ave 31.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Nie mogę znaleźć emotikonu z opadającą szczęką (fakt, że nie szukałam zbyt intensywnie ) ale Maryśki pięknieją............ (kołderkę... jakiś Ty mało romantyczny - to koszulka gratulacje!!!! p.s. dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 31.07.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witajcie! Nie było mnie jakiś czas , a tu tyle się wydarzyło!!! Wasze domki rosną i pięknieją ,uznanie dla Joli iCzarka. Ja też pomału idę na przód , więzba stoi -choć nie kompletna ,muszę dorobić daszek ,tylko czekam aż murarze skończą słupki [ jednak będą z klinkru ]. Zrobiłem też wycenę okien -"złoty dąb "---ok.12500zł ,pięcio komorowe -szyba 1.0 + szpros 18mm. brama garażowa segmętowa -kaseton -3300zł z montażem. Czy to drogo??? Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 01.08.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Zrobiłem też wycenę okien -"złoty dąb "---ok.12500zł ,pięcio komorowe -szyba 1.0 + szpros 18mm. brama garażowa segmętowa -kaseton -3300zł z montażem. Czy to drogo??? Hej Jak dla mnie to drogo ja za białe pięcio komorowe zapłaciłem 7500 tyś fakt ze te szprosy biją Cię po keszeni Szukaj dalej moze znajdziesz taniej. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 01.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam , chyba bede tu juz częściej zaglądać. Projekt Marysi jest , warunki przyłączenia na gaz, wodę i prąd też. Za chwilę będzie mapa do celów projktowych . Prośba ..podajcie koszty poszególnych etapów Marysi .muszę sie zorientować ,żeby widedzieć ile zarabiać i jak rozkładać siły na budowie )) pozdrawiam Maryśkowiczów )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 01.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam , chyba bede tu juz częściej zaglądać. Projekt Marysi jest , warunki przyłączenia na gaz, wodę i prąd też. Za chwilę będzie mapa do celów projktowych . Prośba ..podajcie koszty poszególnych etapów Marysi .muszę sie zorientować ,żeby widedzieć ile zarabiać i jak rozkładać siły na budowie )) pozdrawiam Maryśkowiczów )) Jeśli chcesz mogę Ci podesłać dokładne zestawienie wszystkich moich wydaków, które do tej pory poniosłem (w pliku Excela). Jeśli jesteś zainteresowany/a podeślij swojego e-maila na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 02.08.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam szanownych Maryśkowiczów. Jestem ciekawy czy wszyscy tak robiliście podłogę na gruncie jak Jolla. Wydaje sie że weszly tam tony stali . Choc musze jedno przyznac podobają mi się wykonawcy Jolli . Ładna , dokładna robota. Brawo Jolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 02.08.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam szanownych Maryśkowiczów. Jestem ciekawy czy wszyscy tak robiliście podłogę na gruncie jak Jolla. Wydaje sie że weszly tam tony stali . Choc musze jedno przyznac podobają mi się wykonawcy Jolli . Ładna , dokładna robota. Brawo Jolla. Witam, u mnie bylo troche inaczej, na ubity piasek zostal wylany B-15 pomiedzy sciany fundamentowe, bez dodatkowego zbrojenia, przygotowanie podlog pod wylewke mozna zobaczyc w moich zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 02.08.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam szanownych Maryśkowiczów. Jestem ciekawy czy wszyscy tak robiliście podłogę na gruncie jak Jolla. Wydaje sie że weszly tam tony stali . Choc musze jedno przyznac podobają mi się wykonawcy Jolli . Ładna , dokładna robota. Brawo Jolla. U mnie poszedł B15 na super zagąszczony grunt (piasek wsypywany ręcznie, zagęszczany warstwami 20cm zagęszczarką 110kg). Abym spał spokojnie daliśmy maty zbrojeniowe z drutu 3mm, o oczku 10cm. Koszt mat na cały dom (100m2) to 320 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 03.08.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam. To zupełnie co innego niż to co w projekcie, juz liczylem ile mnie beda kosztowac te prety fi 8 co 15 cm ( chyba duzo !!) wiekszy koszt . Dzieki za posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 04.08.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hej,Mam do was pytanie, jaka izolacje planujecie na zewnatrz welna czy styropian? Jaka grubosc? Ja mam scianki z pth 25 i zastanawiam sie czy dac 10, 12 a moze 15cm styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 04.08.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hej, Mam do was pytanie, jaka izolacje planujecie na zewnatrz welna czy styropian? Jaka grubosc? Ja mam scianki z pth 25 i zastanawiam sie czy dac 10, 12 a moze 15cm styro? U mnie będzie 15 cm. Jeszcze nie wiem czego. Jak nie będzie "drobnych" to styropian, jak będą to wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 04.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam!Mam do was pytanie, jaka izolacje planujecie na zewnatrz welna czy styropian? Jaka grubosc? Ja mam scianki z pth 25 i zastanawiam sie czy dac 10, 12 a moze 15cm styro? _________________ Wmoim przypadku jest 10 wełny , ale dodatkowo klinkier ,tak że ścianę mam 50cm.Gdybym dawał styropian to 15 na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 05.08.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witajcie Nic się chwilowo nie dizeje na mojej budowie, a juz mnie nosi, czekamy na okna bramę i drzwi bedą montowane za tydzień. Za okna płacę 10700 zł kolor jednostronny, szyba P2 duże okno tarasowe 2300x2700, pięcio komorowe. Brama garazowa z napędem segmentowa 2700 zł. Co do podłogi na gruncie zbrojenie , które tam włożyciśmy fi 8 oczko 15 kosztowało 1700 zł piasek zageszczony warstwowo i na to beton B 15 , będę spać spokojnie , że się nie zarwie , niestety u dwóch moich znajomych podłogi po samym zageszczeniu załamały się i było kucie i dodatkowe koszty. Też chciałabym zaoszczedzić , ale narazie to nie wychodzi. Mimo tego koszt stanu surowego mnie zadawala. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 06.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam, Nasza Iskierka poludniowa wczoraj dostala okienka i brame garazowa, chwilke wczesniej zamontowalismy alarm i drzwi wejsciowe. A jak u was postepy prac? Nasza południowa od frontu: http://img108.imageshack.us/img108/9199/20060806budowa001lc2.th.jpg od tylu: http://img131.imageshack.us/img131/729/20060806budowa007bc1.th.jpg i z boku: http://img150.imageshack.us/img150/5493/20060806budowa006cj5.th.jpg Wiecej zdjec w albumie, Pozdrufki dla wszystkich budujacych i sie wykanczajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.08.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No no pieknie to wygląda, okna hajne Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wszytkich budujących Marsyię przywołuję do porządku Co u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wszytkich budujących Marsyię przywołuję do porządku Co u was I Marysiopodobne( Iskierki) też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Wszytkich budujących Marsyię przywołuję do porządku czuję się przywołana czekamy na strop.. czekamy..... czekamy..... a tymczasem pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 18.08.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam witam , długo mnie tu nie było .Niestety mało czasu, wszystkiego trzeba było dopilnować ........ Maryśka obecnie wygląda tak: http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/P8173058.jpg http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/P8173055.jpg http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/P8173053.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.08.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wszytkich budujących Marsyię przywołuję do porządku czuję się przywołana czekamy na strop.. czekamy..... czekamy..... a tymczasem pozdrawiamy No już lepiej, wiadomo na co czekamy wspólnie Petroniuszu to twoja Maryśka jest już takaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cicho siedzisz a jak wyskoczysz to z zaskoczenia Super wygląda Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts