soopel 26.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Sredni koszt wychodzi podobny bo ok 17 zl z materialami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.06.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Jak tam wasze budowy, pochwalcie się jakąś fotka może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 29.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam wszystkich u mnie ostatnio nawał prac służbowych więć dziennik leży odłogiem, ale postępy w pracach duże . Więźba już gotowa jeszcze małe poprawki w jaskółce, po zmianach bedzie to raczej daszek podparyt 2 słupkami z drewna. W poniedziałek zaczynają kłaść dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 30.06.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 U mnie dzisiaj bedzie zalewanie stropu, prace ida do przodu az milo. Czasami to mnie tylko przeraza, czy aby panowie nie pracuja za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.06.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 U mnie dzisiaj bedzie zalewanie stropu, prace ida do przodu az milo. Czasami to mnie tylko przeraza, czy aby panowie nie pracuja za szybko Tylko pozazdrościć!!!! Moja ekipa po zalaniu stropu , uznała że strop musi "dojrzeć" i poszli na inną budowę ,a ów dojrzewa, dojrzewa .......mnie natomiast trafia .......! No, ale od poniedziałku mają ruszyć dalej. Wszystkim życzę postępów w budowie !!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 03.07.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam,Czy zostawiliście w salonie rurę kanalizacyjną (pion)z łazienki na poddaszu?Jak to wygłuszyć aby szum wody nie zakłócał spokoju przed kominkiem?A może ktoś wpadł na inne rozwiązanie? PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 03.07.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ja mam ten pion przesuniety na sciane pomiedzy salonem a garazem w rogu (przy oknach). Troche to komplikuje sprawe w lazience na poddaszu (dluzsze rury kanalizacyjne i troche wyzej przez to sa polozone zeby zachowac spadek). Ale ostatecznie sie udalo. Moj hydraulik zakryl te rury pianka, mam nadzieje ze troche to wygluszy i bedzie ok. Zobaczymy w praktyce. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 03.07.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Czy zostawiliście w salonie rurę kanalizacyjną (pion) z łazienki na poddaszu? Jak to wygłuszyć aby szum wody nie zakłócał spokoju przed kominkiem? A może ktoś wpadł na inne rozwiązanie? Hej Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp. co do wyciszenia to mozna owinąć filcem daje niezły efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Czy zostawiliście w salonie rurę kanalizacyjną (pion) z łazienki na poddaszu? Jak to wygłuszyć aby szum wody nie zakłócał spokoju przed kominkiem? A może ktoś wpadł na inne rozwiązanie? Hej Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp. co do wyciszenia to mozna owinąć filcem daje niezły efekt. Pozdrawiam To masz tak jak ja Ciesze się z postępów w waszych Maryśkach, obby szybciej do przzodu Ale musze sie wam pochwalić, ja juz mieszkam u siebie w domku Jest ok choć brakuje we wnętrzach wszystkiego co wiąze sie z wykończniem, choć ja to nazywam raczej wystrojem Okno w kuchni o którym myślałam że będzie zbyt słoneczne jest na szczescie zostawionwe i bardzo dobrze bo było by ciemno i ponuro Wszytko jest ok i super w Maryśkach poukładane Nawt schowek pod schodami kmtóry teraz służy za lodówkę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 03.07.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ale musze sie wam pochwalić, ja juz mieszkam u siebie w domku No to gratulacje a parapetówa była?Ja niestey musze zaczekać do przyszłego roku , zakład energetyczny ociąga sie z podłaczeniem prądu , koperty nie dam a prąd i tak dostane Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 03.07.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ja ten pion sprowadziłem do pionu w pomieszczeniu gosp. Co ze spadkiem ... % na metr? Ile powinnien wynosić? A może przenisłeś wannę (prysznic) w przeciwległy kąt, lub podniosłeś podłogę w łazience? Mam 4m do nowej kanalizy, ale czy to wystarczy? http://neverhoods.fm.interia.pl/kanaliza%20parter_v2_forum.jpg Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 05.07.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Co ze spadkiem ... % na metr? Ile powinnien wynosić? A może przenisłeś wannę (prysznic) w przeciwległy kąt, lub podniosłeś podłogę w łazience? Cześć Jacku , rzeczywiście wanne na górze przeniosłem w drugi róg , a kabine zlikwidowałem wystarczy na dole ,odpływ od umywalki umieściłem w podłodze to umożliwiło mi zlikwidowanie drugiego pionu , co do spadku to mój fachowiec powiedział ze 2 cm na metr spokojnie wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 11.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Nasza Marysia wystaje już ze 30 cm nad ziemią , albo i wiecej? (fundamenty wszędzie wyglądają tak samo, więc na razie zdjęć nie wklejam) i jest polewana bo gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 12.07.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A moja Marysia już na mecie pierwszego etapu, jutro kładą ostatnie dachówki, kosmetyka, mała przerwa czekamy na okna i drzwi i nastę0pny etap. We wrzesniu tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 16.07.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Coś Marysia nam znowu spadła,Jolla gratulacje za zamknięcie stanu surowego otwartego,Moja Iskierka południowa ma juz wiezbe na gorze,http://img89.imageshack.us/img89/4995/img3492ym6.th.jpgNo i ganek prawie gotowyhttp://img82.imageshack.us/img82/7482/img3493cd5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.07.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 kolejny dylemat: proszę "maryskowiczów" o informacje: 1. gdzie macie umiejscowiony licznik do wody (jutro bedzie woda doprowadzona, myślimy o kotłowni na scianie garazu) 2. Przekroje więżby! jest 6*18, majster radzi 7*18 - pod dachówkę brassowską - czy zmienialiście? Jollu jakie Ty masz wymiary? (więźby - oczywiście ), A Ty Rafał? (więźba zamówiona taka , jak w projekcie, ale jeszcze możemy zmienić) pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.07.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Licznik mam tak samo umieszczony a dach niestety nie kryty dachówką więc nie pomogę rafał fajna twoja Iskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 18.07.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam,moje krokwie sa 10x20, napierw powiekszyl je wykonawca, a pozniej jeszcze kierowniczka budowy,u Jolli z tego co pamietam sa troche mniejsze, chyba 8x16, ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 18.07.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 kolejny dylemat: proszę "maryskowiczów" o informacje: 1. gdzie macie umiejscowiony licznik do wody (jutro bedzie woda doprowadzona, myślimy o kotłowni na scianie garazu) U mnie będzie w kotłowni bo tak kazałem zaprojektować przyłącze wodne (rura biegnie wzdłuż domu i wchodzi do domu w kotłowni), tak poszło na ZUD i taki projekt zgłaszałem z starostwie. Czy nie jest aby za późno na zmiany przebiegu rury, która idzie na zewnątrz ? Chyba, że chcesz do kotłowni „dojechać” rurami w środku. Ja chciałem uniknąć prowadzenia rur poprzez garaż aby jakiejś mroźnej zimy rura nie zamarzła (chyba nie będę grzał garażu, a już na pewno nie przed wprowadzeniem się). 2. Przekroje więżby! jest 6*18, majster radzi 7*18 - pod dachówkę brassowską - czy zmienialiście? Jollu jakie Ty masz wymiary? (więźby - oczywiście ), A Ty Rafał? (więźba zamówiona taka , jak w projekcie, ale jeszcze możemy zmienić) pozdrawiam Ewa Mój cieśla powiedział, że pod moją dachówkę (Creaton Kera Pfanne) takie przekroje wystarczą, ale jak mam za dużo pieniędzy to mogę zwiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.07.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam, mam juz wodę, i rura biegnie przez garaz, bo tak było w planach, chodziło mi raczej o ścianę - licznik mam umiejscowiony na scianie garazowej - blisko komina, bo tak mi sie wydawało najdogodniej - gdyby coś było nie tak, to można przenieść potem w inne miejsce. Co do krokwi... architekt mówi, że wystarczą takie wymiary, jak sa w projekcie, majster zaś twierdzi, ze grubsze byłyby lepsze Wiem, ze wiekszość maryskowiczów robiła także grubsze... . Tomek na jakim etapie jesteś? Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts