ryz 02.01.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Właśnie z żoną zamówiliśmy Projekt Marysia (jest teraz na niego promocja).Postanwilismy go wydłużyć o metr.A teraz pozwolenia na budowę.Czekamy na wiosnę i do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.01.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Właśnie z żoną zamówiliśmy Projekt Marysia (jest teraz na niego promocja).Postanwilismy go wydłużyć o metr.A teraz pozwolenia na budowę.Czekamy na wiosnę i do pracy. Dobra decyzja W Nowym Roku samych dobroci wam wszytkim i spełnienia marzeń budowlanych i nie tylko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 04.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 No to czekając na zimę się nie doczekałem. Decyzja podjęta . W poniedziałek wytyczanie domu , wchodzi zbrojarz i w przyszłym tygodniu zalewanie ław pod MArysię ...zacznie się ....budowanie. Tak się zastanawiam ile wziąść kredytu ... czy zamknę się w 200000 do zamieszkania w miarę przyzwoitego..?Pozdrawiam Maryśkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.01.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 No to czekając na zimę się nie doczekałem. Decyzja podjęta . W poniedziałek wytyczanie domu , wchodzi zbrojarz i w przyszłym tygodniu zalewanie ław pod MArysię ...zacznie się ....budowanie. Tak się zastanawiam ile wziąść kredytu ... czy zamknę się w 200000 do zamieszkania w miarę przyzwoitego..?Pozdrawiam Maryśkowiczów Moim zdaniem zamkniesz sie w tej kwocie Choć patrząc na galopujące ceny materiałów i robociznyt to... w sumie dobrze że nie zwlekasz dłużej i zaczynasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soopel 05.01.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 No to czekając na zimę się nie doczekałem. Decyzja podjęta . W poniedziałek wytyczanie domu , wchodzi zbrojarz i w przyszłym tygodniu zalewanie ław pod MArysię ...zacznie się ....budowanie. Tak się zastanawiam ile wziąść kredytu ... czy zamknę się w 200000 do zamieszkania w miarę przyzwoitego..?Pozdrawiam Maryśkowiczów Moim zdaniem zamkniesz sie w tej kwocie Choć patrząc na galopujące ceny materiałów i robociznyt to... w sumie dobrze że nie zwlekasz dłużej i zaczynasz. Hmm tez mialem taki plan ale niestety przekroczony o ladne 20%. Jak juz sie buduje to nie do konca chce sie kupowac wszystko najtansze a to potem wychodzi. Poza tym jest to jeszcze kwestia podejscia co rozumiesz pod pojeciem "w miare przyzwoitego zamieszkania". Jesli mowimy o samych posadzkach, jakiejs lazience i kuchni ale bez kafelek, bez malowanych scian (ew. samodzielnie) itp itd to moze jest to jeszcze mozliwe. Chociaz ostatnio wszyscy wykonczeniowcy zadaja takich pieniedzy ze ... esh ... sam nie wiem. Ale i tak jak porownac nawet cene 250 tys za te ponad 100 m2 plus ziemia do jakiegos mieszkanka 2 pokojowego 50 m2 (w gdansku tyle kosztuja mieszkania wcale nie w centrum) to mysle ze warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 05.01.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 czy zamknę się w 200000 do zamieszkania w miarę przyzwoitego Hej Jeśli większość prac wykonczeniowych , począwszy od ocieplenia poddasza po biały montaż wykonasz sam , to masz szanse w przeciwnym razie zapomnij . Tak jak napisał Soopel , fachowcy teraz krzyczą takie kwoty, że głowa mała a robocizna jest niestety najdroższa w tym całym interesie. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 05.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Własnie dzisiaj odebrałem projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 05.01.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Cieplutko Cię witamy w gronie MARYSIEŃKOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Własnie dzisiaj odebrałem projekt I jak samopoczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 06.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Samopoczucie ekstra.Oglądałem projekt przegladałem propozycje które mi przesłali z projektem dotyczący kuchni w połączeniu ze spiżarką a także rozmieszczenia lazienki.Jak pisałem wyżej w poniedziałek zanoszę do znajomej które mi bedzie rozbić adaptacje projektu a przy tym porobi mi zmiany.jak już wyżej pisałem bedzie domek wydłużony o 1m od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 08.01.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 krotkie pytanie i prosze i szybka odpowiedz - kupowaliscie strzemiaczka gotowe czy druf fi 6 do cięcia , kształtowania przez murarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 08.01.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 No to czekając na zimę się nie doczekałem. Decyzja podjęta . W poniedziałek wytyczanie domu , podziel się ciekawymi informacjami z pierwszego dnia . Przypuszczam że adrenalina na wysokim poziomie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 08.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 krotkie pytanie i prosze i szybka odpowiedz - kupowaliscie strzemiaczka gotowe czy druf fi 6 do cięcia , kształtowania przez murarza ? kupowaliśmy same druty, a panowie już sobie je kręcili w kwadraciki takim urządzeniem (mówili, że są gęsto, ale robili wg projektu) poszukam tego "fi" oraz zdjęcia fi 6 gładka 113 kg fi12 żebrowana 270 kg zdjęcie - jak nie będzie tak z netu wyrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 08.01.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Domek wytyczony . Właśnie liczę ilosc potrzebnego drutu fi 6 na strzemiaczka . A pytanie o kupowanie gotowych czy drutu wynika stąd ,że jak zwykle nie uzgadnia się przy cenie wszystkich szczegółów . Oczywiscie budowlaniec nie zapomnial dodac przy pytaniu o potrzebne materialy że strzemiaczka na wymiar robia "tu i tam" , tylko sie zastanawiam ile to "tam" bedzie mnie kosztowalo i czy standardem nie jest dostarczenie prętów a nie strzemiaczek. Musze sie zorientowac w różnicy cen pręt - strzemiaczko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 08.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 na wymiar robia "tu i tam" , tylko sie zastanawiam ile to "tam" bedzie mnie kosztowalo u mnie liczą wykonanie zbrojenia z montażem (kosze) wg projektu 4.0zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 08.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 tylko sie zastanawiam ile to "tam" bedzie mnie kosztowalo za wykonanie zbrojenia z montażem (kosze) chcą mnie skasowac 4.0 zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 09.01.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 za wykonanie zbrojenia z montażem (kosze) chcą mnie skasowac 4.0 zł/kg Hej. Czy nie mozecie umówić sie na ogólną kwote za postawienie stanu surowego , w przeciwnym razie jak będzie tak płacić za kazdy szczegół to zabraknie wam kasy. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 09.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 WitamIle was Kosztowały okna takie same dokładnie jak w projekcie łącznie z dachowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 09.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ceny za poszczególne etapy są uzgodnione. Ja zamawiam towar a nie wykonawca dlatego wiem ile mnie to będzie kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.01.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 podciagam Maryśkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts