andrzejka 31.10.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 MIkołaj piękna Maryśka....................... Taka jakąś nastrojowa mi sie wyadaje, bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Cy waszym zdaniem Maryśkę da sie takpomalować http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_304_8.jpg czy ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.11.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Co u was słychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.11.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Co u was słychac a chyba nic nowego ............ śnieżek......jeszcze tylko deski na okna i drzwi i zapadamy w budowlany sen zimowy http://images1.fotosik.pl/243/8eae394ea3412278.jpg a jak Twoja Andrzejko elewacja? i jeszcze pytanie: z chudziaka nie wystaje mi rurka do zmywarki (w kuchni oczywiście) czy trzeba wykuwać czy starczy jedno ujście - do zlewu i zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 05.11.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witajcie! "Śnieżek"-u nas od trzech dni wieje i pada deszcz , dziś kopałem rowki odwadniające , żeby woda z rynien nie stała pod budynkiem. Andrzejko ,czy aby nie zapużno na elewację -nie lepiej poczekać do wiosny?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 05.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 U mnie też robi się elewacja. najgorsze jest jednak to, że od środy ruszają tynki. trochę sie tego boję, bo faktycznie już późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.11.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Andrzejko ,czy aby nie zapużno na elewację -nie lepiej poczekać do wiosny?! Terazchcemy do zimy tylko zagruntować gruntem w kolorze elewacji a tynk zewnętrzny wiosną oczywiście jeszcze pytanie: z chudziaka nie wystaje mi rurka do zmywarki (w kuchni oczywiście) czy trzeba wykuwać czy starczy jedno ujście - do zlewu i zmywarki? Ja nie mam zmywarki Nie chciałam bo zmywanie garów przy oknie wydawało mi sie całkiem interesujące ale już żałuje Moim zdaniem powinno wystarczyć jedno ujście Przeciez nie raz do jednej rury są doprowadzane inne Ale moze niech sie wypowie jakiś spec U mnie też robi się elewacja. najgorsze jest jednak to, że od środy ruszają tynki. trochę sie tego boję, bo faktycznie już późno. Rob może jeszcze kilka dni ciepła - w miarę bedzie Oby Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 06.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 U mnie też robi się elewacja. najgorsze jest jednak to, że od środy ruszają tynki. trochę sie tego boję, bo faktycznie już późno. Hej Faktycznie troche za późno nie boisz sie że nie wyschną i beda odparzone ?Tradycyjne tynki potrzebuja około dwóch miesięcy na wyschnięcie A teraz z innej beczki , ogladam wasze zdjecia i zauważyłem ze niektóre kominy sa bardzo niskie - wręcz małe czy nie boicie się że w tych małych kominach może być ciąg wsteczny ? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 [A teraz z innej beczki , ogladam wasze zdjecia i zauważyłem ze niektóre kominy sa bardzo niskie - wręcz małe czy nie boicie się że w tych małych kominach może być ciąg wsteczny ? też miałam takie watpliwości - ten z przodu jest tylko wentylacyjny, gdyby zastosować same dachówki wentylacyjne byłby jeszcze niższy, z tyłu jest równy z kalenicą - oprócz tego da się tzw "strażaka" - sasiad ma komin od kominka niższy od naszego i na razie nic mu się nie dzieje. (w tej chwili jestem zaaferowana ilością i grubością wełny, którą trzeba dać na poddasze - proszę o pomoc (mam już dane Andrzejki) pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 06.11.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 (w tej chwili jestem zaaferowana ilością i grubością wełny, którą trzeba dać na poddasze - proszę o pomoc (mam już dane Andrzejki) pozdrawiam Ewa Hej U mnie jest 15 cm miedzy krokwie i 6 cm w poprzek jak narazie jest extra mysle ze gdybym teraz ocieplal dal bym 20 cm miedzy krokwie. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 [A teraz z innej beczki , ogladam wasze zdjecia i zauważyłem ze niektóre kominy sa bardzo niskie - wręcz małe czy nie boicie się że w tych małych kominach może być ciąg wsteczny ? też miałam takie watpliwości - ten z przodu jest tylko wentylacyjny, gdyby zastosować same dachówki wentylacyjne byłby jeszcze niższy, z tyłu jest równy z kalenicą - oprócz tego da się tzw "strażaka" - sasiad ma komin od kominka niższy od naszego i na razie nic mu się nie dzieje. (w tej chwili jestem zaaferowana ilością i grubością wełny, którą trzeba dać na poddasze - proszę o pomoc (mam już dane Andrzejki) pozdrawiam Ewa Ocieplenie poddasza to bardzo ważna rzecz U nas wydawało sie , zę jest zrobiona dobrze i dokładnie a jednak......... Ucieka ciepło z poddasza na strych przez małe szczeliny i woda sie skrapla na foli, jest to bardzo niebezpiczne Jutro mąz ma docieplać raz jeszcze sufit poddasza na strychu 5 by zakryc te niewielkie szczeliny A i będziemy wybijac w szczytach otwory na kratki wentylacyjne, bo chopć sa na strychu przeciągi coś jest nie tak z wentylacją Nie mówią cjuż o spierniczonej rynnie co nie ma spadku Tęz do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.11.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 to mój "strych" http://images2.fotosik.pl/235/b1887d293bf64df1.jpg czy macie jakieś dojście na ten stryszek , bo my nie planowaliśmy co do zawilgocenia folii - mamy sporo dachówek wentylacyjnych - moze to pomoże ]p.s. poprzednio mówiąc o kominach wentylacyjnych myslałam o kominkach nie dachówkach wentylacyjnych a co do ocieplenia... miedzy krokwie chcemy dać 18 cm ... a druga warstwa miała być 5 cm ale w takim razie moze dać więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 06.11.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Terazchcemy do zimy tylko zagruntować gruntem w kolorze elewacji a tynk zewnętrzny wiosną oczywiście Ja słyszalem , że nie należy zbyt długo czekać między gruntowaniem a kładzeniem tynku , bo ściana się zakurzy i gruntowanie praktycznie należałoby powtórzyć . Co do ocieplenia dachu , to planuję 20 cm. między krokwie +5cm na górę, krokwie mam 18 , więc myślę że będzie ok. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 07.11.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Ja słyszalem , że nie należy zbyt długo czekać między gruntowaniem a kładzeniem tynku , bo ściana się zakurzy i gruntowanie praktycznie należałoby powtórzyć . Hej Ja tez to słyszałem od moich fachowców i nie powinno byc zimno ani gorąco . Moja Marysia już w śniegowej pierzynce http://img228.imageshack.us/img228/6646/p1030238yi5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 07.11.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich wielbicieli Marysi - ja dopiero mam zamiar zacząć na wiosnę i nie moge sie zdecydować czy Oliwka czy Marysia....Mam pytanie do Mikołaja poniewaz Twoja Marysia wydaje mi się wyższa - czy podnosiłeś i o ile sciankę kolankowa ?? Bede również wdzieczna za argumenty przemawiające za jednym bądz drugim projektem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.11.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 [quote="mikela]Witam wszystkich wielbicieli Marysi - witamy, witamy ja dopiero mam zamiar zacząć na wiosnę i nie moge sie zdecydować czy Oliwka czy Marysia... to są dwa rózne domki -metraż: Oliwka jest wieksza; jeśli juz masz działkę -to musisz "zorientować " ten domek. Oliwka jest bardziej na działke z wjazdem od południa, ma salon od strony wejściowe i kuchnię z tyłu domu; Marysia - od północy - ale jest też wersja "południowa" Bede również wdzieczna za argumenty przemawiające za jednym bądz drugim projektem. to zależy od Twoich potrzeb - przemyśl je dokładnie i... pytaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.11.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Mam pytanie do Mikołaja poniewaz Twoja Marysia wydaje mi się wyższa - czy podnosiłeś i o ile sciankę kolankowa ?? Witaj! Mikelo wśród Maryśkowiczów.!! Jeśli chodzi o ściankę kolankową to jest podniesiona o 30cm. Cały budynek wygląda na dość wysoki,bo stan "0" jest 70cm nad ziemią , to się trochę zmieni ,jak będzie podjazd do garażu i schody przed wejściem. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Terazchcemy do zimy tylko zagruntować gruntem w kolorze elewacji a tynk zewnętrzny wiosną oczywiście Ja słyszalem , że nie należy zbyt długo czekać między gruntowaniem a kładzeniem tynku , bo ściana się zakurzy i gruntowanie praktycznie należałoby powtórzyć . Co do ocieplenia dachu , to planuję 20 cm. między krokwie +5cm na górę, krokwie mam 18 , więc myślę że będzie ok. Pozdrówka! No tak ale nie należy tez chyba zostawiać nie zagruntowanej powierzchni na zimę W naszym przypadku wybraliśmy mniejsze zło jak to sie mówi czy macie jakieś dojście na ten stryszek , bo my nie planowaliśmy co do zawilgocenia folii - mamy sporo dachówek wentylacyjnych - moze to pomoże ]p.s. poprzednio mówiąc o kominach wentylacyjnych myslałam o kominkach nie dachówkach wentylacyjnych a co do ocieplenia... miedzy krokwie chcemy dać 18 cm ... a druga warstwa miała być 5 cm ale w takim razie moze dać więcej? Mamy właz na strych Umieszczony w suficie w korytarzyku na poddaszu Pisząc o moich problemach myslę, ze nie najważniesza jest tu grubość waty ale jej prawidłowe wykonanie Chodzi o to by nie było szczelin i ciepło z poddasza nie uciekało na strych U nas mimo ż emąz pilnował tak wyszło i na strychu zamiast zimno było ciepło co powodowało skraplanie sie pary na foli Teraz położenie dodatkowo waty grubości 5 cmm ma zabezpieczyć i uszczelnić dodatkowo sufit poddasza Witaj mikela w naszym gronie Tylko Maryśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 08.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Bardzo dziękuje za odpowiedz i za miłe powitanie. Znów wiem coś nowego - ze mozna wygospodarować jeszcze stryszek - czy Marysia musi byc jakoś specjalnie podniesiona czy mozna to zrobić w kazdej Maryśce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś_wiesiek 08.11.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 No pora na kilka fotek naszej Marysi . Naresazcze drzwi!!! : http://foto.onet.pl/13097903,8760661,twoje_albumy_zdjecie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts