ave 26.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Marysia na czwartej stronie!! pozdrawiam wszystkich maryśkowiczów oraz wszystkich odwiedzających! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 27.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Marysia na czwartej stronie!! Właśnie co to jest Nic się u was nie dzieje? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 A co u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 27.11.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ile wasz kosztowała robocizna stanu surowego zadaszonego? ja wlasnie szukam wykonawcy..i jak narazie cena robocizny stanu surowego zadaszonego iskierki wychodzi 30-33tys zł...czy to nie jest zbyt wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 27.11.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Oj dzieje się dzieje .Tynki skończone , instalacja wod-kan i c.o skończona w piatek wylewki , potem kotłownia i ocieplenie dachu , a zima będziemy się bawić w środku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 29.11.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam wszystkich co wybudowali budują i będą budować domek.Ja zaliczam się do tych ostatnich. Na początku przyszłego roku tzn marzec mamy zamiar wybudować ten piekny i zgrabny domek.Tak jak każdy mam wątpliwości dotyczących tego projektu.Mamy zamiar ogrzewać nasz domek za pomącą pieca z podajnikem na groszek.To pomieszczenie gosp. które jest w tym projekcie nadaje się tylko do tego aby umieścić w nim taki piec a gdzie reszta!Mojej żonie marzy się pralnia i suszarnia.Na poczatku myślałem o częściwoym podpiwniczeniu, ale budżet na to nie pozwala.Napewno zlekwiduję część okien dachowych.Zastanawiam się nad schodami .Nie wiem czy zrobić wylewane z betonu czy może drewniane(prześwity miedzy stopniami).Chcaiełm przesunąć na parterze łazienkę( w lini prostej do przodu w strone salony) w miejsce przejścia z przedpokoju do kuchi a w miejsce łazienki zrobić małą spiżarnię.W tedy do kuchni wchodziło by sie przez salon.Tez myślę aby miedzy kuchnię a salon wstawić rozsuwane drzewi chowane w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Ile wasz kosztowała robocizna stanu surowego zadaszonego? ja wlasnie szukam wykonawcy..i jak narazie cena robocizny stanu surowego zadaszonego iskierki wychodzi 30-33tys zł...czy to nie jest zbyt wiele? w moim przypadku koszty za robocizne byly nastapujace : 1. stan surowy bez dachu czyli wszystko co zwiazane z murarka 12tys zl 2. kompletny dach z oknami dach. podbitka i rynnami 5tys zl lacznie za robote zaplacilem 17tys kilka dni temu ludzie zamontowali okna -koszt 700zl brame barazowa i drzwi zamontowalem sam iskierka bedzie w stylu bawarskim a obecnie wyglada jak obok na malym foto pozdrawiam sympatykow iskierki i marysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 30.11.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam wszystkich co wybudowali budują i będą budować domek.Ja zaliczam się do tych ostatnich. Na początku przyszłego roku tzn marzec mamy zamiar wybudować ten piekny i zgrabny domek.Tak jak każdy mam wątpliwości dotyczących tego projektu.Mamy zamiar ogrzewać nasz domek za pomącą pieca z podajnikem na groszek.To pomieszczenie gosp. które jest w tym projekcie nadaje się tylko do tego aby umieścić w nim taki piec a gdzie reszta!Mojej żonie marzy się pralnia i suszarnia.Na poczatku myślałem o częściwoym podpiwniczeniu, ale budżet na to nie pozwala.Napewno zlekwiduję część okien dachowych.Zastanawiam się nad schodami .Nie wiem czy zrobić wylewane z betonu czy może drewniane(prześwity miedzy stopniami).Chcaiełm przesunąć na parterze łazienkę( w lini prostej do przodu w strone salony) w miejsce przejścia z przedpokoju do kuchi a w miejsce łazienki zrobić małą spiżarnię.W tedy do kuchni wchodziło by sie przez salon.Tez myślę aby miedzy kuchnię a salon wstawić rozsuwane drzewi chowane w ścianę. Hej, my mamy podpiwniczenie 2/3 czesci (wszystko oprocz garazu). Nie kosztowalo to az tak duzo, mury do tego instalacje i tynki, dodatkowa izolacja plus drenaz (razem pewnie ponad 10 tys, no moze blizej 15). Troche jest, ale miejsca sporo (60 m2). Mamy tam kotlownio-pralnie, spizarnie, pokoj na przyszlosc i jeszcze jeden magazynek. Fajna sprawa. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 30.11.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Właśnie jestem po rozmowie z moją żona i doszliśmy do wniosku ze zrobimy podpiwniczenie ale tylko pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym.Liczyłem ze jest to koło 33m i to mi już wystarczy na kotłownie i pralnie +suszranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 03.12.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam,Przesyłam obiecane zdjęcia. Specjalnie nie ma co pokazywać, czekamaż będą tynki i podłogi. Bałagan trochę przytałacza, a końcówka trochę męcząca. http://neverhoods.fm.interia.pl/IIIA/01_zbiorowe.jpg PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.12.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ładnie!!!! gratulacje!!!! jestem na etapie szukania okien - z jakiej firmy są Twoje? bo tez ładne pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 05.12.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 jestem na etapie szukania okien - z jakiej firmy są Twoje? Witaj, Okna drewniane z firmy Halupczok. Drewno merantii, szprosy wiedeńskie. My zastanawiamy się co położyć w salonie, deskę czy panele? Musimy uważać n wysokość, by w kuchni udało się zmieśćić meble 85cm. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffaello 05.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Wpis usunięty Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 05.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam czym ogrzewacie swoje domki?Ja mam pytanie czy ktoś ogrzewa za pomocą KOTŁA NA GROSZEK?Czy jest to to stosunkowy sposób ogrzewania domu?jakie kotły polecacie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.12.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam czym ogrzewacie swoje domki?Ja mam pytanie czy ktoś ogrzewa za pomocą KOTŁA NA GROSZEK?Czy jest to to stosunkowy sposób ogrzewania domu?jakie kotły polecacie? Pozdrawiam jeszcze nie ogrzewamy, ale zamierzamy właśnie groszkiem, piec (na pewno z podajnnikiem)... zbieramy oferty, a na forum też było dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 05.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie1) czy te wymiary które podają na projekcie tzn np sypialnia 14,5 to wymiar podłogi?2)czy moze ktoś wygospodarował w tym projekcie małe pomieszczenie na pralnie, a moze ktoś ma jakis pomysł jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 ad 1. raczej od wysokości 1,80 albo 1.90 (nie pamietam - ale my np. sypialnię mamy zrównany poziom) zmierzyć mogę na "żywo" w sobotę" ad2. o pralni nie myślałam - łazienka na górze jest dość duża i tam będę miała i pralkę i deskę do prasowania i szafki teą się zmieszczą (choćby wykorzytanie skosów) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 05.12.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 O ile podnosiliście swoje poddasze aby zmniejszyć skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.12.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 nic - wysokość jest wg projektu:http://images1.fotosik.pl/289/169dd74e4d6ad7df.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 06.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ave!Dziękuje za informacje i zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts