali się że ma 20% promocję !!! Creaton ma 30% promocję. Doświadczenie nauczyło mnie, że do hurtowni trzeba iść osobiście. Moje zapytania via. e-mail i faks były ignorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 14.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ma strop Moje gratulacje , widze ze masz tą samą wersja Maryski co ja Ja zrezygnowałem z deski a to dlatego , ze po kilku latach nie tyko może być skręcona (chyba ze wykona się ją z kilku gatunków drzewa) ale także spróchniała ( bo jaki srodek moze zabezpieczyć drzewo na kilkanascie a może kilkadziesiąt lat ) wiec moje zdanie jest takie , że mogą być z nią same problemy. Co do hurtowni to najlepszym okresem do składania ofert jest zima tzw martwy sezon, hutownie w tym okresie łapią każego klienta . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.06.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mam strop Ja też !!!! Zalany w poniedziałek z samego rana --najgorsze jest to ,że nadeszła fala upałów i bez przerwy muszę go polewać! Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.06.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Gratuluję nowych stropów Maryśkowych nowerhoods i mikołąj Gratulacje Co tam polewnie w upały wązne ze strop jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 15.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 A nasza Maryska po "dachowaniu" wyglada tak http://www.iiijek.tx.pl/soopel/marysia_czerwiec.JPG W srodku tynki juz schna, kladzie sie styropian i niedlugo wylewki. I wlasnie ... kto z Was ma juz wylewki? Ogolnie ludki ktore klada mi steropian nie wygladaja na wielkich znawcow i ze tak powiem lezy on sobie jak lezy, raz plasko raz mniej, niektore kawalki sie chybocza. Czy tak byc powinno? Przeciez nawet jak to sie zaleje betonem to taka podloga bedzie chyba plywac nie? Moze to tylko obawy laika ale zawsze warto spytac Dzieki za info Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Zdecydowanie ładniejszy w czerwonej czapeczce! ad Michał: co do ilości tych "cegieł" to raczej sie zgadza! Z taką pewną nieśmiałością jeśli masz cyferki dotyczące ilości dachówek i inne to, proszę podawaj (jeśli możesz - oczywiście) a dachówki to jaki "model"? kolor ładny - taki... łagodny Jolla chyba zapracowana (mówię o zawansowanych w budowie), ale może tez się odezwie? pozdrowienia! ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 16.06.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 W zalozeniu bylo 2140 sztuk dachowek a ile dokladnie poszlo tego nie wiem bo nie mam jeszcze faktury ale pewnie cos kolo tego. Dachowka L-15 firmy Koramic. Najtansza tej firmy ale calkiem ladnie sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 16.06.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Jeszcze jedno pytanie - czy pod styropian na parterze kladliscie pape? Czytalem na muratorze gdzies ze sama folia nie wystarcza. Tylko qrcze ciezko ta pape polozyc jak sie juz ma kanalize i ogrzewanie .... Esh madry czlowiek po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.06.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Soopel gratulki twoja maryśka jest super Co do papy to fakt pisza że trzeba dawać ale u nas była tylko folia Ale jak to będzie to w użytkowaniu to czas pokaże Co do styropianu to u nas raczej nie było lużnych klawałków, były i małe i większe ale raczej na scisle ułozone Pozdrawiam was wszytkich serdecznie I trzymam kciuki za wszytkie stany i wszystkie etapy i wszystkie radości przy budowie waszych Marysiek Maryśka to super dom, choć nie mieszkam ale już to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 21.06.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wszyscy chyba strasznie zajęci i Marysia spadła na drugą stronę.Fajne te wasze Maryski.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 21.06.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Pozdrawiam wszystkie Maryski U nas pomalu rosna mury, niedlugo przyjdzie czas na strop, a my juz myslimy o wykanczaniu, biegamy i sprawdzamy ceny instalacji CO, okien, drzwi, bram... Mam pytanko, jakie macie tynki wewnetrzne i ile kosztowalo ich wykonanie, mam oferte na gispowe wraz z materialem po 17zl/m2 ale nie wiem czy to duzo czy nie? Ile kosztuje tradycyjne? Dlaczego warto stosowac gispsowe? A moze lepsze cementowo - wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 23.06.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam Kolego co do tynków to wszystko zależy od Ciebie tzn. co chcesz mieć w domu na ścianach , chcesz mieć gładkie i równe ściany to najlepszy jest tynk gipsowy a jeśli chcesz miec tynk praktyczny tzn. mało podatny na uszkodzenia to najlepszy będzie tynk tradycyjny. Cena jaką podałeś jest bardzo niska w Wa-wie 1 m2 tynku gipsowego to 21-23 zł. Ja wybrałem tynk tradycyjny który wraz z posadzkami kosztował mnie 12 tyś.Oczywście materiał i robocizna .Nie wiem czy to duzo czy mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 24.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ja za tradycyjny zaplacilem w sumie ok 17 tys (tynki plus wylewki, steropian, folia itp tyle ze razem z piwnica). W sumie mialem niecale 1000 m2 (tynki plus wylewki). Cena za tynki to 13 zl (z materialem), wylewki 11 zl robocizna plus material. Hej 1, ile miales m2 tynkow a ile posadzek? Pozdrowienia Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 26.06.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Hej 1, ile miales m2 tynkow a ile posadzek? Hej Tynki to 486 m2 co do posadzek to około 200m2 . Michał skąd wzieło sie u Ciebie tyle metrów kwadratowych tynków i posadzek (1000) Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 26.06.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Mam jeszcze piwnice 60 m2 posadzek to daje duuuzo tynkow niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts