Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No , No ,No !!!!!!

Barierka superowa! :D

Zapewne TROCHĘ kosztowała !?

Ciekawi mnie czym chcesz wykończyć stopnie - pasowałby granit , albo coś w tym stylu . :wink:

Pozdrowionka! :D

Hej :D Na stopnie mam zamiar połozyc jasne trepy bez podstopni :) Co do ceny to mysle ze dwa tysiączki to nie tak drogo? 8)

http://img141.imageshack.us/img141/7839/p10106378ia.jpg

Moja Marysia na razie wygląda tak.Na szczęscie tynkarze skończyli z końcem maja teraz ocieplenie poddasza i elewacja i można wprowadzać się

Na jakim etapie budowy jestescie ?

Pozdrówka :D :D

Mam strop :)

Czekam na więźbę. Powiem, że hurtownie to mają chyba za dużo pracy lekceważąc kolejnych klientów.

Wysłałem zapytanie do kilku hurtowni z zapytaniem o dachówkę. Nikt mi jeszcze nie odpowiedział (2tyg.).

A Creaton chwali się że ma 20% promocję !!!

Co z tego, bo i tak nie mam gdzie jej zamówić ! Tak wyglądają nasze promocje

(dodam, że wysłałem zapytanie też do przedstawiciela Creatona )

Pytałem też na forum o deskę czołową, może ktoś ją ma i może mi odpowiedzieć na pytanie?

"Jak sobie pradziliście z czołową deską zakrywającą rynny? Czy z montażem były trudności,

czy się nie wypacza (skręca)?"

http://neverhoods.fm.interia.pl/strop.jpg

Mam strop :)

Wysłałem zapytanie do kilku hurtowni z zapytaniem o dachówkę. Nikt mi jeszcze nie odpowiedział (2tyg.).

A Creaton chwali się że ma 20% promocję !!!

Creaton ma 30% promocję. Doświadczenie nauczyło mnie, że do hurtowni trzeba iść osobiście. Moje zapytania via. e-mail i faks były ignorowane.

Ma strop

Moje gratulacje , widze ze masz tą samą wersja Maryski co ja :) :D Ja zrezygnowałem z deski a to dlatego , ze po kilku latach nie tyko może być skręcona (chyba ze wykona się ją z kilku gatunków drzewa) ale także spróchniała ( bo jaki srodek moze zabezpieczyć drzewo na kilkanascie a może kilkadziesiąt lat ) wiec moje zdanie jest takie , że mogą być z nią same problemy. :wink:

Co do hurtowni to najlepszym okresem do składania ofert jest zima tzw martwy sezon, hutownie w tym okresie łapią każego klienta .

Pozdrówka :D

A nasza Maryska po "dachowaniu" wyglada tak :)

http://www.iiijek.tx.pl/soopel/marysia_czerwiec.JPG

W srodku tynki juz schna, kladzie sie styropian i niedlugo wylewki. I wlasnie ... kto z Was ma juz wylewki? Ogolnie ludki ktore klada mi steropian nie wygladaja na wielkich znawcow i ze tak powiem lezy on sobie jak lezy, raz plasko raz mniej, niektore kawalki sie chybocza. Czy tak byc powinno? Przeciez nawet jak to sie zaleje betonem to taka podloga bedzie chyba plywac nie? Moze to tylko obawy laika ale zawsze warto spytac :)

Dzieki za info

Michał

Zdecydowanie ładniejszy w czerwonej czapeczce! :lol: :lol:

ad Michał: co do ilości tych "cegieł" to raczej sie zgadza!

Z taką pewną nieśmiałością :oops: :wink: jeśli masz cyferki dotyczące ilości dachówek i inne to, proszę podawaj (jeśli możesz - oczywiście):D a dachówki to jaki "model"? kolor ładny - taki... łagodny

Jolla chyba zapracowana (mówię o zawansowanych w budowie), ale może tez się odezwie? pozdrowienia!

ewa

Soopel gratulki twoja maryśka jest super 8) 8)

Co do papy to fakt pisza że trzeba dawać ale u nas była tylko folia :-?

Ale jak to będzie to w użytkowaniu to czas pokaże 8)

Co do styropianu to u nas raczej nie było lużnych klawałków, były i małe i większe ale raczej na scisle ułozone 8)

Pozdrawiam was wszytkich serdecznie :p :p :p

I trzymam kciuki za wszytkie stany i wszystkie etapy i wszystkie radości przy budowie waszych Marysiek 8)

Maryśka to super dom, choć nie mieszkam ale już to wiem :wink: 8)

Pozdrawiam wszystkie Maryski ;-)

U nas pomalu rosna mury, niedlugo przyjdzie czas na strop, a my juz myslimy o wykanczaniu, biegamy i sprawdzamy ceny instalacji CO, okien, drzwi, bram...

Mam pytanko, jakie macie tynki wewnetrzne i ile kosztowalo ich wykonanie, mam oferte na gispowe wraz z materialem po 17zl/m2 ale nie wiem czy to duzo czy nie? Ile kosztuje tradycyjne? Dlaczego warto stosowac gispsowe? A moze lepsze cementowo - wapienne?

Witam :D

Kolego co do tynków to wszystko zależy od Ciebie tzn. co chcesz mieć w domu na ścianach , chcesz mieć gładkie i równe ściany to najlepszy jest tynk gipsowy a jeśli chcesz miec tynk praktyczny tzn. mało podatny na uszkodzenia to najlepszy będzie tynk tradycyjny. 8)

Cena jaką podałeś jest bardzo niska w Wa-wie 1 m2 tynku gipsowego to 21-23 zł.

Ja wybrałem tynk tradycyjny który wraz z posadzkami kosztował mnie 12 tyś.Oczywście materiał i robocizna .Nie wiem czy to duzo czy mało :-?

Pozdrawiam :D

Ja za tradycyjny zaplacilem w sumie ok 17 tys (tynki plus wylewki, steropian, folia itp tyle ze razem z piwnica).

W sumie mialem niecale 1000 m2 (tynki plus wylewki).

Cena za tynki to 13 zl (z materialem), wylewki 11 zl robocizna plus material.

Hej 1, ile miales m2 tynkow a ile posadzek?

Pozdrowienia

Michał