Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

u mnie ostatnio nawał prac służbowych więć dziennik leży odłogiem, ale postępy w pracach duże . Więźba już gotowa jeszcze małe poprawki w jaskółce, po zmianach bedzie to raczej daszek podparyt 2 słupkami z drewna. W poniedziałek zaczynają kłaść dachówkę. :lol:

U mnie dzisiaj bedzie zalewanie stropu, prace ida do przodu az milo. Czasami to mnie tylko przeraza, czy aby panowie nie pracuja za szybko

Tylko pozazdrościć!!!! :oops:

Moja ekipa po zalaniu stropu , uznała że strop musi "dojrzeć" i poszli na inną

budowę ,a ów dojrzewa, dojrzewa .......mnie natomiast trafia .......! :evil: :evil:

No, ale od poniedziałku mają ruszyć dalej.

Wszystkim życzę postępów w budowie :wink: :D !!!!

Pozdrówka! :D

Ja mam ten pion przesuniety na sciane pomiedzy salonem a garazem w rogu (przy oknach). Troche to komplikuje sprawe w lazience na poddaszu (dluzsze rury kanalizacyjne i troche wyzej przez to sa polozone zeby zachowac spadek). Ale ostatecznie sie udalo. Moj hydraulik zakryl te rury pianka, mam nadzieje ze troche to wygluszy i bedzie ok. Zobaczymy w praktyce.

Pozdrawiam

Michał

Czy zostawiliście w salonie rurę kanalizacyjną (pion)

z łazienki na poddaszu?

Jak to wygłuszyć aby szum wody nie zakłócał spokoju przed kominkiem?

A może ktoś wpadł na inne rozwiązanie?

Hej :D

Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp. co do wyciszenia to mozna owinąć filcem daje niezły efekt. :lol:

Pozdrawiam :lol:

Czy zostawiliście w salonie rurę kanalizacyjną (pion)

z łazienki na poddaszu?

Jak to wygłuszyć aby szum wody nie zakłócał spokoju przed kominkiem?

A może ktoś wpadł na inne rozwiązanie?

Hej :D

Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp. co do wyciszenia to mozna owinąć filcem daje niezły efekt. :lol:

Pozdrawiam :lol:

To masz tak jak ja 8)

Ciesze się z postępów w waszych Maryśkach, obby szybciej do przzodu 8)

Ale musze sie wam pochwalić, ja juz mieszkam u siebie w domku :p :p :p

Jest ok choć brakuje we wnętrzach wszystkiego co wiąze sie z wykończniem, choć ja to nazywam raczej wystrojem :wink:

Okno w kuchni o którym myślałam że będzie zbyt słoneczne jest na szczescie zostawionwe i bardzo dobrze bo było by ciemno :-? i ponuro 8)

Wszytko jest ok i super w Maryśkach poukładane 8)

Nawt schowek pod schodami kmtóry teraz służy za lodówkę :lol: :lol: :lol:

Pozdrówka 8)

Ale musze sie wam pochwalić, ja juz mieszkam u siebie w domku :p :p :p

No to gratulacje a parapetówa była?Ja niestey musze zaczekać do przyszłego roku , zakład energetyczny ociąga sie z podłaczeniem prądu , koperty nie dam a prąd i tak dostane :x

Pozdrówka :D

Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp.

Co ze spadkiem ... % na metr? Ile powinnien wynosić?

A może przenisłeś wannę (prysznic) w przeciwległy kąt, lub podniosłeś podłogę w łazience?

Mam 4m do nowej kanalizy, ale czy to wystarczy?

http://neverhoods.fm.interia.pl/kanaliza%20parter_v2_forum.jpg

Jacek

Co ze spadkiem ... % na metr? Ile powinnien wynosić?

A może przenisłeś wannę (prysznic) w przeciwległy kąt, lub podniosłeś podłogę w łazience?

Cześć Jacku , rzeczywiście wanne na górze przeniosłem w drugi róg , a kabine zlikwidowałem wystarczy na dole ,odpływ od umywalki umieściłem w podłodze to umożliwiło mi zlikwidowanie drugiego pionu , co do spadku to mój fachowiec powiedział ze 2 cm na metr spokojnie wystarczy.

Pozdrawiam :D

:o :roll: :o :o :o :o

kolejny dylemat: proszę "maryskowiczów" o informacje:

1. gdzie macie umiejscowiony licznik do wody (jutro bedzie woda doprowadzona, myślimy o kotłowni na scianie garazu)

2. Przekroje więżby! jest 6*18, majster radzi 7*18 - pod dachówkę brassowską - czy zmienialiście? Jollu jakie Ty masz wymiary? (więźby - oczywiście :lol: ), A Ty Rafał?

(więźba zamówiona taka , jak w projekcie, ale jeszcze możemy zmienić)

pozdrawiam

Ewa

:o :roll: :o :o :o :o

kolejny dylemat: proszę "maryskowiczów" o informacje:

1. gdzie macie umiejscowiony licznik do wody (jutro bedzie woda doprowadzona, myślimy o kotłowni na scianie garazu)

U mnie będzie w kotłowni bo tak kazałem zaprojektować przyłącze wodne (rura biegnie wzdłuż domu i wchodzi do domu w kotłowni), tak poszło na ZUD i taki projekt zgłaszałem z starostwie. Czy nie jest aby za późno na zmiany przebiegu rury, która idzie na zewnątrz ? Chyba, że chcesz do kotłowni „dojechać” rurami w środku. Ja chciałem uniknąć prowadzenia rur poprzez garaż aby jakiejś mroźnej zimy rura nie zamarzła (chyba nie będę grzał garażu, a już na pewno nie przed wprowadzeniem się).

2. Przekroje więżby! jest 6*18, majster radzi 7*18 - pod dachówkę brassowską - czy zmienialiście? Jollu jakie Ty masz wymiary? (więźby - oczywiście :lol: ), A Ty Rafał?

(więźba zamówiona taka , jak w projekcie, ale jeszcze możemy zmienić)

pozdrawiam

Ewa

Mój cieśla powiedział, że pod moją dachówkę (Creaton Kera Pfanne) takie przekroje wystarczą, ale jak mam za dużo pieniędzy to mogę zwiększyć.

Witam, mam juz wodę, i rura biegnie przez garaz, bo tak było w planach, chodziło mi raczej o ścianę - licznik mam umiejscowiony na scianie garazowej - blisko komina, bo tak mi sie wydawało najdogodniej - gdyby coś było nie tak, to można przenieść potem w inne miejsce.

Co do krokwi... architekt mówi, że wystarczą takie wymiary, jak sa w projekcie, majster zaś twierdzi, ze grubsze byłyby lepsze :roll: :-? Wiem, ze wiekszość maryskowiczów robiła także grubsze...

. Tomek na jakim etapie jesteś?

Ewa