neverhoods 07.12.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam, Raffaello napisał: ...U mnie musieli dwa razy montowac okna, bo zwyczajnie nie zakotwili na gorze tylko zlapali na piankę i po dwoch miesiacach okna ruszaly się. ... Drzwi zewnetrzne drewniane wypaczyly sie, zima nie dalo sie wejsc do domu. Do dzisiaj nie mam gwarancji na okna, ktora zobowiazali sie dac na pismie. ... Powiem, że mnie trochę nastraszyłeś, ale byłem i sprawdzałem (szarpałem) okna. Co do drzwi to zamontowane są już od miesiąca (okna od 3m-cy) i ciągle się otwierają, no zimy jeszcze nie przeszły. Montował mi to wszystko p.Bartek z firmy Halupczoka. Lepszej ekipy do tej pory nie miałem, sprawnie, elegacko i z głową. W Pn. wylewają mi posadzki, powiedzcie z czego macie podłogi i czy potrzebne było robienie różnic w poziomach np. kafle z deskami? Jacek ps. Patrzyłem na cenę desek "PARADOR" od 180 do 660 zł/m2 i do tego netto !!! To chyba lekkie lub raczej ciężkie przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 08.12.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Interesuja mnie konkretne wymiary ?x? pomieszczenia gospodarczego i garażu?Pytam o to bo chcę skrócić garaż i wydłużyć p.gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 08.12.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Patrzyłem na cenę desek "PARADOR" od 180 do 660 zł/m2 i do tego netto !!! To chyba lekkie lub raczej ciężkie przegięcie. to dopiero mnie czeka wiosną..... Interesuja mnie konkretne wymiary ?x? pomieszczenia gospodarczego i garażu?Pytam o to bo chcę skrócić garaż i wydłużyć p.gosp. ok 3.0/2.70 pomieszczenie gospodarcze - garaż... 3.0/ok 5.6 garaż jest mały i nie ma z czego go jeszcze zmniejszać (chyba, że przeznaczysz go np. na ... tico ) a co do przesunięcia... ściana między garazem a kotłownią jest nośna - jest różnica poziomów - bo garaz jest niżej - więc chyba to nie będzie proste - przesunąć ścianę (o i le w ogóle możliwe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 08.12.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 piękne te wasze Marysie, moja zacznie ' powstawac na wiosnę 2007 ,chyba że taka piękna pogoda jak dziś utrzyma się do stycznia. z pozdrowieniami kolejny któremu w oko wpadła Marysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 14.12.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam,Wylali mi posadzki i wykonawca stwierdził : 174 m2 posadzek.pomyślałem, że chce mnie naciągnąć.Policzyłem sam z projektu, wyszło 170m2 i ... zdziwienie.W projekcie mam napisane parter 83,69 + poddasze 59,26 = 142,95 A u Was jak to wyszło? Może poszerzyli mi dom, sprawdzę to jutro. PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 14.12.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam, Wylali mi posadzki i wykonawca stwierdził : 174 m2 posadzek. pomyślałem, że chce mnie naciągnąć. Policzyłem sam z projektu, wyszło 170m2 i ... zdziwienie. W projekcie mam napisane parter 83,69 + poddasze 59,26 = 142,95 A u Was jak to wyszło? Może poszerzyli mi dom, sprawdzę to jutro. Pozdrawiam Jacek Te pola powierzchni, które napisałeś to zapewne powierzchnia użytkowa (nie mogę dokładnie sprawdzić bo buduję Iskierkę). Ty zapewne kazałeś sobie zalać również garaż, pomieszczenie gospodarcze oraz skosy poddasza poniżej 1,8m. U mnie w Iskierce powierzchnia całkowita (czyli ta do wylania) określona w projekcje to 160 m2, a Marysia jest większa. Po poszerzeniu o 1 m (czyli poszerzeniu do rozmiarów Marysi) architekt wyliczył, że moja Iskierka ma 174,5m2, co by się zgadzało z wyliczeniami Twojego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 15.12.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Posadzki rozliczam w poniedziałek. Podam wtedy ile mi wykonawca wykaże metrów i na ile je zbiję . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 16.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Witam, Wylali mi posadzki i wykonawca stwierdził : 174 m2 posadzek. pomyślałem, że chce mnie naciągnąć. Policzyłem sam z projektu, wyszło 170m2 i ... zdziwienie. W projekcie mam napisane parter 83,69 + poddasze 59,26 = 142,95 A u Was jak to wyszło? Może poszerzyli mi dom, sprawdzę to jutro. A mółbym wiedzieć ile Ciebie Kosztowało wylanie tych posadzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob75 18.12.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jestem po rozliczeniu posadzek. Wyszło 167 metrów. Koszt 12 zł / metr plus materiał. Czyli 2004 zł.Nie wiem czy to dużo czy też mało.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 18.12.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Siemka Ja płaciłem po 5 zeta za metr kwadratowy( bez materiału) a metrów było 171 nie wiem czy przypadkiem nie naciągnęli Cię Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 18.12.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam, A mółbym wiedzieć ile Ciebie Kosztowało wylanie tych posadzek? Jestem po rozliczeniu posadzek. Wyszło 167 metrów. Koszt 12 zł / metr plus materiał. Czyli 2004 zł. Nie wiem czy to dużo czy też mało. Raczej mało, ja za 174 m2 zapłaciłem 4700zł, czyli 27zł/m2 z materiałem ale bez f-ry. Tyle, że sam rozkładałem styropian i powiem trudna robota (czasochłonna), ale warto. Nikt za ciebie nie zrobi tego lepiej. Widzę to po pozostawionych przez siebie nie rozciągniętych foliach. Zostały nie poukładane. Zrobili to w dwa dni, jakoś robi wrażenie, ale poczekajmy aż przyjdą kafle i deski na podłogę. Jak będę to zrobię fotki. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.12.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 przypadkiem przechodziłam Czarek, ale czy tearaz wykonują w ogóle coś za 5 zł????? i już przy okazji - jakim sposobem wylewaliście (tym... misoktretem czy jak mu tam czy inaczej) ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neverhoods 19.12.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam, Wcześniej napisałem, że po wylaniu posadzek obmiar wyszedł na 174m2. Tomek23 napisał: Te pola powierzchni, które napisałeś to zapewne powierzchnia użytkowa ...Ty zapewne kazałeś sobie zalać .... skosy poddasza poniżej 1,8m. Oczywiście masz rację. Na początku było zdziwienie, że taki duży. jakim sposobem wylewaliście U mnie zapewne miksokretem, bo jakąś maszynę przywieżli. Dodam, że cena 27zł/m2 uwzględnia równierz takie materiały jak: siatka na cały dom, plastyfikatory na część podłogówki (holl i kuchnia) Pytanie mam do Tych co mają ocieplone poddasze. Jaką grubość wełny użyliście na skosy i na poddasze? Sami układaliście wełnę? Jeśli zastosowaliście min.20cm wełny to z czego robiliście ruszt pod dodatkową warstwę? Ile płaciliście za wełnę i jaką? Dużo tych pytań , więc kończe. Tak już jest jak się chce zrobić coś samemu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 19.12.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.12.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 [Hej Robiła mi ta sama ekipa co elewacje i tynki wiec może dlatego taką cene powiedzieli ejże, to mina powinnna być taka: Co do poddasza Jacku to ja dałem 15 cm wełny w krokwie i 6 cm w poprzek zeby zlikwidowac mostki na krokwiach i w ruszt tez włożyłem wełnę u nas - dopiero będzie - 18 na 5 wełnę kupilismy knaufa (ok 19/m2) (ceny sa jakieś obłędne typu 23 za m2) a 5 isovera - kupimy -bo... jakas posucha - nie ma Czarku ładne poddasze! cały czas jestem w temacie, jak na "gotowo" da się dojść czy kłopotliwe bedzie zagospodarowanie skosów pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 19.12.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 " czy kłopotliwe bedzie zagospodarowanie skosów Hej Ewa Dzięki za poddasze , pytasz sie czy kłopotliwe będzie zagospodarowanie skosów , powiem Ci że ja namęczyłem sie bardzo Od poczatku trzeba wszystko robić dokładnie i przemyslanie bo później wszystko wychodzi , napewno trzeba dokładnie umocowac uchwyty do profili a później same profile tak aby były równo wzgledem siebie i ścian no a potem płyty . Powodzenia i pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 19.12.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witajcie! u nas - dopiero będzie - 18 na 5 wełnę kupilismy knaufa (ok 19/m2) (ceny sa jakieś obłędne typu 23 za m2) a 5 isovera - kupimy -bo... jakas posucha - nie ma Ja też kupiłem 18 knaufa 23zł m2 z vatem + 10 na krokwie ,ocieplał będę sam jak czas pozwoli ,mam pytanko -czy ocieplał ktoś z was poddasze przed tynkami ,bo ja tak chcę zrobić. Czarku -regipsy , też sam kładłeś { ile Cię to kosztowało , łącznie ze stelażem ?}czy połączenia wypełniałeś akrylem ,czy siatka antyrysowa i czy nie pęka na stykach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.12.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 hejkasluchajcie welna welnie nie jest rowna . przed zakupem warto o tym poczytac bo sama grubosc o wszystkim nie swiadczy. ja poczatkowo patrzylem aby kupic odpowiednio gruba za nieduze pieniadze . po kilku lekturach doszedlem do wniosku ze grubosc welny to jedno a wspolczynnik przenikania ciepla to dwa. w swoim domu zastosuje standard czyli 15cm miedzy krokwie i 5-6 w poprzek miedzy ruszt pod plyty GK . Nie jest to ani duzo ani malo po prostu srednio na jeza . Wczoraj zamowilem stosowna welne mineralna- skalna czyli roockwoola model TOPROCK o wspolczynniku 0,035 W/mK. Welny z nizszej polki maja ten wspolczynnik powzej 0,040 . Na obecna chwile promocje na welne maja w lerua , gdzie ja zakupile powyzsza 15tke za 21zl/m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 20.12.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Czarku -regipsy , też sam kładłeś { ile Cię to kosztowało , łącznie ze stelażem ?}czy połączenia wypełniałeś akrylem ,czy siatka antyrysowa i czy nie pęka na stykach . Hej Tak stelaż ,regipsy, taśma na łączeniach. Dobra rada po zaklejeniu łaczeń taśmą i klejem gipsowym warto odczekać co najmniej miesiąc aż wszystko wyschnie a zobaczycie jak klej wchłonie sie w łaczenia i powstaną rowki i wtedy mozna zaciagac juz szpachle gipsową, skosy mam zrobione od trzech miesiecy i nie mam zadnej ryski.Koszt okolo 3 tys. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Wszystkim maryśkowiczom w Nowym Roku życzę - pięknie "wykończonych " maryś - pięknie ogrodzonych - ogródków wokół ślicznie urządzonych - solidnych i tanich fachowców - szczęsliwego zamieszkania i mieszkania p.s. marysia spadała na 4 (sic!) stronę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts