Jolla 08.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam wszystkich po długiej przerwie Moja Marysia na dzień dzisiejszy jest zamknięta, od 3 października z przerwami robiły się tynki, większość skonczona 2 tygodnie temu, została jedna sciana w garażu i kotłowni oraz wykończenie okien . Prace mają być skończone do soboty i mam nadzieje że nie przemarznie. Zamówiłam też kominek Tarnave 16 kw premium. W planie miałam zrobienie jeszcze co i wod-kan , a potem wylewka, ale już drugi wykonawca zawalił. Jesli nie znajdę nikogo do 15 listopada to zostawię na wiosnę , jeśli się uda to będę robić wylewki pod koniec listopada i dogrzewać kominkiem. W grudniu planowałam ocieplenie wewnętrzne 18 + 5 , a potem na spokojnie wszystko co da się zrobić w środku zimą. Pod koniec listopada jeszcze będą mi robić oczyszczalnie jeśli nie spadnie śnieg, przez ten poślizg trochę przeszedł mi zapał. Za to wykonałam 1/4 planu w ogrodzie mam juz 42 thuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 11.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 http://www.upfoto.pl/img/e4b071cf768df3c7f9a5f7408c88201b/tSA400010.JPG' alt='tSA400010.JPG'> Nie zamierzam jeszcze zapadać w zimowy sen. Planów w tym roku sporo i mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi w realizacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 11.11.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 http://www.upfoto.pl/img/cc7a3b0b10a34b3d330cca6c8bbb5e50/tSA400009.JPG' alt='tSA400009.JPG'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 11.11.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 http://www.upfoto.pl/img/68650869e87b0a9dfdb701bc10032630/tSA400011.JPG' alt='tSA400011.JPG'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Trzymam kciuki za plany wasze Rob piękna ta twoja Królowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 13.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Hej, pytanko do wszystkich Maryskowiczow w sprawie drzwi wejsciowych. My mamy drewniane i jak to z drewnem bywa przy deszczowej pogodzie troche sie byly rozeszly. Teraz zeby wejsc albo wyjsc z domu trzeba mocno sie nameczyc. Czy u Was (posiadajacych drewniane drzwi) tez tak jest? Zastanawiamy sie z Zona nad jakims dodatkowym zadaszeniem bo tak byc nie moze dalej ... ((( Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 13.11.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 http://images4.fotosik.pl/208/4ae60d0082a8ca10.jpg huuraaaa! udalo mi sie wstawic zdjecie naszej Marysi pozdrawiamSeweryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Zastanawiamy sie z Zona nad jakims dodatkowym zadaszeniem bo tak byc nie moze dalej ... ((( Hej Soopel Wiesz co myśle ,że zadaszenie też nic nie pomoże dlatego że wilgoć jest w powietrzu i każde drzewo pracuje w takich warunkach , tylko stracisz kase lepiej jakbyś zastanowił sie nad nowymi drzwiami np.metalowymi , ja mam metalowe i jest super , są ocieplone, dobrze uszczelnione i wilgoć im nie szkodzi a koszt to 2 tysiączki , posiadają certyfkat bezpieczeństwa a co z tym idzie mam zniżke w ubezpieczeniu , pomyśl bo być moze warto Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 13.11.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, Niebawem pokażę zdjęcia mojej Marysi. Instalacje wewnątrz, więc nie bardzo było co pokazywać, masa kabli, a przy tym wymóg by wiedzieć zgóry wszystko. Gdzie będzie i jakie (ile punktów, halogen, czy nie) oświetlenie, gdzie gniazdko, gdzie TV, ile TV, gdzie głośniki, zawrót głowy. Sama aranżacja oświetlenia to zbyt wczesne przedsięwzięcie. Zobaczymy jaki efekt osiągneliśmy , bo niebawem tynki zakryją wszystko. Chciałbym zapytać , jakie macie propozycje, lub ile płaciliście za: elektrykę - ja 30 zł za pkt. ocieplenie poddasza - ja 35zł/m2 (propozycja) ocieplenie zenątrz - 36zł/m2 (razem z tynkiem) Ceny bez materiałów i bez f-ry. Jutro wstawiają mi parapety wew. i drzwi zew. W środę w chodzi ekipa od instalacji. Porobię zdjęcia i pokażę co mi się udało zdziałać. Pozdrawiam Wszystkich. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.11.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Hej Seweryn Witaj Fajna jest twoja Maryśka, a ten daszek nad wejjściem z fantazyjnie wyciętymi drewnianymi belkami po prostu super I tak jak patrzę na te Maryski to widze że jest podział na tych co dobudowują zadaszenie nad wejściem i tych co zostawiają bez zmian Dwie wersje są ok tylko ta z zadaszeniem napewno wygodniejsza, szczególnie teraz w jesienne słoty Noverhoods czekam na fotki bo strasznie jestem cikawa twego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.11.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 pytanko do wszystkich Maryskowiczow w sprawie drzwi wejsciowych. My mamy drewniane i jak to z drewnem bywa przy deszczowej pogodzie troche sie byly rozeszly. Teraz zeby wejsc albo wyjsc z domu trzeba mocno sie nameczyc. Powiem szczerze , że trochę mnie nastraszyłeś -mam zamówione u stolarza drzwi ,choć gość od okien namawiał mnie na plastik ,ale ja mam zadaszenie i nie powinno być problemów. W obecnym domu , też mam drewniane [ firmy DZIADEK ] i w zasadzie nic złego się z nimi nie dzieje. Hej Seweryn odjazdowa MARYśKA ! Mój daszek też miał być na drewnianych słupach [ leżą na budowie ] ,lecz murarze mnie przekonali na murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 15.11.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Zastanawiamy sie z Zona nad jakims dodatkowym zadaszeniem bo tak byc nie moze dalej ... ((( Hej Soopel Wiesz co myśle ,że zadaszenie też nic nie pomoże dlatego że wilgoć jest w powietrzu i każde drzewo pracuje w takich warunkach , tylko stracisz kase lepiej jakbyś zastanowił sie nad nowymi drzwiami np.metalowymi , ja mam metalowe i jest super , są ocieplone, dobrze uszczelnione i wilgoć im nie szkodzi a koszt to 2 tysiączki , posiadają certyfkat bezpieczeństwa a co z tym idzie mam zniżke w ubezpieczeniu , pomyśl bo być moze warto Pozdrawiam Czarek Hmm, jutro ma przyjechac stolarz ktory zrobil te drzwi i mam nadzieje ze jakos je schebluje i bedzie ok. Jak sie bedzie powtarzac to trzeba bedzie pomyslec. 2 tysiaczki za metalowe to dosyc tanio. Jakiej firmy masz te drzwi? Łukowe? Z tym daszkiem to pewnie i tak co bede musial wybudowac bo akurat z tej strony prawie caly czas wieja wiatry i to dosyc silne (mieszkamy na wzgorzu), wiec obawiam sie ze w zimie moze nas zasypac. Poza tym mysle ze mogloby to poprawic "komfort" wchodzenia do domu Dzieki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 17.11.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Jak sie bedzie powtarzac to trzeba bedzie pomyslec. 2 tysiaczki za metalowe to dosyc tanio. Jakiej firmy masz te drzwi? Łukowe? Cześć Michał. Drzwi są firmy "Pakro", oczywiście łukowe , cena zawiera tez dwa zamki , gdy poprosiłem o wycene drzwi drewnianych to cena zwaliła mnie z nóg około 4 tyś za sztukę bez zamków .Szok http://img297.imageshack.us/img297/1456/p1030070vv5.jpg Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0mek 17.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Pozdrawiam wszystkich !!!Wlasnie dokonalem wyboru projektu i padlo na Marysie. Jestem w trakcie zalatwiania zezwolen na budowe i mam nadzieje ze z wiosna rusza prace.Szukam kogos kto jest w trakcie realizacji tego projektu badz juz go ukonczyl, chcial bym o ile to mozliwe zobaczyc "Marysie" na zywo, zeby przemyslec ewentualne zmiany w projekcie. Poniewaz mieszkam w Rzeszowie zalezalo by mi na kontakcie z kims z podkarpacie.Moze ktos z Was byl by sklonny pochwalic sie swoim domem i wspomoc rada.pozdrawiam romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 17.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wlasnie dokonalem wyboru projektu i padlo na Marysie. Moje gratulacje za trafny wybór i witamy w klubie . Chętnie zaprosiłbym Ciebie do mnie ale mieszkam w Warszawie i chyba to za daleko . Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.11.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Moze ktos z Was byl by sklonny pochwalic sie swoim domem i wspomoc rada. nie sprawy! wirtualnie też się da, chyba, że masz czas i ochotę na wycieczki w realu - zrobiłbyś niezły rajd po Polsce mazowsze północne p.s. my przed budowaniem też obejrzelismy maryśkę (30 km od nas - więc blisko) i..... robi pozytywne wrażenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0mek 17.11.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dziekuje za mile przyjecie Z tym rajdem po polsce to kusi tym bardziej ze aura jak na listopad wyjatkowa... Od sympatycznych panow (podlizuje sie moze dadza znizke na projekt ) w biurze DobregoDomu w Rzeszowie dostalem namiary na Marysie budowana niedaleko tak ze w sobote jade ogladac. pozdrawiam romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 17.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Więc jeśli już się zdecydujesz na ten rajd nie zapomnij o Stargardzie Szczecińskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 18.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Jadąc do Stargardu ,zachacz o piękną ziemię LUBUSKĄ - to też się pochwalę. Dziś mi wstawili okna i bramę fotki we wtorek . Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0mek 19.11.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Dziekuje za zaproszenia Narazie wyogladalem domek z zewnatrz i pozagladalem przez okna. Jutro powinien byc gosc z kluczami i obejrze gore. Narazie po kusi mnie powiekszenie wiatrolapu z przodu tak jak u mikolaja1 i seweryna. Pozostale przerobki nasuna sie po obejrzeniu srodka. pozdrawiam romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts